• Επι-θετικά

    Τα γαλλικά του Πολάκη, τα υστερικά του Κασσελάκη, τα ερωτικά του Μεγαλέξανδρου και τα κορακίστικα του Άδωνι

    Επι-θετικά


    Πήρε μεγάλη δόση από αγροτιά; Καμπίσια μυρωδιά από χώμα, τα χιόνια στα βουνά και κάτι μισόλογα απαξιωτικά of camera από τύπους, που δεν γουστάρουν να τους καπελώνουν πολιτικοί σαλτιμπάγκοι; Τον βάρεσε στο κεφάλι ο αέρας της υπαίθρου, τον ζάλισε το λιβάνι και τα λόγια του παπά στην εκκλησιά -όπως λένε σε μια ταινία- τον πείραξε η πολλή φασολάδα και η ζάχαρη του χαλβά; Ή μήπως αναλογιζόταν, τι του είχε η μοίρα του, γραφτό να πάθει, απ’ τα σαλόνια να βρεθεί στ’ αλώνια -ή περίπου- και να τ’ ακούει κι από πάνω;

    Πόσα ελαφρυντικά πια να του δώσω για τον πανικό και την απελπισία του;

    Αλλά μπορεί να μην χρειάζεται κανένα. Απλώς άφησε ο άνθρωπος τον εαυτό του ελεύθερο να εκφραστεί αβίαστα κι απλά, ανταγωνιζόμενος ούτω πως σε «έμπνευση», τον υβρισθέντα. Τι το κάνουμε θέμα; Προσωπικά πάντως, ένα ερωτηματικό το είχα, μ’ εκείνη την έφοδο στη σύναξη των πρώην εσωκομματικών αντιπάλων και τα γιουχαΐσματα ορισμένων, μήπως ξεσπάσει και πάλι ο πρόεδρος, αναλόγως… Αλλά εδώ υπήρξε αυτοσυγκράτηση. Ούτε για οργανωμένη αποστασία μίλησε, ούτε τις κλεμμένες έδρες ζήτησε πίσω, ούτε για υπονόμευση τους κατηγόρησε. Τεράστια η πρόοδος. Την γλύτωσαν οι παριστάμενοι κι ακόμα δεν το πιστεύουν. Αν και δεν ξέρω για πόσο.

    Την επόμενη φορά που θα οργανώσουν παρόμοια «συζήτηση» αναζητώντας ποιον θα βάλουν απέναντι στον Μητσοτάκη –τι καημός αγιάτρευτος κι αυτός – δεν θα είναι και τόσο ευγενικός… Ως εδώ και μη παρέκει.

    Στο μεταξύ, δεν ξέρω πώς είναι τα γαλλικά του Πολάκη –τα κανονικά εννοώ, γιατί τα «άλλα» τα κατέχει απολύτως – αλλά υποθέτω, ότι το l’etat c’est moi ακουστά θα το έχει. Και ο μεν Λουδοβίκος, ό,τι και να πούμε, αυτοκράτορας- ήλιος ήταν, μπορεί να έλεγε και μια …κουβέντα παραπάνω, τούτο εδώ το σχολιαρόπαιδο όμως, που του βγαίνει αριστερο-δέξια, που κοκορεύεται και περνιέται για σπουδαίος, αποφασίζει και διατάζει σαν ηγεμόνας του 16ου αιώνα και διαγράφει σαν γενικός γραμματέας κομμουνιστικού κόμματος προ περεστρόικα, πολύ τον έχει ζαλίσει πια.

    Μπορώ να μαντέψω το θυμό, του –δεν κάθεται μύγα στο σπαθί μου – ανδρός. Διότι αυτός τον έσπρωξε στην κορυφή -όποια κι αν ήταν αυτή- ευγνωμοσύνη θα έπρεπε να του χρωστάει ο νεανίας κι όχι να του κουνάει το δάχτυλο σαν δάσκαλος σε μαθητή. Αλλά ουδείς αγνωμονέστερος του ευεργετηθέντος, όπως λένε. Επί του παρόντος λοιπόν, ας κάνουν παρέα με το Φλαμπουράρη –άλλος δυσαρεστημένος κι αυτός από τον αυταρχισμό του διαδόχου του Αλέξη. Αλλά κι αυτός μετεξεταστέος θα είναι σε λίγο.

    Τι θα έλεγε όμως ο Μέγας Αλέξανδρος αν άκουγε τον Νατσιό στο ελληνικό κοινοβούλιο να μιλάει για τα ερωτικά του; (Κατά τον ίδιο τρόπο, μπορώ να ρωτήσω και τι θα έλεγε αν έβλεπε στον εαυτό του στο Netflix και αλλού, φυσικά). Οι απαντήσεις μπορεί να κυμαίνονται από το ότι πιθανώς θα τον έστελνε να καθαρίζει τους ελέφαντες – τυχερός στην προκειμένη περίπτωση- ή να απλώς θα του έπαιρνε το κεφάλι. Διότι έτσι έκαναν τότε οι βασιλιάδες. Ούτε ψύλλο στον κόρφο τους ούτε δερβέναγα στην κάμαρά τους.

    Αλλά, την σήμερον ημέραν …δύο στα δύο ο Νατσιός. Τη μια κατακεραυνώνοντας μια …ροζ σημαία, που κατ’ αυτόν ήταν προσβολή της ελληνικής και ως εκ τούτου την κατεβάσαμε πάραυτα. Και την άλλη φέρνοντας στη Βουλή τα σεξουαλικά του μακεδόνα στρατηλάτη και αναγκάζοντας τη Λίνα Μενδώνη να του απαντά στα σοβαρά. Και τι μπορούσε να κάνει άλλο…

    Όχι πως κατάλαβε όμως τίποτε το άτομο ή ικανοποιήθηκε το ομοφοβικό του μένος, άλλωστε δεν ήταν αυτός ο στόχος, εδώ μετράει το οικείο ακροατήριο, που προφανώς θαύμασε τα λόγια του ανδρός κι έπειτα όλοι μαζί κατέβηκαν με τα προσευχητάρια ανά χείρας στη διαδήλωση κατά του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

    Μα τι τσίρκο είμαστε τέλος πάντων. Τώρα, αν ετοιμάζεται να ζητήσει και την ένταξη του μαθήματος περί «αγωγής της αγνότητας» στα σχολεία, όπως είχε προαναγγείλει, ας ετοιμαστούν οι αρμόδιοι για νέο κύκλο υψηλών συζητήσεων.

    Παραθέτω τέλος το ακόλουθο, αυτούσιο και χωρίς μετάφραση: «Σου λέει ο γιατρός, υπάρχουν φάρμακα και γενόσημα αλλά το “τουρουτουμτούμ” είναι το καλύτερο. Πάω στον φαρμακοποιό και του λέω, μου είπε ο γιατρός να πάρω το “τουρουτουμτούμ”. Τι θα κάνει ο φαρμακοποιός; Ο φαρμακοποιός οφείλει να σου πει, ότι εκτός από το “τουρουτουτζούμ” υπάρχει και το “ταρατατζάμ” κάνει την ίδια δουλειά και κάνει τα μισά λεφτά».

    Ομολογώ, ότι δεν είχα καταλάβει τίποτε από την ιστορία με τα γενόσημα. ΄Ωσπου βγήκε ο Άδωνις και με διαφώτισε. Όλα τα λεφτά!

    Διαβάστε επίσης:

    Ταμείο Ανάκαμψης: Ξορκίζουν την παράταση και τρέχουν για τις προθεσμίες

    Δίκη Folli Follie – Μάρτυρας «καρφώνει» τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο: «Ηξερε τι γίνεται στην Ασία. Ζήτησε συγγνώμη που έμπλεξε κόσμο»

    Καρώνης VS Dimon: Ο brilliant… καουμπόι της Viva ενάντια στον κορυφαίο τραπεζίτη της JP Morgan



    ΣΧΟΛΙΑ