• ESG Today

    Microsoft: Ανεβάζει τον πήχη στα κριτήρια ESG συνδυάζοντας βιωσιμότητα με φυλετική ισότητα

    • ESG Team

    Gilbert Campbell, CEO της Volt Energy


    Ο συνδυασμός των περιβαλοντικών κριτηρίων με την φυλετική και την κοινωνική δικαιοσύνη αποτελεί μια νέα τάση που ακολουθούν οι επιχειρήσεις στις ΗΠΑ που θέλουν να είναι μπροστά στις νέες τάσεις στην ευθυγράμμιση με τα ESG κριτήρια.

    Στο πλαίσιο αυτό η Μicrosoft ανακοίνωσε πρόσφατα μια νέα συνεργασία με την Volt Energy με στόχο να φέρουν ηλεκτρική ενέργεια με ουδέτερο άνθρακα στις μειονωτικές κοινότητες στις ΗΠΑ.

    Εκτός από τη βιωσιμότητα που είναι ένα από τα ευκολότερα και πιο καυτά θέματα που συζητούνται στην ομπρέλα ESG, η φυλετική και κοινωνική δικαιοσύνη κατατάσσονται εξίσου υψηλά. Όπως έχει διαπιστωθεί η φυλετική ανισότητα συμβαδίζει με την περιβαλλοντική και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις πλήττουν κάποιες ομάδες περισσότερο από άλλες και γι αυτό υπάρχει ανάγκη να αντιμετωπιστούν ταυτόχρονα.

    Η Microsoft βρήκε έναν τρόπο να παντρέψει αυτές τις δύο ανάγκες και σε συνεργασία με την Volt Energy, μια επιχείρηση  στον τομέα της ενέργειας, με ιδιοκτήτες μαύρους, συμφωνήθηκε ότι ένα μέρος των κερδών θα διατεθεί για την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε κοινότητες που παραδοσιακά δεν εξυπηρετούνται.

    «Είναι εξαιρετικά σημαντικό να γίνουν επενδύσεις σε καθαρή ενεργειακή υποδομή και επενδύσεις οικονομικής ανάπτυξης σε μειονότητες και αγροτικές κοινότητες που έχουν επηρεαστεί δυσανάλογα από περιβαλλοντικές επιπτώσεις και στερούνται από τα οφέλη στην υγεία και την οικονομία της καθαρής ενέργειας», δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Volt Energy, Gilbert Campbell.

    Η Microsoft ηγείται με τις πρωτοβουλίες της στην εκπλήρωση των κριτηρίων ESG. Εκτός από τον στόχο της χρήσης 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2025, έχει επίσης δεσμευτεί έως το 2050 να “αφαιρέσει” όλο τον άνθρακα που η εταιρεία έχει εκπέμπσει άμεσα και έμμεσα από την ίδρυσή της το 1975.

    Ταυτόχρονα με αυτόν τον τρόπο προσελκύει και τα πιο απαιτητικά ESG funds που ανεβάζουν τον πήχη στις απαιτήσεις τους για τις εταιρείες στις οποίες επενδύουν, αναζητώντας εταιρείες, όπως η Microsoft, που έχουν διαφάνεια στους στόχους και παρέχουν συνεπείς, μετρήσιμες ενημερώσεις προόδου. Το Putnam Sustainable Leaders ETF (PLDR) επενδύει σε εταιρείες των οποίων η εστίαση σε θέματα ESG υπερβαίνει κατά πολύ τη βασική συμμόρφωση.

    Η PLDR επενδύει μεγαλύτερα ποσοστά του χαρτοφυλακίου της σε λιγότερες  εταιρείες που όμως επιδεικνύουν δημιουργική, προληπτική ηγεσία σε θέματα βιωσιμότητας και διαθέτουν μακροπρόθεσμη στρατηγική βιωσιμότητας τόσο για την ίδια την εταιρεία όσο και για την κοινότητα στο σύνολό της.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ