• City Stories

    Οι 8 νέες ταινίες της εβδομάδας – Στους κινηματογράφους από 23 Νοεμβρίου


    Κάθε Πέμπτη μια πληθώρα από νέες ταινίες ξεκινούν να προβάλλονται στους ελληνικούς κινηματογράφους. Αυτή τη βδομάδα, από 23/11, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις παρακάτω:

    1. Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
    OSTATNIA RODZINA / THE LAST FAMILY

    Έναρξη: 23/11/2017

    Κοινωνική, Έγχρωμη
    Διάρκεια: 123′
    Παραγωγή: Πολωνική
    Σκηνοθεσία: Γιαν Ματουζίνσκι
    Πρωταγωνιστούν: Αντρζέι Σεβερίν, Νταβίντ Ογκρόντνικ, Αλεξάντρα Κονιέτσνα, Αντρζέι Χάιρα

    Περίληψη
    Βασισμένη στην πραγματική παράξενη ιστορία του Πολωνού ζωγράφου Ντζιζλαβ Μπεκσίνσκι. Η πρώτη μεγάλου μήκους μυθοπλασίας από τον σκηνοθέτη του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «Deep Love».

    Υπόθεση
    Ο Μπεκσίνσκι είναι ένα ευγενικός και ήρεμος άνθρωπος, ο οποίος υποφέρει από αραχνοφοβία. Παράλληλα, έχει σκληρές ερωτικές φαντασιώσεις και του αρέσει να ζωγραφίζει δυσάρεστα και δυστοπικά έργα. Ο Μπεκσίνσκι είναι ένας οικογενειάρχης, ο οποίος θέλει μόνο το καλύτερο για την αγαπημένη του σύζυγο Ζοφία, τον νευρωτικό του γιο Τόμας, την ηλικιωμένη μητέρα του και την πεθερά του. Η καθημερινή του ενασχόληση με τη ζωγραφική, τελικά αποδίδει καρπούς και καταφέρνει να γίνει δημοφιλής στον κόσμο της σύγχρονης τέχνης. Η Ζοφία κάνει τα πάντα για να κρατήσει την οικογένεια της ενωμένη, αλλά ο ταραγμένος γιος τους Τόμας το κάνει όλο και πιο δύσκολο, με τις βίαιες εκρήξεις του και τις απειλές να δώσει τέλος στη ζωή του…

    2. LUCKY

    Έναρξη: 23/11/2017

    Κοινωνική, Έγχρωμη
    Διάρκεια: 88′
    Παραγωγή: Αμερικανική
    Σκηνοθεσία: Τζον Κάρολ Λιντς
    Πρωταγωνιστούν: Χάρι Ντιν Στάντον, Ντέιβιντ Λιντς, Ρον Λίβινγκστον, Εντ Μπέγκλεϊ Τζούνιορ

    Περίληψη
    Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του διακεκριμένου ηθοποιού John Carroll Lynch , «Lucky» είναι μια επιστολή γεμάτη αγάπη για τη ζωή και την καριέρα του Harry Dean Stanton και την ίδια στιγμή ένας διαλογισμός για τη μοναξιά, την πνευματικότητα, τη ζωή και τις ανθρώπινες σχέσεις.

    Υπόθεση
    Ο Lucky είναι ένας 90χρονος άθεος που υπερασπίζεται παθιασμένα την ανεξαρτησία του και σε σύγκριση με τους συνομήλικούς του, έχει ζήσει μια πραγματικά «γεμάτη» ζωή. Καθώς νιώθει ότι πλησιάζει προς το τέλος, o Lucky ξεκινά ένα ταξίδι αυτοαναζήτησης.

    3. ΧΩΡΙΣ ΔΙΕΞΟΔΟ
    AUTOBAHN / COLLIDE

    Έναρξη: 23/11/2017

    Περιπέτεια, Έγχρωμη
    Διάρκεια: 98′
    Παραγωγή: Βρετανία – Γερμανία – Κίνα
    Σκηνοθεσία: Ίραν Κρίβι
    Πρωταγωνιστούν: Νίκολας Χουλτ, Φελίσιτι Τζόουνς, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Άντονι Χόπκινς, Μάρουαν Κενζάρι

    Περίληψη
    Ταινία δράσης σε σκηνοθεσία του Βρετανού δημιουργού Eran Creevy και σενάριο του ίδιου και του F. Scott Frazier.

    Υπόθεση
    Ο Κέισι και η Τζούλιετ είναι δύο νεαροί Αμερικάνοι που ταξιδεύουν με ένα σακίδιο για να γνωρίσουν την Ευρώπη. Όταν η Τζούλιετ ανακαλύπτει ότι πάσχει από μια σπάνια θανατηφόρα ασθένεια ο Κέισι αποφασίζει να ληστέψει έναν Γερμανό γκάγκστερ προκειμένου να πληρώσει την θεραπεία της αγαπημένης του. Η επιχείρηση του όμως βγαίνει εκτός σχεδίου και ο Κέισι τώρα θα πρέπει να επιδοθεί σε έναν ιλιγγιώδη αγώνα δρόμου προκειμένου να φτάσει στην Τζούλιετ πριν την γερμανική μαφία.

    4. GOOD TIME

    Έναρξη: 23/11/2017

    Αστυνομική, Έγχρωμη
    Διάρκεια: 101′
    Παραγωγή: Αμερικανική
    Σκηνοθεσία: Μπένι Σαφντί, Τζος Σαφντί
    Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Πάτινσον, Μπένι Σαφντί, Τάλια Γουέμπστερ, Τζένιφερ Τζέισον Λι

    Περίληψη
    Μετά το πολλά υποσχόμενο «Heaven Knows What», το ανερχόμενο δίδυμο της ανεξάρτητης αμερικάνικης κινηματογραφικής σκηνής, Josh και Benny Safdie επιστρέφουν στους κακόφημους δρόμους της Νέας Υόρκης με το Good Time, μία αγωνιώδη περιπέτεια.

    Υπόθεση
    Μετά από μία πρόχειρα στημένη ληστεία που πάει στραβά, ο απεγνωσμένος και έτοιμος για όλα Connie, έχει ελάχιστο χρόνο για να σώσει τον αδελφό του Nick από τη φυλακή. Μέσα μία νύχτα ποτισμένη με αδρεναλίνη, ο παράτολμός Connie κατρακυλά χωρίς τέλος σε πράξεις βίας και πανικού με φόντο τις φτωχογειτονιές της Νέας Υόρκης. Ο χρόνος μετράει σε βάρος του αδελφού του, αλλά και του ίδιου, καθώς οι ζωές τους κρέμονται από μία κλωστή.

    5. ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΜΑΡΟΜΠΟΟΥΝ
    MARROWBONE

    Έναρξη: 23/11/2017

    Θρίλερ, Έγχρωμη
    Διάρκεια: 110′
    Παραγωγή: Ισπανική
    Σκηνοθεσία: Σέρτζιο Τζ. Σάντσεζ
    Πρωταγωνιστούν: Τζορτζ ΜακΚέι, Άνια Τέιλορ Τζόι, Τσάρλι Χίτον, Μία Γκοθ

    Περίληψη
    Το «Marrowbone» είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ, που διηγείται την ιστορία τεσσάρων αδελφών που προσπαθούν να επιβιώσουν στην έπαυλη που ζούσαν με την πολυαγαπημένη τους μητέρα.

    Υπόθεση
    Ο εικοσάχρονος Τζακ Μάρομποουν, η μικρότερη αδελφή του και τα δύο μικρότερα αδέλφια του, έχουν καταφέρει να φτιάξουν μία ασφαλή καθημερινότητα στο λαβυρινθώδες σπίτι τους, μετά τον θάνατο της μητέρας τους. Σιγά σιγά όμως πείθονται ότι στη σοφίτα του σπιτιού τους κατοικεί ένα διαβολικό πνεύμα και προσπαθούν ενωμένοι να το καταστρέψουν.

    6. ΟΛΑ ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
    THE BACHELORS

    Έναρξη: 23/11/2017

    Κομεντί, Έγχρωμη
    Διάρκεια: 99′
    Παραγωγή: Αμερικανική
    Σκηνοθεσία: Κερτ Βέλκερ
    Πρωταγωνιστούν: Τζ. Κ. Σίμονς, Τζος Γουίγκινς, Ζουλί Ντελπί, Οντέγια Ρας

    Περίληψη
    Σε σκηνοθεσία και σενάριο του Κερτ Βέλκερ («Sweet November»), η ταινία «Όλα Απ’ Την Αρχή» είναι μια προσπάθεια εξερεύνησης της θλίψης, της μοναξιάς και της απόγνωσης μέσα από τα μάτια δυο ανδρών.

    Υπόθεση
    Μετά το θάνατο της συζύγου του, ο Μπιλ Πόντερ και ο 17χρονος γιος του Γουές, μετακομίζουν από την μικρή τους πόλη στην μεγαλούπολη, σε μια προσπάθεια να κάνουν μια νέα αρχή. Καθώς οι δυο τους προσπαθούν να προσαρμοστούν στην νέα τους ζωή, και να βρουν τρόπους να κλείσουν τις πληγές τους, θα γνωρίσουν δυο ξεχωριστές γυναίκες που θα τους βοηθήσουν να αγκαλιάσουν και πάλι την ζωή.

    7. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ
    NIKOS KAZANTZAKIS

    Έναρξη: 23/11/2017

    Κοινωνική, Έγχρωμη
    Διάρκεια: 120′
    Παραγωγή: Ελληνική
    Σκηνοθεσία: Γιάννης Σμαραγδής
    Πρωταγωνιστούν: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Μαρίνα Καλογήρου, Θοδωρής Αθερίδης, Ζέτα Δούκα, Στάθης Ψάλτης

    Περίληψη
    Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης, πίστης και δύναμης ενός συγγραφέα που μπόρεσε να ξεπεράσει τις αντιξοότητες και τη βαρβαρότητα της εποχής του και να μείνει το έργο του αιώνιο. Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στην αυτοβιογραφία του μεγάλου συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη, «Αναφορά στον Γκρέκο», ενώ συναντάμε τον Στάθη Ψάλτη στον τελευταίο κινηματογραφικό του ρόλο.

    Υπόθεση
    Είναι μια πολυκύμαντη αναζήτηση του συγγραφέα, μέσα από όνειρα και ταξίδια σε τόπους που αγάπησε, διεκδικώντας να κατανοήσει βιωματικά τον Χριστό, τον Βούδα, τον Λένιν, για να καταλήξει, μέσω του Οδυσσέα του, στην «Κρητική Ματιά» η οποία τον οδήγησε στην κατάργηση του φόβου του θανάτου και στην κατάκτηση μιας ανώτερης ελευθερίας.

    8. Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ
    SON OF SOFIA

    Έναρξη: 30/11/2017

    Κοινωνική, Έγχρωμη
    Διάρκεια: 111′
    Παραγωγή: Ελλάδα – Βουλγαρία – Γαλλία
    Σκηνοθεσία: Ελίνα Ψύκου
    Πρωταγωνιστούν: Βίκτορ Καμούτ, Βάλερι Τσεπλάνοβα, Θανάσης Παπαγεωργίου, Αρτέμης Χάβαλιτς

    Περίληψη
    Μετά το πολυβραβευμένο ντεμπούτο της, «Η Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά», η σκηνοθέτις μας διηγείται ένα σκοτεινό αλλά και τρυφερό παραμύθι ενηλικίωσης, που ισορροπεί δεξιοτεχνικά ανάμεσα στον ρεαλισμό και το όνειρο, όπως ακριβώς και ο μικρός της πρωταγωνιστής.

    Υπόθεση
    Ο 11χρονος Μίσα καταφθάνει από τη Ρωσία στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2004 για να ζήσει με τη μητέρα του Σοφία, μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχωρισμού. Αυτό που δεν ξέρει είναι ότι στην Αθήνα τον περιμένει ένας νέος πατέρας. Όσο η Ελλάδα ζει το Ολυμπιακό της όνειρο, ο Μίσα θα προσγειωθεί βίαια στον κόσμο των ενηλίκων, με όχημα τη σκοτεινή πλευρά των αγαπημένων του παραμυθιών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: CINE-παφές: Τέσσερις δωρεάν προβολές πρόσφατων ελληνικών ταινιών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Έξι πρωτότυπες και δωρεάν δραστηριότητες για να δοκιμάσετε στο ΚΠΙΣΝ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Open Walk Athens από τους atenistas: Μια βόλτα στην «Αθέατη Αθήνα»



    ΣΧΟΛΙΑ