• First Top Stories

    PQH: Γιατί μετά τον Πεχλιβανίδη έφυγε και ο Μητρόπουλος;

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Μετά τον Πεχλιβανίδη και ο Μητρόπουλος: Τι συμβαίνει στην PQH που έχει αναλάβει την εκκαθάριση των προβληματικών τραπεζών; Πρώτα έφυγε ο Γιάννης  Πεχλιβανίδης και στη συνέχεια μετά από μόλις ένα χρόνο ο διάδοχος του  Κώστας Μητρόπουλος. Παράξενα πράγματα. Την αποχώρηση Μητρόπουλου την είχε προαναγγείλει η στήλη προ ημερών.

    Έκανε το ταμείο …χορηγία σε ομάδα

    Φαίνεται απίστευτο, αλλά συνέβη, τουλάχιστον όπως υποστηρίζουν παράγοντες εταιρείας που εξαγοράστηκε πρόσφατα από αστέρα του ελληνικού επιχειρείν. Ο επιχειρηματίας δήλωνε με κάθε ευκαιρία πως θα αναπτύξει την εταιρεία, για την οποία ενδιαφέρονταν και άλλοι. Ορκίζονταν, μάλιστα, πως δεν θα πειράξει ούτε τρίχα από το προσωπικό, πως θα προχωρήσει σε νέες επενδύσεις, κ.α. Τι έκανε, όμως, όταν απέκτησε την επιχείρηση; Μία από τις πρώτες του πρωτοβουλίες ήταν να βάλει χέρι στο ταμείο στο οποίο υπήρχαν περί τα τρία εκατομμύρια ευρώ.

    Αυτά τα τρία εκατομμύρια έγιναν χορηγία σε ποδοσφαιρική ομάδα λένε οι εχθροί του! Ποιος θα τολμούσε να φέρει αντίρρηση; Πρόκειται για καθαρά παραγωγική επένδυση. Ειδικά αν η ομάδα ανήκει στον ίδιο επιχειρηματία!

    Οξυά: Οι προοπτικές άλλαξαν σε λίγες ώρες

    Λίγα εικοσιτετράωρα πριν κυκλοφορήσει η πρώτη ανακοίνωση της Al Rayyan Greece που προανήγγειλε αποχώρηση του Κατάρ από την Ελλάδα και “πάγο” στις επενδύσεις σε Ζάκυνθο και Οξυά, η συγγενής εταιρεία Pimara δημοσίευε τις λογιστικές καταστάσεις του 2016.

    Η διοίκηση της Pimara, που αγόρασε το νησί Οξυά, υποστήριζε στην έκθεση προς τους μετόχους τα εξής: “Το 2017 οι προοπτικές αναμένονται καλύτερες δεδομένου ότι θα επιδιωχθεί η επέκταση των υπαρχόντων δραστηριοτήτων της εταιρείας και επιπλέον θα αρχίσουν να αποδίδουν οι επενδύσεις στα ακίνητα”. Στην ίδια έκθεση επισημαίνονταν πως “η δραστηριότητα της εταιρείας κατά την κλειόμενη χρήση εξελίχθηκε ομαλά…”. Τι άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες αναρωτιούνται στην αγορά ακινήτων;

    Την έκθεση υπογράφει η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Pimara και Joumana Bechara, ο αντιπρόεδρος Christian Comair και το μέλος Ramzi Bechara.

    Τι θα γίνει τώρα στο Ελληνικό;

    Η χθεσινοβραδινή παρέμβαση “πηγών του Μεγάρου Μαξίμου” που προειδοποιούσαν πως δεν θα ανεχτούν σκόπιμες καθυστερήσεις στην υπόθεση του Ελληνικού, δείχνει το κλίμα που επικρατούσε στην κυβέρνηση. Αποδεικνύει, επίσης, πως για μια ακόμα φορά στο ΤΑΙΠΕΔ κινήθηκαν με περισσή προχειρότητα καθώς θεώρησαν πως με την υπογραφή μνημονίου μεταξύ υπουργείου Πολιτισμού και επενδυτή (Lamda Development) θα περνούσαν το σκόπελο των αρχαιολόγων. Λογάριασαν χωρίς τις συντεχνίες και τώρα ψάχνουν εσπευσμένα αντικαταστάτη της γενικής γραμματέως κ. Βλαζάκη!

    Αποδεικνύει, επίσης, πως μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να λειτουργούν οι συνιστώσες και τα άλλα υποκαταστήματα.

    Ο εκνευρισμός που μετέδιδαν χθες το βράδυ από το Μαξίμου δεν αρκεί για να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις που δημιουργούνται από τις απανωτές, άγονες, συνεδριάσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

    Ειδικά όταν στο τέλος επικρατεί η αντίθετη άποψη από αυτή της κυβέρνησης. Οπως θα έλεγε και ο υπουργός Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρης: “Είναι κανονισμένο”!

    Αναμένουμε με ενδιαφέρον την αντίδραση των ξένων επενδυτών, από Κίνα και Ντουμπάι, που είχαν ενημερωθεί αρμοδίως πως το θέμα “είναι κανονισμένο” και τώρα θα μάθουν πως υπάρχει και …δάσος.

    Σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου

    Μέσα σ’ αυτό το κλίμα βούηξαν χθες τα δημοσιογραφικά γραφεία επειδή η Ελλάδα έχασε μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας του World Economic Forum.

    Πήγε από την 86η θέση, στην 87η. “Ούτως ή άλλως και πέρυσι ήταν κάτω από το Ιράν, την Αλβανία, την Μποτσουάνα και τη Γουατεμάλα” έλεγε με πικρό χαμόγελο τραπεζικός αναλυτής.



    ΣΧΟΛΙΑ