• ESG Today

    Moody’s Investors Service: Στα 850 δισ. δολάρια τα ESG ομόλογα το 2021

    • ESG Team
    Η Moody's αναβαθμίζει τις προοπτικές της Alpha Bank Ρουμανίας σε θετικές


    Στην τριμηνιαία της ενημέρωση για τη βιώσιμη χρηματοδότηση, η Moody’s Investors Service αυξάνει την πρόβλεψή της για την έκδοση πράσινων, κοινωνικών και βιώσιμων ομολόγων το 2021 σε 850 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς αυξάνεται η ζήτηση και η εισροή κεφαλαίων σε αυτά.

    Σύμφωνα με την έκθεση της Moody’s, οι παγκόσμιες εκδόσεις βιώσιμων ομολόγων έφτασαν τα 189 δισεκατομμύρια δολάρια το β’ τρίμηνο του 2021, σημειώνοντας αύξηση 66% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο του έτους, η οποία οφείλεται στην αύξηση κατά 48% των πράσινων ομολόγων στα 94 δισεκατομμύρια δολάρια, κατά 59% των κοινωνικών ομολόγων στα 46 δισεκατομμύρια δολάρια και κατά περισσότερο από 150% των ομολόγων βιωσιμότητας στα 49 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Οι εκδόσεις ESG ομολόγων, υποχώρησαν ελαφρώς από το ρεκόρ των 238 δισεκατομμυρίων δολαρίων του πρώτου τριμήνου του 2021.

    Η πρόβλεψη της Moody’s για  εκδόσεις ομολόγων ESG εκτιμά ότι θα φτάσουν τα 850 δισ. δολ. στο σύνολο του 2021, ποσό που σηματοδοτεί ένα σημαντικό άλμα σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμησή της για 650 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Η πρόβλεψη αυτή αυξάνει τα ESG κεφάλαια κατά 59% σε σχέση με το περσινό ρεκόρ των 533 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Moody’s αναμένει ότι τα βιώσιμα ομόλογα θα αντιπροσωπεύουν το 8%-10% των συνολικών εκδόσεων ομολόγων  φέτος.

    Η έκθεση σημειώνει επίσης τη συνεχή ανάπτυξη της αγοράς ομολόγων που συνδέεται με τη βιωσιμότητα, μια αναδυόμενη μορφή χρηματοδότησης που συνδέει το κόστος κεφαλαίου με τις επιδόσεις του εκδότη σε συγκεκριμένες μετρήσεις βιωσιμότητας.

    Εκτός από τα ομόλογα και τα δάνεια που συνδέονται με τη βιωσιμότητα σημείωσαν ρεκόρ στο β’ τρίμηνο, με τον όγκο των δανείων να φτάνει τα 156 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένος κατά 54% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, και τα ESG ομόλογα να αυξάνονται στα 31 δισεκατομμύρια δολάρια, υπερτριπλάσια σε σχέση με τον όγκο του α’ τριμήνου.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ