• First Top Stories

    Τράπεζες: Έδιναν δάνεια σε τεχνικές εταιρίες με Φιλιππινέζες προέδρους

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Ανασχηματισμός μετά την τρίτη αξιολόγηση;

    Θα γίνει τελικά ανασχηματισμός αφού κλείσει η τρίτη αξιολόγηση; Το πανηγυρικό κλίμα των ημερών και οι διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου για τα FAKE “συγχαρητήρια” και τις “επιτυχίες” της κυβέρνησης δεν φαίνεται να συνάδει με την αναζωπύρωση της φιλολογίας περί ανασχηματισμού. Μήπως, όμως, όπως ο ταπεινός σας σχολιογράφος υποστηρίζει εδώ και ημέρες, η τρίτη αξιολόγηση ολοκληρωθεί προς τα τέλη του χρόνου; Ετσι, θα περάσουν μέσα στο εορταστικό κλίμα και “καυτά ζητήματα” όπως η πώληση λιγνιτικών μονάδων της Μεγαλόπολης, οι καταιγιστικοί πλειστηριασμοί θέματα. για τα οποία αναμένεται να υπάρξουν σφοδρές αντιδράσεις.

    Το κλίμα ευφορίας που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση, η οποία έφτασε στο σημείο να πανηγυρίζει για τα “συγχαρητήρια του Σόιμπλε”, θα κρατηθεί, πάσα δυνάμει, μέχρι τις γιορτές.

    Μέχρι τότε θα έχουμε μάθει και πως θα μοιραστεί το “κοινωνικό μέρισμα” ώστε να δέσει το γλυκό της χειμερινής αντεπίθεσης του κ. Τσίπρα.

    Έτσι θα ακολουθήσει ο ανασχηματισμός για την κυβερνητική προετοιμασία ενόψει των εκλογών που εκτιμάται ότι θα γίνουν μετά το Φθινόπωρο του 2018.

    Castello Bibelli: Διαγωνισμός σχεδιασμένος για να αποτύχει!

    Την Παρασκευή ήταν η τελευταία ημέρα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο διαγωνισμό για την πολυετή παραχώρηση της ιστορικής βίλας Μπιμπέλι (Castello Bibelli) στην Κέρκυρα. Όμως το ΤΑΙΠΕΔ δεν ανακοίνωσε κάτι.

    Προ ημερών, έμπειρο στέλεχος της αγοράς real estate, που είχε μελετήσει το φάκελο του διαγωνισμού για λογαριασμό διεθνούς ομίλου, εξηγούσε πως το ειδικό χωροταξικό σχέδιο (ΕΣΧΑΔΑ) σχεδιάστηκε για να αποτρέψει τον επενδυτή!

    Προβλέπει, όπως μας έλεγε, έναν “μεγάλο κοινόχρηστο χώρο” ανάμεσα στο γνωστό ιστορικό κτίριο στην Κάτω Κορακιάνα, όπου λειτουργούσε μέχρι το 1982 ως μία από τις γνωστότερες ξενοδοχειακές μονάδες της Κέρκυρας, και στις βίλες που θα κατασκευάσει ο επενδυτής!

    Τώρα πως ακριβώς θα πωλεί κάποιος διάσπαρτες βίλες σε ένα οικόπεδο 84 στρεμμάτων, μόνο οι σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ το γνωρίζουν.

    Εξάλλου στην Κέρκυρα υπάρχει και το παράδειγμα με την επένδυση της Κασσιώπης που είναι ακόμα στα χαρτιά εν μέσω αντιδράσεων τοπικών παραγόντων.

    Οι οικοδόμοι από τις …Φιλιππίνες

    Ανάμεσα στα εντυπωσιακά ευρήματα όσων ασχολούνται με τα δάνεια των ελληνικών τραπεζών είναι και η περίπτωση της οικοδομικής εταιρείας Αρσινόη ΑΕ.

    Η τελευταία διοικείται από συμπαθέστατη κυρία από τις Φιλιππίνες, ενώ στο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχουν και συμπαθείς Ρώσοι με ορμητήριο την Κύπρο.

    Είχε καταφέρει να πάρει τραπεζικά δάνεια 13 εκατ. ευρώ (!) τα οποία αδυνατεί πλέον να αποπληρώσει και έχουν αρχίσει οι πλειστηριασμοί των ακινήτων της.

    Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και ημιτελής πολυκατοικία στο Κολωνάκι.

    Προς μίσθωση και το Σαρόγλειο στην Ομόνοια

    Ακόμα και μέχρι το τέλος του χρόνου μπορεί να ξεκινήσει ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του Σαρόγλειου Μεγάρου, ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, στην αρχή της οδού Σταδίου, στην Ομόνοια.

    Στο υπουργείο Άμυνας αναθάρρησαν από τις πρόσφατες επιτυχίες με την παραχώρηση του ακινήτου στην οδό Κολοκοτρώνη (στην Intrakat) και το ενδιαφέρον για το πρώην ξενοδοχείο La Mirage και βιάζονται να αξιοποιήσουν το θετικό momentum.

    Τα 10.000 τ.μ. του Σαρόγλειου μπορούν να αξιοποιηθούν είτε για ξενοδοχείο, είτε για πολυκατάστημα.



    ΣΧΟΛΙΑ