• First Top Stories

    Αποκάλυψη: Αποχωρεί διευθύνων σύμβουλος εταιρίας με κόκκινα δάνεια

    the wise man

    the wise man


    Τον πήρε η μπάλλα… Αλλαγές-βόμβα θα έχουμε σύντομα στην κεφαλή εταιρείας που ασχολείται με τα κόκκινα δάνεια και υπόκειται στον έλεγχο της Τραπέζης της Ελλάδος. Συμπτωματικώς, η μαμά αυτής της εταιρείας θα βρεθεί να δίνει εξηγήσεις για το ελεγκτικό της έργο… Εάν συμβεί θα είναι η δεύτερη αλλαγή Διευθύνοντος Συμβούλου τα τελευταία χρόνια. Η συνέχεια επί του διαδικτύου…

    Τα απόνερα από την τραπεζική αναταραχή

    Οι αλλαγές στελεχών δεν θα περιοριστούν στις τράπεζες καθώς αναμένονται ανακατατάξεις και σε ηγετικά κλιμάκια ορισμένων ισχυρών ομίλων που είχαν ή έχουν στενές διασυνδέσεις με το τραπεζικό σύστημα ή απασχολούν στελέχη που αποχώρησαν από εκεί.

    Το κλίμα, πάντως, είναι δυσάρεστο, παρά τη συγκράτηση του Γενικού Δείκτη στο Χ.Α. Και χθες έγινε ακόμα πιο βαρύ.

    Το γρήγορο ξεκαθάρισμα της κατάστασης θεωρείται απαραίτητο γιατί σε διαφορετική περίπτωση δύσκολα θα πέφτουν υπογραφές για αναδιαρθώσεις δανεισμού και εξυγίανση επιχειρήσεων.

    Οι διαβεβαιώσεις του κ. Γ. Μπενίση και η SUEZ

    Μπορεί ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Γιάννης Μπενίσης να μην παραβρέθηκε στην πρόσφατη συνάντηση του Εμμανουήλ Μακρόν με τον Αλέξη Τσίπρα και Ελληνες επιχειρηματίες, αλλά διαβεβαιώνει πως  οι Γάλλοι δεν θα βάλουν χέρι στην εταιρεία.

    Ο κ. Μπενίσης έστειλε επιστολή στο προσωπικό στην οποία αναφέρει πως “γίνεται προσπάθεια, μέσω κάποιων δημοσιευμάτων, να προκληθεί αναταραχή σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς και το μάνατζμεντ της ΕΥΔΑΠ” και πως δηλώνει “κατηγορηματικά ότι όλα αυτά είναι ψευδή και ισχύει επακριβώς αυτό που από την αρχή της θητείας μου έχω δηλώσει:

    Η ΕΥΔΑΠ κατά πλειοψηφία παραμένει στο δημόσιο, με δημόσιο μάνατζμεντ”. Προσθέτει, μάλιστα, πως “η σημερινή κυβέρνηση έχει τη βούληση αυτό να το κατοχυρώσει και συνταγματικά”.  Αυτά να τα διαβάζετε εσείς που περιμένετε και νέες ιδιωτικοποιήσεις από αυτή την κυβέρνηση.

    Η συνέχεια της επιστολής  Μπενίση είναι πιο ενδιαφέρουσα καθώς αναφέρει πως “δυστυχώς αδυνατώ να σας ενημερώσω για τη συνάντηση που έγινε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (σ.σ. για την ακρίβεια έγινε στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος) του Γάλλου Προέδρου Εμ.  Μακρόν με Ελληνες επιχειρηματίες.

    Ο λόγος είναι απλός: Ούτε εγώ, ούτε κανείς άλλος από την ΕΥΔΑΠ παραβρέθηκε στη συνάντηση”. Η επιστολή καταλήγει πως “φυσικά αδυνατώ να σας ενημερώσω και για το περιεχόμενο συζητήσεων με τη SUEZ, για τον ίδιο απλό λόγο: Δεν έχουν γίνει”!

    Μα αφού δεν ήταν στη συνάντηση με Μακρόν πως ξέρει αν έχουν ή δεν έχουν γίνει συναντήσεις με Suez αναρωτιέται ο ταπεινός σχολιογράφος σας.

    Έβγαλαν νύχτα το ΦΕΚ για το “Ελ. Βενιζέλος”

    Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για το πόσο φιλική στις επενδύσεις είναι χώρα, οι Έλληνες πληροφορήθηκαν μέσω της …Εφημερίδας της Κυβερνήσεως πως υπεγράφη η 20ετής παράταση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

    Ούτε τα συναρμόδια υπουργεία, αφού πέντε υπουργοί έβαλαν φαρδιές – πλατιές τις υπογραφές τους, ούτε το ΤΑΙΠΕΔ θεώρησαν χρήσιμο να ενημερώσουν πως ολοκληρώθηκε η διαδικασία!

    Μάλιστα, μισή ώρα πριν τη δημοσίευση του ΦΕΚ, ακόμα στην Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών δήλωναν άγνοια για το πότε θα πέσουν οι υπογραφές.

    Αφού οι υπουργοί ντρέπονται για τα κείμενα που υπογράφουν γιατί δεν πάνε σπίτι τους; Μπορούν να συνεχίσουν την αντίσταση “από το βουνό”, όπως ο πρώην σύντροφος Παν. Λαφαζάνης.

    Αλλά γιατί να παρατήσεις την ωραία θεσούλα για μία – δύο ιδεολογικές υποχωρήσεις;

    Εδώ χιλιάδες κομματικά στελέχη έχουν υποχωρήσει περισσότερα σκαλοπάτια και από την Ακροναυπλία για έναν κρατικό μισθάκο!

    Αυτή η κυβέρνηση, με αυτούς τους υπουργούς, προσπαθεί να πείσει την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα πως είναι καλοδεχούμενες οι επενδύσεις! Στέλνει, μάλιστα, τον υπουργό Οικονομίας Δήμο Παπαδημητρίου στο Λονδίνο για να πείσει τα θεσμικά χαρτοφυλάκια πως οι χιλιάδες διορισμοί στο δημόσιο είναι τμήμα του αναπτυξιακού σχεδίου!

    “Σε 15 ημέρες” 

    Δεν γνωρίζουμε αν τον πίστεψαν οι συνδικαλιστές του Νεωρίου, αλλά ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας τους διαβεβαίωσε στην τελευταία συνάντηση πως εντός 15 θημέρου θα έχει τελειώσει η υπόθεση με τη διαδικασία πώλησης!

    Για να τελειώσει, πάντως, πρέπει η κυβέρνηση να περάσει μια ρύθμιση που θα αλλάζει ελαφρώς το πλαίσιο του πτωχευτικού δικαίου, και συγκριμένα το “106β”, ώστε να γίνει νόμιμα η διαδικασία. Θα γίνει άραγε διαγωνισμός για τα ναυπηγεία του Νεωρίου ώστε να μη σκούζει η Κομισιόν; Οι υποψήφιοι δεν θα είναι πολλοί πάντως.

    Ήδη αποχώρησε ο ένας εκ των δύο Ελληνοαμερικανών. Ναι, αυτός που είχε ορίσει ως αντιπρόσωπο στην Ελλάδα τον ανιψιό του που διατηρούσε design studio στο Περιστέρι!



    ΣΧΟΛΙΑ