• Επι-θετικά

    Ο Δίας, η Αφροδίτη, τα ουράνια θαύματα και ο εθνοσωτήρας Στέφανος

    Επι-θετικά


     Κάθε θαύμα τρεις μέρες, το μεγάλο τέσσερεις… Τούτος εδώ όμως, έχει σπάσει το κοντέρ. Πόσα θαύματα πια μαζεμένα… Και να μην υπάρχει ένα βίντεο, μια φωτογραφία έστω, που να καταγράφει το γεγονός… Οποία απρονοησία… Θα την έδειχνε τώρα και θα έσκαγαν οι εχθροί του, που τον περιμένουν στη γωνία. Άπιστοι άνθρωποι, χολερικοί και μισαλλόδοξοι. Να μην τον αφήνουν αγιάσει…

    Αλλά όλα εδώ είναι γραμμένα. Κι όποιος δεν πιστεύει στα θαύματα, υπάρχει κι η αστρολογία. Ξέρετε τι συνωμοσία είχαν κάνει τ΄ άστρα για να γεννηθεί; Ο Δίας συνάντησε την Αφροδίτη, ήρθε κι ο Ουρανός από δίπλα, έβαλε κι ο Ερμής ένα χεράκι και ιδού το θαύμα Κασσελάκη!

    Από την άλλη βέβαια υπάρχει κι ο Σαίξπηρ, που έλεγε πως «Το λάθος δεν είναι στ΄άστρα αλλά μέσα μας». Αλλά ποιος ήταν αυτός, που θα αντιπαραβληθεί στον μεγαλειώδη αστέρα, που ενεφανίσθη ως ήλιος λαμπρός επί του στερεώματος για να οδηγήσει τους Έλληνες στη δόξα και στα πλούτη. Αστεία ποσότις…

    Και στο κάτω κάτω τι θέλει; Να γίνει πρωθυπουργός θέλει. Σιγά τη φιλοδοξία. Οι μισοί και παραπάνω Έλληνες επιθυμούν το αυτό, διότι το «κάνε με πρωθυπουργό και θα…», εκτός από τον κινηματογράφο παίζει και στη ζωή, ιδίως στα καφενεία παλαιότερα, ανάμεσα στην πρέφα και το τάβλι. Σκηνές που ο Στέφανος μάλλον δεν ενθυμείται αλλά και δεν του χρειάζονται.
    Άλλα είναι τα χαρτιά τα δικά του.

    Μπαλαντέρ, που βγαίνουν απ΄ το μανίκι και γίνονται φιλμάκια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να τα βλέπει ο ψηφοφόρος – ο δικός του εννοείται- και να αγαλλιά, που του έτυχε τέτοιος jeune premier, νέος, ωραίος, πλούσιος και μοντέρνος (βρήκαν ένα δικό τους άνθρωπο, βρε παιδί μου).

    Διάπυροι λόγοι, που κατατροπώνουν εσωκομματικούς αντιπάλους, αν και εφ΄όσον βεβαίως έχει απομείνει κανένας, αφού ακόμη και ο Τσίπρας μόλις ενέδωσε, εκών –άκων στην αποθέωση του προέδρου. (Καθήκον στην παράταξη, το έλεγαν παλιά, αλλά ποια ακριβώς είναι Αλέξη, η παράταξη του Κασσελάκη; Εξ ου και προσωπικώς, πολύ τον λυπήθηκα… καλεσμένο σε γάμο αλλουνού, που επιπλέον κάνει και θαύματα!)

    Ιδεολογικές ταχυδακτυλουργίες τέλος, πολιτικού αποπροσανατολισμού, που έχουν ζαλίσει όλους τους υπόλοιπους κι ας αρνούνται να το παραδεχτούν. Αν και με το δίκιο τους, διότι η αποδοχή του παράλογου, που εκφράζει ο νέος εθνοσωτήρ οδηγεί σε επικίνδυνες ατραπούς.
    Έχουμε και λέμε λοιπόν και για να μην ξεχνιόμαστε. (Όχι εμείς, για τον ΣΥΡΙΖΑ λέω, αλλά ας είμαστε ευγενείς προς τους ταλαιπωρημένους…)

    Όταν το μακρινό 1976 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έλεγε το ιστορικό «Ανήκομεν εις την Δύσιν» αντιμετώπιζε τη χλεύη και την αποστροφή των αντιπάλων του, που διεκδικούσαν τον αποκλειστικό τίτλο του δημοκράτη και το δικαίωμα στην καταγγελτική κριτική.

    Αλλά ποιος αριστερός θα περίμενε να ακούσει σήμερα το «ανήκουμε στη Δύση, είμαστε υπερήφανοι γι` αυτό» από χείλη αριστερού, έστω ιμιτασιόν, όπως ο Στέφανος, όταν οι περισσότεροι –και νεώτεροι- γαλουχήθηκαν με την αποστροφή προς την τρισάθλια καπιταλιστική Δύση. Ή ακόμη ότι το «Το ΝΑΤΟ είναι μια ιερή αμυντική συμμαχία» (!), όταν το σύνθημα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» υπήρξε επί δεκαετίες η κορωνίδα κάθε διαδήλωσης (ακόμη και σήμερα υπάρχει γραμμένο σε κάτι ετοιμόρροπους τοίχους). Κι αυτός ο φράχτης στον Έβρο, πότε πρόλαβε και έγινε «χρήσιμο εργαλείο»;

    Και τι υστερία όψιμης εθνικοφροσύνης είναι αυτή, που τον έπιασε με το παραδοσιακά κόκκινο πανί για την Αριστερά, το τρίπτυχο «πατρίς –θρησκεία –οικογένεια»;

    Εν κατακλείδι, δεν ξέρω τι άλλο έχει για πούλημα… Αδημονώ όμως να μάθω. Για κάτι παιδικές φωτογραφίες, μου λένε, όπου ποζάρει ντυμένος καουμπόι, ηχηρή προφητεία της μελλοντικής κατάκτησης του Νέου Κόσμου. Παπαδοπαίδι με τα εξαπτέρυγα στη περιφορά του Επιταφίου -καλομελέτα κι έρχεται… Σημαιοφόρος στις μαθητικές παρελάσεις, πρώτος στις γυμναστικές επιδείξεις. Και μια που πιάνει το σταυρό στα Θεοφάνια, μαθαίνω ότι αναζητείται. Τραγέλαφος.

    (Η πληροφορία, ότι ειδική ομάδα διαχείρισης κρίσεων ετοιμάζεται στην Κουμουνδούρου ή όπου αλλού έχει το στέκι του ο πρόεδρος, προκειμένου να συμμαζεύει τα ασυμμάζευτα μένει να αποδειχθεί.)

    Διαβάστε επίσης:

    Στον αέρα η πυροπροστασία, αδυνατούν οι δήμοι να πληρώσουν – Τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ το κόστος

    Μενεγάκη: Το παρασκήνιο του διαζυγίου της «ωραίας Ελένης» από το Mega

    Πιερρακάκης: Το σχέδιο για τα ψηφιακά πτυχία – Τέλη Μαΐου η σύνδεση του συνόλου των ΑΕΙ με το gov.gr



    ΣΧΟΛΙΑ