• Food

    «Simul» σημαίνει μαζί…. part 2!

    • της Κυριακής Παππά, Food Blogger

    Νίκος Θωμάς, Simul


    Με τον ίδιο τίτλο, μετά από 3 χρόνια που έγραψα το πρώτο μου άρθρο στο blog, ξεκινάω να γράψω κι αυτό.

    Το Simul έκανε τότε δειλά δειλά τα βήματά του μ’ένα chef με εξαιρετικές δυνατότητες – το Νίκο Θωμά – κι εγώ τα δικά μου σ’ένα χώρο που πάντα αγαπούσα (αυτόν της γαστρονομίας) και ήθελα να μοιράζομαι το πάθος μου με όλους εσάς· εσάς που στηρίζετε αυτή την προσπάθειά μου και μου δίνετε τη δύναμη να βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα.

    Ας δούμε όμως το Simul και τα δημιουργικά πιάτα του σεφ, που θεωρώ μετά από αρκετές επισκέψεις στα τρία αυτά χρόνια, ότι διανύει την καλύτερή του περίοδο. Ξεκίνημα με τα τρία διαφορετικά είδη ψωμιού που ζυμώνονται στο εστιατόριο, συνοδεία αλείμματος από αγουρέλαιο και ενός ακόμη με σταμνοτύρι και μαστίχα Χίου.

    Το πρώτο ορεκτικό μας ένας ιωδιούχος συνδυασμός από tartare γαρίδας, μυδιών τουρσί, λευκού ταραμά κι ενός τραγανού λαζανιού με μελάνι σουπιάς.
    Η πρόταση του σεφ ήταν πολύ δυνατή γευστικά! Καλαμάρι στη σχάρα με πουρέ μαϊντανόριζας, μπιζέλια, chutney chorizo που του έδινε μια spicy νότα, γάλα καρύδας και κόλιανδρο.

     

    Η ρεβυθάδα έφερνε σε surf & turf αφού τα ρεβύθια σερβίρονταν με μοσχαρίσιο μεδούλι και καραβίδες, αφού πρώτα είχαν βράσει σε ζωμό από κόκαλα απ’το μεδούλι και κελύφη απ’τις καραβίδες. Μελωμένα και μοναδικά σε γεύση με έντονες νότες λεμονιού. Πιάτο ημέρας το τηγανητό χταπόδι που συνοδευόταν με κρεμμύδι και σαλικόρνια. Απόλαυσα τη μαστιχωτή υφή του χταποδιού που δεν είχε βραστεί όπως συνηθίζεται για να μαλακώσει, χάνοντας όλη την ουσία του το θαλασσινό.

    Το ψάρι ημέρας ήταν λαβράκι το οποίο ήταν φιλέτο συνοδευόμενο από σπαράγγια, τοπιναμπούρ, Bloody Mary και γυαλιστερές. Το δροσερό γλυκό που ολοκλήρωσε το δείπνο μας ήταν μάνγκο με passion fruit!

    Ο κατάλογος έχει αρκετά ενδιαφέροντα πιάτα ακόμη όπως αυτό με τον κρασάτο κόκορα με ξινό τραχανά, πελτέ και αρσενικό Νάξου που θα δοκιμάσω σε επόμενη επίσκεψη.

    Προσεγμένη λίστα κρασιών με αρκετές επιλογές.

    Κόστος κατ’άτομο γύρω στα €40.

    Υψηλάντου 63, Κολωνάκι
    Τηλ. 210 7224737



    ΣΧΟΛΙΑ