• First Top Stories

    The Wise Man: Φήμες ότι βρέθηκε ο νέος CEO της Τράπεζας Πειραιώς

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Μέσα στον Μάρτιο ο νέος CEO στην Πειραιώς: Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι μπαίνει το ζήτημα της εξεύρεσης διευθύνοντος συμβούλου στην Τράπεζα Πειραιώς. Το αργότερο έως της 20 του μήνα θα πρέπει η EGON Zehnder να προτείνει το πρόσωπο (η τα πρόσωπα) στο nomination commitee  που θα κρίνει ποιοι θα περάσουν στην τελική ευθεία. Στην συνέχεια θα πρέπει το ΔΣ της τράπεζας να εγκρίνει το πρόσωπο που θα αναλάβει τα ηνία του ομίλου. Πάντως άπαντες λένε ότι το πρόσωπο αυτό έχει βρεθεί. Η πρόταση προς το ΔΣ από το nomimation Commitee θα είναι μια και μοναδική.

    Πάλι εκλογές ζήτησε ο Λεβέντης αυτή τη φορά από τους Δελφούς

    Με τις εκλογές φαίνεται ότι κοιμάται και  ξυπνά ο Βασίλης Λεβέντης. Μιλώντας στο 2ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είδε πάλι εκλογές στον ορίζοντα, καθώς όπως είπε η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί τη δημοσκοπική κατάρρευση από τα μέτρα που έρχονται. Δεν έχουμε κάτι προσωπικό με τον κ. Λεβέντη αλλά την παρούσα φάση δεν κάνουν και πολύ καλό οι όποιες συζητήσεις για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών οι οποίες μόνο επιπρόσθετο κόστος θα έφερναν.

    Καλό θα ήταν ο κ. Λεβέντης να τασσόταν  περισσότερο υπέρ της ολοκλήρωσης των μεταρρυθμίσεων τις οποίες η κυβέρνηση καθυστερεί και οι οποίες είναι το άλφα και το ωμέγα για να έρθουν επενδυτές στη χώρα και να μπρος η ελληνική οικονομία. Επίσης ο κ. Λεβέντης μίλησε για πολλοστή φορά για την ανάγκη δημιουργίας οικουμενικής κυβέρνησης. Με αυτόν υπουργό Οικονομικών προφανώς θα εννοούσε αλλά στους Δελφούς το τελευταίο δεν το είπε.

    Η ΡΑΕ και οι συμβασιούχοι που λήγουν

    the wise man
    the wise man

    Το ότι η ΡΑΕ είναι υποστελεχωμένη σε σχέση με το παρελθόν και έχε να φέρει εις πέρας μεγάλο και σημαντικό έργο αυτό είναι κάτι που όλοι στην αγορά το γνωρίζουν. Ωστόσο σε πονοκέφαλο εξελίσσεται η λήξη συμβάσεων εργασίας εργαζομένων διαφόρων ειδικοτήτων τους επόμενους μήνες. Πρόκειται για 40 εργαζομένους οι οποίοι μέχρι και το Σεπτέμβριο θα έχουν λήξει οι συμβάσεις τους δίχως μέχρι στιγμής να υπάρχει στα σκαριά προοπτική ανανέωσής τους. Από όσο γνωρίζουμε έχει δρομολογηθεί η πρόσληψη 20 συμβασιούχων αλλά ακόμη δεν έχει γίνει κάτι. Όχι τίποτα άλλο αλλά εάν δεν δρομολογηθούν άμεσα αυτά τα ζητήματα θα υπάρξουν σοβαρά ζητήματα της ΡΑΕ με τη λειτουργικότητά της.

    Έφτασε η ώρα των ΕΛΠΕ 

    Γρηγόρης Στεργιούλης (Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΠΕ) , Ευστάθιος Τσοτσορός (πρόεδρος ΕΛΠΕ)
    Γρηγόρης Στεργιούλης (Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΠΕ) , Ευστάθιος Τσοτσορός (πρόεδρος ΕΛΠΕ)

    Εγκρίθηκαν από τους Γ. Σταθάκη και Μ. Φάμελο οι Στρατηγικές Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε Αιτωλοακαρνανία και Πελοπόννησο. Πρόκειται για μία απόφαση η οποία αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς πλέον εναπόκειται στη Βουλή η κύρωση των συμβάσεων για τις έρευνες στις περιοχές. Ως γνωστόν στις περιοχές αυτές δύο είναι οι εταιρείες που εμπλέκονται άμεσα.

    Τα ΕΛΠΕ στη ΒΔ Πελοπόννησο και η Energean Oil & Gas στην Αιτωλοακαρνανία. Να σημειωθεί ότι και οι δύο εταιρείες διεξάγουν ήδη έρευνες στη Δυτική Ελλάδα. Τα ΕΛΠΕ στον Πατραϊκό κόλπο και η Energean στα Ιωάννινα και το Κατάκολο.

     EAB: Γιατί καθυστερεί ο έλεγχος για τα «παππουδοκλιμάκια;»

     Ότι συμβαίνουν περίεργα πράγματα στην ΕΑΒ σας το έχουμε πει εδώ και αρκετό καιρό. Και για να μη λέτε ότι σας μιλάμε για πράγματα που έχουν συμβεί στον αέρα ας μιλήσουμε για την έρευνα για τα λεγόμενα «παππουδοκλιμάκια».

    Πρόκειται για τα κλιμάκια τα οποία παίρνουν οι εργαζόμενοι της ΕΑΒ όταν δηλώσουν ότι θα συνταξιοδοτηθούν με αποτέλεσμα να αυξάνει ο μισθός (ανάλογα με το βαθμό και τα χρόνια προϋπηρεσίας) και να λαμβάνουν στη συνέχεια μεγαλύτερες συντάξεις και αποζημιώσεις. Εδώ ωστόσο όπως μαθαίνουμε όμως συνέβη το εξής.

    Εργαζόμενοι δήλωσαν ότι θα συνταξιοδοτηθούν, πήραν τις αυξήσεις αλλά δεν βγήκαν στη σύνταξη. Μάλιστα σχετική καταγγελία έφτασε στη νυν Διοίκηση της ΕΑΒ τον περασμένο Ιούνιο και για το λόγο αυτό δόθηκε εντολή ναα διεξαχθεί έρευνα.

    Ωστόσο τα αποτελέσματα της έρευνας ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί όπως πληροφορείται η στήλη με αποτέλεσμα ήδη να ψιθυρίζονται διάφορα στους διαδρόμους της ΕΑΒ. Η αλήθεια είναι πάντως ότι η νυν διοίκηση είχε δείξει ενδιαφέρον να διαλευκανθεί το θέμα και να μην αιωρούνται διάφορα που μόνο καλό δεν κάνουν στο προφίλ της εταιρείας.

    Μάλιστα λέγεται ότι στις περιπτώσεις εκείνες που θα διαπιστωθεί ότι όντως έγιναν παρατυπίες, θα ζητηθούν ποσά πίσω.

     Ο κ. Κιτσάκος και η Εισαγγελία Διαφθοράς 

    Ότι δεν έχουμε κουλτούρα αναφορικά με το φυσικό αέριο είπε χθες μιλώντας στους Δελφούς ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, Θεόδωρος Κιτσάκος. Όπως είπε στην Ελλάδα υπάρχουν μόλις 350 χιλιάδες μετρητές, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός για τους μετρητές σε ηλεκτρισμό ανέρχεται σε 7,5 εκατομμύρια. Ωραία όλα αυτά και ίσως σε αυτό ο  κ. Κιτσάκος έχει δίκιο, αλλά μια και τον αναφέραμε να ρωτήσουμε τι έχει συμβεί με εκείνα τα χρέη της ELFE προς τη ΔΕΠΑ τα οποία ανέρχονται σε κάτι εκατομμύρια ευρώ; εισπράττει κανά ευρώ η ΔΕΠΑ ή όχι; Κι αν χάσει ποιος θα φταίει; Μήπως η Εισαγγελία Διαφθοράς υπό την ιδιαίτερα έμπειρη Ελένη Ράικου πρέπει να ξεκινήσει έρευνες;

     Ο δικηγόρος Θεόδωρος Μαντάς με φίλους και συνεργάτες

    Των Αγίων Θεοδώρων ήταν προχθές το Σάββατο και κάποιοι Θεόδωροι, Θεοδώρες, Ντόρες κλπ. θέλησαν να περάσουν με φίλους το Σαββατόβραδο. Έτσι και ο δικηγόρος Θεόδωρος Μαντάς, από τους πιο εκλεκτούς και ευγενικούς ανθρώπους των δικαστηρίων, κάλεσε φίλους και συνεργάτες στην Πύλη της Ερμού, κάτω στο Μοναστηράκι.

    Όπως πληροφορήθηκε η στήλη, στη γιορτή εκτός από συνεργάτες και φίλους, το παρόν έδωσε και το δημοσιογραφικό στοιχείο. Εθεάθησαν ο Μανώλης Καψής, η Εύα Καραμανώλη της Καθημερινής, ο Γιάννης Τριάντης της Ελευθεροτυπίας και άλλοι. Σχολιάστηκε πάντως, μάλλον θετικά, ότι δεν υπήρχαν πολιτικοί.

    Ο Θ. Μαντάς πάντως δεν ξεχνάει την έντονη συνδικαλιστική του δράση, από τα φοιτητικά του χρόνια και σκέφτεται να επανέλθει. Αυτή τη φορά ως υποψήφιος στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ). Οψόμεθα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: My Market: Η στρατηγική της εταιρείας που έδωσε αυξήσεις στους μισθούς των υπαλλήλων της

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δραγασάκης στον Guardian: Παράλογες οι απαιτήσεις των δανειστών – Η Ελλάδα χρειάζεται ένα σοκ ανάπτυξης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: The Wise Man: Ποια παλικάρια εταιρίας δημοσίων σχέσεων «πουλάνε» τις επαφές με τον Μητσοτάκη. Ποια είναι η μεγάλη έκπληξη του ΟΠΑΠ



    ΣΧΟΛΙΑ