• City Stories

    Τρεις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για το βράδυ της Παρασκευής (23 Νοεμβρίου)


    Τι θα κάνετε το βράδυ της Παρασκευής;

    Συγκεντρώσαμε τρεις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο και καλλιτεχνικό ενδιαφέρον, που μπορούν να σας κρατήσουν συντροφιά το βράδυ της Παρασκευής, 23 Νοεμβρίου 2018. Περφόρμανς, εκθέσεις και κινηματογραφικές προβολές μπορούν να δώσουν το κάτι διαφορετικό στην έξοδό μας.

    Δείτε παρακάτω:

    1. Ομαδική έκθεση φωτογραφίας “Follow me home” – Εγκαίνια στο Trii Art Hub

    Στον Πολυχώρο Τrii Art Hub παρουσιάζεται η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Follow me Home», με έργα φωτογράφων που συμμετείχαν στο καλλιτεχνικό σεμινάριο του Λουκά Βασιλικού του έτους 2017.

    Λίγα λόγια από τον Λουκά Βασιλικό, επιμελητή της έκθεσης “Follow me home”:

    Αν η τέχνη είναι το οικείο περιβάλλον κάθε καλλιτέχνη, τότε η χαρά που η τέχνη γεννά είναι το μονοπάτι προς αυτή. Από το 2006 που άρχισα να ασχολούμαι με τη φωτογραφία, αφετηρία ήταν η χαρά που προσφέρει η τέχνη. Τα τελευταία 5 χρόνια που εισηγούμαι το καλλιτεχνικό σεμινάριο, έχω την τύχη μέσα από τον κάθε συμμετέχοντα, να βιώνω κάθε φορά εκ νέου τη χαρά αυτή. Αυτή ακριβώς η χαρά ήταν η ιδέα πίσω από αυτή την ομαδική προσπάθεια.

    Συμμετέχοντες φωτογράφοι:
    Στάθης Δουβλέκας, Αθανασία Κύρκου Νίκος Κονιδάρης, Πάνος Λαμπράκης, Iωάννης Μαρκάκης, Νίκος Νικόπουλος, Πέννυ Ορφανού, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Αλέξανδρος Πατέστος, Αντωνία Πολύζου, Μαρία Τσολάκου, Γιώτα Τσώκου.

    Πότε:
    Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018
    19.00

    Πού:
    Trii Art Hub
    Δράκου 9, Κουκάκι

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    2. Προβολή της ταινίας “Γερμανία έτος μηδέν” στον Δημοτικό Κινηματογράφο “Νέα Ελβετία”

    Ο Δήμος Βύρωνα με πολλή φροντίδα και μεγάλη χαρά, παρουσιάζει για τρίτη συνεχή χρονιά τις “Κινηματογραφικές Βραδιές”, μια πολιτιστική δράση που κάθε κύκλος της αποτελεί ένα θεματικό αφιέρωμα σε ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία.

    Γερμανία έτος μηδέν
    Σκηνοθεσία: Ρομπέρτο Ροσελίνι (78΄)
    Ιταλική ταινία του 1948 με τους Έντμουντ Μέσκε, Ερνστ Πιτσάου, Φραντς-Ότο Κρούγκε

    Οι προσπάθειες επιβίωσης ενός μικρού αγοριού στο μεταπολεμικό κι ερειπωμένο Βερολίνο. Μια κλασική ταινία του ιταλικού νεορεαλισμού.

    Πότε:
    Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018
    20.00

    Πού:
    Δημοτικός Κινηματογράφος “Νέα Ελβετία”
    Νέας Ελβετίας 34 και Σεβαστείας, Βύρωνας

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    3. Aτομική Περφόρμανς και Βίντεο Εγκατάσταση με τίτλο “Σκέψη χωρίς αντικείμενο” στο Booze Cooperativa

    Το ΒΟΟΖΕ και ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, σας προσκαλούν στην ατομική Περφόρμανς και Βίντεο Εγκατάσταση με τίτλο “Σκέψη χωρίς αντικείμενο”. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 23 Νοεμβρίου, 20:00.

    Η σκέψη προέρχεται από την κίνηση απελευθέρωσης από τούτη την τρομερή φύση, η οποία συγκροτήθηκε ως αντικείμενο – από τη σκέψη – και υποτάχθηκε.
    Είναι αλήθεια πως οι άνθρωποι επιβεβαιώνουν την ύπαρξή τους (το ούτως είναι, την αυτοσυντήρηση) ασκώντας δύναμη και έλεγχο πάνω σε κάτι η σε κάποιον.

    Η σύγχρονη τέχνη, παρά τις προθέσεις και τις απόπειρες, δεν κατόρθωσε να καταστρέψει το αντικείμενο. Η αφηρημένη και η άμορφη τέχνη παρόλο που αρνούνται να αναπαραστήσουν τον αντικειμενικό κόσμο, απεικονίζουν το εσωτερικό και εντέλει δημιουργούν και εκθέτουν αντικείμενα μέσα στο χώρο.

    Η εννοιολογική τέχνη εκθέτει νοητικά αντικείμενα, ενώ η τέχνη της διαδικασίας ή της δραστηριότητας, παρότι αρνείται να “εξαντικειμενικεύσει” σε ένα έργο, προβάλει την διαδικασία αισθητή και συλλαμβανόμενη από την αντίληψη.

    Στη μεταμοντέρνα εποχή μας, η οποία διέπεται από το αναλυτικό-συνδυαστικό σχήμα σκέψης, όπου τα μέρη, είτε ως στοιχειώδη συστατικά, είτε ως συνθετικά κομμάτια, λειτουργούν εξισωμένα μέσα στο χώρο, και όπου τα πάντα συνδυάζονται με τα πάντα, η ελευθεριότητα του υποκειμένου πάνω στο υλικό, δεν εκπληρώνει τα αιτήματα για εξίσωση.

    Η σύγχρονη τέχνη και κουλτούρα δείχνει την ανικανότητά της να θίξει τις παραγωγικές σχέσεις, όχι απλά και μόνον μεταξύ κεφαλαίου και εργασίας, αλλά σε πλήρη έκταση και βάθος.

    Στο αναλυτικό-συνδυαστικό σχήμα σκέψης του μεταμοντερνισμού, αντιπαρατίθεται η “σκέψη χωρίς αντικείμενο”, μία μορφή δημιουργίας χωρίς αντικείμενο, χωρίς επιθετικότητα.

    Πότε:
    Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018
    20.00

    Πού:
    Booze Cooperativa
    Κολοκοτρώνη 57, Κέντρο Αθήνας

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δύο μέρες αφιερωμένες στην «Εικονική Πραγματικότητα» στη Στέγη – Είσοδος ελεύθερη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παράλληλες εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου Αθήνας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Διήμερο Αφιέρωμα στον Ingmar Bergman στο ΚΠΙΣΝ



    ΣΧΟΛΙΑ