• First Top Stories

    Επιτροπή Θεσμών καλεί Μαρινάκη, Σαββίδη, Κυριακού και Αλαφούζο στις 25 Οκτωβρίου


    Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, θα κληθούν στις 25 Οκτωβρίου οι Μαρινάκης, Σαββίδης, Κυριακού και Αλαφούζος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της προέδρου της Επιτροπής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, τον ΣΚΑΙ θα εκπροσωπήσουν ο διευθύνων σύμβουλος, Κώστας Κιμπουρόπουλος και ο επικεφαλής του νομικού τμήματος του σταθμού.

    Τον ΑΝΤ1 θα εκπροσωπήσει ο διευθύνων σύμβουλος του καναλιού Στρατής Λιαρέλης, ενώ καμία απάντηση επί του αιτήματος ακρόασης δεν έχει δώσει ακόμη ο πρόεδρος της εταιρίας ALTER EGO, Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο τέταρτος υπερθεματιστής Ιβάν Σαββίδης, σύμφωνα με την κα Χριστοδουλοπούλου, βρίσκεται στο εξωτερικό και ζήτησε να του αποσταλεί εγγράφως και αναλυτικά το σχετικό αίτημα, προκειμένου να το εξετάσει. Παράλληλα, στις 2 Νοεμβρίου θα γίνει η δεύτερη συνεδρίαση με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

    Δήλωση Λευτέρη Κρέτσου για την απόφαση του ΣτΕ

    Στο μεταξύ, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, δήλωσε πως «Αν το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες θα επιστρέψουμε στο προηγούμενο τηλεοπτικό καθεστώς» και «θα επιστραφούν τα χρήματα της πρώτης δόσης στους υπερθεματιστές».

    Ο κ. Κρέτσος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί την  απόφαση της Δικαιοσύνης, όποια και αν είναι αυτή, ενώ όταν ρωτήθηκε τι θα γίνει με τους δύο νέους υπερθεματιστές που έχουν λάβει τηλεοπτική άδεια περιορίστηκε να πει ότι «ξεκινάμε ξανά από το μηδέν». Σύμφωνα με τον Λ. Κρέτσο, η χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν άλλαξε τίποτα, αφού συνεχίζεται η μάχη που δίνει η κυβέρνηση.

    Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση θα επανακαταθέσει την τροπολογία, με την οποία προβλέπεται η διακοπή λειτουργίας, σε πέντε μέρες, των καναλιών, που δεν έχουν λάβει άδεια. Παράλληλα, κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να ανταποκριθεί στην προσπάθεια της κυβέρνησης για συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

    Κλείνοντας, προειδοποίησε πως η κυβέρνηση δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια εξηγώντας πως το κράτος έχει αποδείξει ότι έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει και έχει την πολιτική βούληση για συναίνεση σε βασικά ζητήματα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλέκος Παπαδόπουλος, ένας ακόμα πολιτικός με έμπνευση εκ των υστέρων! Ωραία όσα μας λέει, αλλά γιατί δεν τα ‘λεγε όταν ήταν υπουργός;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Χοντραίνει» το παιχνίδι με τις εμετικές διαρροές για το δικαστή του ΣτΕ – Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου το πρωτοσέλιδο της Αυγής

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νίκος Παππάς: Εάν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός γυρίζουμε στα κανάλια χωρίς άδεια (video)



    ΣΧΟΛΙΑ