• Ναυτιλία

    Α. Φράγκου: Η Navios Acquisition ανανεώνει το στόλο των VLCC της

    • Δανάη Στρατή
    Αγγελική Φράγκου (Navios Partners_

    Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc


    Στην παραγγελία ενός ακόμη πλοίου VLCC προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες η Navios Maritime Acquisition, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου, ασκώντας μία από τις option που περιλαμβάνει προηγούμενη συμφωνία της ναυτιλιακής με το ιαπωνικό ναυπηγείο Imabari.

    Πρόσφατα η κα Φράγκου, κατά τη διάρκεια του conference call που πραγματοποίησε η ναυτιλιακή μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου 2019, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε νέες παραγγελίες VLCC άμεσα, επισημαίνοντας ότι οι τρέχουσες τιμές των νεότευκτων αποτελούν καλή ευκαιρία για να αντικαταστήσει τα παλαιότερα τάνκερ με καινούργια.

    Άλλωστε, κατά τους προηγούμενους μήνες η Navios Maritime Acquisition προχώρησε στην πώληση παλαιάς κατασκευής VLCC του στόλου της και συγκεκριμένα του χωρητικότητας 298,570 dwt  C. Dream, κατασκευής 2000 και του χωρητικότητας 281,395 dwt Shinyo Ocean, κατασκευής 2001, με αποτέλεσμα ο στόλος της να περιλαμβάνει πλέον 11 VLCC.

    Σημειώνεται ότι στο βιβλίο παραγγελιών της περιλαμβάνονται ήδη τρία τέτοιου τύπου τάνκερ, χωρητικότητας 310,00-dwt, δύο εκ των οποίων θα παραλάβει το 2020 και ένα το 2021. Όλα τα πλοία θα είναι εξοπλισμένα με scrubbers.

    Η τιμή κατασκευής του νέου δεξαμενόπλοιου, που παρήγγειλε δεν έχει γίνει γνωστή, ωστόσο, σύμφωνα με την Clarksons, η αξία κατασκευής ενός νεότευκτου VLCC  διαμορφώνεται σήμερα στα 93 εκατ. δολάρια έναντι 81,5 εκατ. δολαρίων που ήταν στο τέλος του 2017.

    Η Navios Acquisition εμφάνισε στις 31 Μαρτίου 2019, καθαρά κέρδη 0,9 εκατ. δολάρια έναντι ζημιών 24,5 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018. Τα έσοδα αυξήθηκαν το ίδιο διάστημα κατά 76,1% και διαμορφώθηκαν στα 77,1 εκατ. δολάρια έναντι 46,2 εκατ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2018.

    navios frangou

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ