• ESG Today

    TotalEnergies: Πιλοτική δοκιμή για το 100% ανανεώσιμο καύσιμο από υπολείμματα κρασιού

    Patrick Pouyanné, Πρόεδρος και CEO της TotalEnergies


    Με το όνομα ‘Excellium Racing 100’, πρόκειται σύντομα να δοκιμαστεί στους αγώνες FIA World Endurance Championship (WEC), το νέο 100% ανανεώσιμο καύσιμο από βιοαιθανόλη της TotalEnergies .

    Οι ακραίες συνθήκες στους αγώνες μεγάλων αποστάσεων απαιτούν τη χρήση καυσίμων υψηλότερης απόδοσης, που σήμερα πρέπει να αντιμετωπίσουν ταυτόχρονα και τις νέες προκλήσεις που θέτει η ενεργειακή και περιβαλλοντική μετάβαση. Στο πλαίσιο αυτό, το νέο 100% ανανεώσιμο καύσιμο που θα προσφέρει η TotalEnergies θα παράγεται από βιοαιθανόλη, που προέρχεται από υπολείμματα κρασιού από τη γαλλική γεωργική βιομηχανία και από ETBE που παράγεται στο διυλιστήριο Feyzin της TotalEnergies.

    Με το όνομα «Excellium Racing 100», αυτό το καύσιμο ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή μετάβαση των αγωνιστικών αντοχών και του μηχανοκίνητου αθλητισμού και θα επιτρέψει την άμεση μείωση τουλάχιστον 65% των εκπομπών CO2 των αγωνιστικών αυτοκινήτων.  Όπως αναφέρει η εταιρεία, θα έχει όλες τις απαιτούμενες ιδιότητες για αγωνιστικά καύσιμα και θα πληροί τις απαιτήσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών, καθώς και τα τελευταία κριτήρια της FIA για βιώσιμα καύσιμα, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία των TotalEnergies Additives και Fuels Solutions.

    “Φιλοδοξία μας είναι να είμαστε σημαντικός παίκτης στην ενεργειακή μετάβαση και να φτάσουμε στις καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2050”, δήλωσε ο Patrick Pouyanné, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της TotalEnergies. «Η TotalEnergies υποστηρίζει τους πελάτες και τους συνεργάτες της στην εξέλιξή τους, εφαρμόζοντας έτσι τη στρατηγική της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό: βιώσιμα υγρά καύσιμα, ηλεκτρική ενέργεια, μπαταρίες, υβριδοποίηση, υδρογόνο … Τα προηγμένα βιοκαύσιμα έχουν αναμφισβήτητο ρόλο στη συμβολή του τομέα των μεταφορών για τη μείωση των εκπομπών CO2. Αυτό το 100% ανανεώσιμο καύσιμο, που θα διατεθεί στους αγώνες αυτοκινήτων το 2022, είναι ένα τέλειο παράδειγμα. Καθώς γινόμαστε μια ευρύτερη εταιρεία ενέργειας, η πίστα αγώνων είναι περισσότερο από ποτέ ένα υπαίθριο εργαστήριο για την TotalEnergies”.

    Ο κύριος στόχος της FIA είναι να χρησιμοποιεί βιώσιμες πηγές ενέργειας σε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο των κλάδων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στη μείωση των εκπομπών CO2.

    Από το 2018, η TotalEnergies είναι ο συνεργάτης και επίσημος προμηθευτής καυσίμων του Automobile Club de l’Ouest (A.C.O.), δημιουργός και διοργανωτής των 24 ωρών του Le Mans. Η TotalEnergies μοιράζεται κοινές αξίες με την ACO: πρωτοποριακό πνεύμα και μεράκι για απόδοση. Από την αρχή τους, οι 24 hours of Le Mans είναι ένα εργαστήριο για την ανάπτυξη της αυτοκινητοβιομηχανίας: ασφάλεια, εξέλιξη μοτοσυκλετών και καυσίμων, αεροδυναμία, μείωση κατανάλωσης καυσίμων, υβριδισμός … Η επικείμενη εισαγωγή 100% ανανεώσιμων καυσίμων θα ολοκληρώσει αυτήν τη συνεργασία μεταξύ TotalEnergies και ACO στην προώθηση νέων ενεργειών.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ