• City Stories

    Οι 9 νέες ταινίες της βδομάδας – Στους κινηματογράφους από 15 Μαρτίου 2018

    σινεμά


    Κάθε Πέμπτη μια πληθώρα από νέες ταινίες ξεκινούν να προβάλλονται στους ελληνικούς κινηματογράφους. Αυτή τη βδομάδα, από 15 Μαρτίου 2018, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις παρακάτω:

    1. TOMB RAIDER: LARA CROFT
    TOMB RAIDER

    Περιπέτεια
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 122′
    Παραγωγή: Βρετανία – ΗΠΑ
    Σκηνοθεσία: Ρορ Ούθαγκ
    Πρωταγωνιστούν: Αλίσια Βικάντερ, Ντόμινικ Γουέστ, Γουόλτον Γκόγκινς, Ντάνιελ Γου

    Περίληψη
    Η πολυαναμένομενη επιστροφή της Λάρα Κροφτ στις κινηματογραφικές αίθουσες.

    Υπόθεση
    Η Λάρα Κροφτ είναι η ατίθαση κόρη ενός εκκεντρικού εξερευνητή, ο οποίος εξαφανίστηκε, όταν εκείνη ήταν ακόμα στην εφηβεία. Στα 21 της πια, χωρίς κάποιο ουσιαστικό νόημα ή σκοπό στη ζωή της, η Λάρα περνάει τις μέρες της διασχίζοντας τους δρόμους του Ανατολικού Λονδίνου με το ποδήλατο της, ως ταχυμεταφορέας. Πηγαίνοντας ενάντια στην τελευταία του επιθυμία, αφήνει ό,τι ήξερε πίσω της και ξεκινάει για τον τελευταίο γνωστό προορισμό του πατέρα της: έναν τύμβο σε ένα μυθικό νησί που μπορεί να βρίσκεται στα ανοιχτά της Ιαπωνίας…

    2. ΜΟΥΣΑ
    MUSA / MUSE

    Τρόμου
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 107′
    Παραγωγή: Ισπανία – Ιρλανδία – Βέλγιο – Γαλλία
    Σκηνοθεσία: Χάιμε Μπαλαγκουέρο
    Πρωταγωνιστούν: Έλιοτ Κόουαν, Φράνκα Ποτέντε, Άνα Ουλάρου, Λέονορ Γουότλινγκ

    Περίληψη
    Η ταινία βασίζεται στο best seller του βραβευμένου Χοσέ Κάρλος Σομόθα «Η γυναίκα με το νούμερο 13».

    Υπόθεση
    Ο Σάμουελ Σάλομον, ένας καθηγητής λογοτεχνίας που είναι άνεργος από τότε που η φίλη του βρήκε τραγικό θάνατο, υποφέρει από ένα συνεχόμενο εφιάλτη όπου μια γυναίκα δολοφονείται βάναυσα σε μια παράξενη τελετή. Όταν η γυναίκα που έχει στοιχειώσει τις νύχτες του, βρίσκεται νεκρή στην πραγματικότητα, ο Σάμουελ, ψάχνοντας απαντήσεις θα καταφέρει να βρεθεί στον τόπο του εγκλήματος. Εκεί, θα συναντήσει την Ρέιτσελ, η οποία είχε τον ίδιο εφιάλτη με εκείνον και μαζί θα κάνουν τα πάντα να ανακαλύψουν την ταυτότητα της μυστηριώδους γυναίκας, μπαίνοντας σε έναν τρομακτικό κόσμο που ελέγχεται από φιγούρες που ενέπνευσαν τους καλλιτέχνες μέσα στο χρόνο: τις Μούσες!

    3. ΕΝΑΣ ΞΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
    GRINGO

    Περιπέτεια
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 111′
    Παραγωγή: Αυστραλία – ΗΠΑ
    Σκηνοθεσία: Νας Έτζερτον
    Πρωταγωνιστούν: Ντέιβιντ Ογέλοουο, Σαρλίζ Θερόν, Τζόελ Έτζερτον, Αμάντα Σέιφριντ, Θάντι Νιούτον

    Περίληψη
    Ένα απολαυστικό ρόλερ-κόστερ κωμωδίας και δράσης!

    Υπόθεση
    Ο Χάρολντ είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Είναι ένας πιστός σύζυγος και αφοσιωμένος υπάλληλος μιας φαρμακευτικής εταιρείας που πρόκειται να μπει στο χρηματιστήριο. Η δουλειά του, ο γάμος του και η ζωή του ολόκληρη θα τεθούν υπό αμφισβήτηση όταν, κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού στο Μεξικό, ο ίδιος θα βρεθεί σε κίνδυνο. Πισώπλατα μαχαιρώματα από αδίστακτα αφεντικά (η βραβευμένη με Όσκαρ Σαρλίζ Θερόν και ο υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα Τζόελ Έτζερτον), βαρόνοι ναρκωτικών και μυστικές αποστολές είναι μερικά από όσα έχει να αντιμετωπίσει καθώς περνά τα όρια της νομιμότητας κι από φιλήσυχος πολίτης γίνεται καταζητούμενος εγκληματίας! Είναι έξω από τα νερά του – ή μήπως μέσα σε αυτά;

    4. ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ
    SICILIAN GHOST STORY

    Κοινωνική
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 122′
    Παραγωγή: Ιταλία – Γαλλία – Ελβετία
    Σκηνοθεσία: Φάμπιο Γκρασαντόνια, Αντόνιο Πιάτζα
    Πρωταγωνιστούν: Τζούλια Γιεντλικόβσκα, Γκαετάνο Φερνάντεζ, Κορίν Μουσαλάρι, Αντρέα Φαλτζόνε

    Περίληψη
    Στα όρια του φανταστικού και του πραγματικού, η ταινία επανεξετάζει τον μύθο του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας στον ανελέητο κόσμο της μαφίας, ώντας βασισμένη σε αληθινή ιστορία.

    Υπόθεση
    Σε ένα απομονωμένο χωριό της Σικελίας, η είδηση ότι ο 13χρονος Τζουζέπε αγνοείται προκαλεί χλιαρές αντιδράσεις. Η Λούνα, μια νεαρή μαθήτρια ερωτευμένη μαζί του, αποφασίζει να σπάσει την σιωπή του περίγυρου και να ρίξει φως στη μυστηριώδη εξαφάνιση. Για να τον βρει όμως, με κίνδυνο τη ζωή της, θα πρέπει να ενταχθεί στο σκοτεινό κόσμο όπου ο φίλος της φυλακίστηκε και στον οποίο οδηγεί η λίμνη, μέσω μιας μυστηριώδους πύλης.

    5. ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
    VISAGES VILLAGES

    Ντοκιμαντέρ
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 89′
    Παραγωγή: Γαλλία
    Σκηνοθεσία: Ανιές Βαρντά & JR

    Περίληψη
    Υποψήφιο για Όσκαρ ντοκιμαντέρ της Ανιές Βαρντά και του JR.

    Υπόθεση
    Η 89χρονη «γιαγιά» της νουβέλ βαγκ Ανιές Βαρντά και ο διεθνώς αναγνωρισμένος 33χρονος φωτογράφος και εικαστικός JR, συνεργάζονται στη σκηνοθεσία αυτού του οδοιπορικού όπου συναντούν καθημερινούς ανθρώπους και μαθαίνουν τις ιστορίες τους ταξιδεύοντας σε χωριά της Γαλλίας.

    6. ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΩΡΙΣΜΟ
    CUSTODY

    Δραματική
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 93′
    Παραγωγή: Γαλλία
    Σκηνοθεσία: Ξαβιέ Λεγκράν
    Πρωταγωνιστούν: Λεά Ντρουκέρ, Ντενί Μενοσέ, Τόμας Γκιόρια

    Περίληψη
    Βραβείο σκηνοθεσίας στη Βενετία για ένα γαλλικό σκληρό οικογενειακό δράμα.

    Υπόθεση
    Μετά το διαζύγιό τους, η Μίριαμ και ο Αντουάν παίρνουν κοινή επιμέλεια του γιου τους Ζουλιάν, παρά την αντίθεση της Μίριαμ. Ο Αντουάν, που δεν μπορεί να ξεπεράσει τον χωρισμό, καταφέρνει με αυτόν τον τρόπο να παραμείνει κοντά της. Όμηρος, μεταξύ ενός πατέρα που δεν έχει όρια και μιας φοβισμένης μητέρας, ο Ζουλιάν θα φτάσει στα άκρα για να διασφαλίσει ότι δεν θα συμβεί το χειρότερο.

    7. Ο ΘΕΡΙΣΤΗΣ
    LE SEMEUR

    Δραματική
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 98′
    Παραγωγή: Γαλλία/Βέλγιο
    Σκηνοθεσία: Μαρίν Φρανσέν
    Πρωταγωνιστούν: Πολίν Μπουρλέ, Τζεραλντίν Παϊλιά, Αλμπάν Λενουάρ

    Περίληψη
    Γαλλικό δράμα εποχής.

    Υπόθεση
    Η Βιολέτ είναι πια σε ηλικία γάμου, το 1852, όταν ξαφνικά όλοι οι άνδρες του χωριού αναγκάζονται να το εγκαταλείψουν λόγω του πολέμου. Οι γυναίκες περνούν μεγάλο διάστημα απομονωμένες, κάνοντας όλες τις εργασίες μόνες τους και παίρνουν έναν όρκο: Εάν εμφανιστεί κάποιος άνδρας, θα είναι για όλες τους!

    8. ΤΥΦΛΗ ΑΓΑΠΗ
    HIKARI

    Δραματική
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 101′
    Παραγωγή: Ιαπωνία/Γαλλία
    Σκηνοθεσία: Ναόμι Καβάσε
    Πρωταγωνιστούν: Μασατόσι Ναγκάζε, Αγιάμε Μισάκι, Τατσούα Φούτζι

    Περίληψη
    Μια σινεφίλ ερωτική ιστορία της Ναόμι Καβάσε.

    Υπόθεση
    Η Μιζάκο είναι μια παθιασμένη συγγραφέας ταινιών για ανθρώπους με προβλήματα όρασης. Κατά την προβολή μιας ταινίας γνωρίζει τον Μασάγια, έναν μεγαλύτερο της φωτογράφο που χάνει την όρασή του. Η Μιζάκο σύντομα ανακαλύπτει τις φωτογραφίες του Μασάγια, οι οποίες με έναν περίεργο τρόπο την πηγαίνουν στο παρελθόν της. Μαζί, μαθαίνουν να βλέπουν τον κόσμο που ήταν έως τότε αόρατος για τα μάτια της.

    9. SIDEWAY
    YOL KENARI

    Δραματική
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 119′
    Παραγωγή: Τουρκία – Ελλάδα – Γαλλία
    Σκηνοθεσία: Tayfun Pirselimoglu
    Πρωταγωνιστούν: Tansu Biçer, Nalan Kuruçim, Taner Birsel, Ercan Kesal, Riza Akin, Haydar Şişman

    Περίληψη
    Κοινωνική αλληγορία με έντονα στοιχεία φαντασίας του Ταϊφούν Πιρσελίμογλου.  Ελληνική συμπαραγωγή και με τη συμμετοχή Ελλήνων συντελεστών (ο Ανδρέας Σινάνος στη φωτογραφία και ο Νίκος Κυπουργός στη μουσική) για τη νέα, ποιητική δημιουργία του Ταϊφούν Πιρσελίμογλου

    Υπόθεση
    Ένας νεαρός άνδρας φτάνει σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Eνα παράξενο καράβι αγκυροβολημένο στα ανοιχτά, ένας διαπεραστικός ήχος που ακούγεται παντού, φωτιές, αγνοούμενοι και άλλες περίεργες ενδείξεις, οδηγούν τους κατοίκους της να πιστεύουν οτι έρχεται η μέρα της κρίσης. Οι φήμες ξεδιπλώνουν ιστορίες που ξεπερνούν την φαντασία του. Σύντομα θα γίνει μάρτυρας μιας βίαιης δολοφονίας. Oλα ανατρέπονται όταν η νοσοκόμα της πόλης, με την οποία έχει αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση, θα ανακαλύψει ένα περίεργο σημάδι στην πλάτη του. Η φήμη διαδίδεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Μήπως είναι ο Μεσσίας που όλοι περιμένουν;

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Vinyl is back 2018: Ένα τριήμερο γεμάτο βινύλια, μουσική, live, ηχογραφήσεις και χορό!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 5+1 εκθέσεις με ελεύθερη είσοδο που ξεκινούν αυτή την Πέμπτη (15 Μαρτίου 2018)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δέκα προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο για αυτή τη βδομάδα



    ΣΧΟΛΙΑ