• Architecture & Design

    Η Bugatti μαρσάρει στη Milan Design Week


    Η Bugatti μαρσάρει ενώνοντας πάνω από έναν αιώνα κληρονομιάς στην αυτοκινητοβιομηχανία με το σύγχρονο design.

    Κατά τη φετινή Design Week του Μιλάνου, η Bugatti Home παρουσίασε μια νέα συλλογή επίπλων που συνδυάζει πάνω από έναν αιώνα κληρονομιάς της Bugatti με το σύγχρονο design. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν στους ιστορικούς κήπους του Palazzo Chiesa, παράλληλα με μια συμπληρωματική έκθεση στο Sahrai Milano.

    Η φετινή συλλογή παρουσιάζεται σε ένα σκηνικό που μεταβαίνει απρόσκοπτα από το τελευταίο hyper-sport αυτοκίνητο της Bugatti, το Mistral, σε εκλεπτυσμένα έπιπλα σπιτιού, ενσωματώνοντας το πνεύμα του αυθεντικού Glasshouse του Ettore Bugatti στο Molsheim.

    Τα σχέδια δίνουν έμφαση στη δεξιοτεχνία, την απλή κομψότητα και την έντονη προσοχή στη λεπτομέρεια – χαρακτηριστικά της Bugatti.

    Η συλλογή περιλαμβάνει αντικείμενα κατασκευασμένα από ευρωπαϊκή βελανιδιά ανοιχτού πόρου, γυαλί και μέταλλο, σε συνδυασμό με πολυτελή υφάσματα όπως κασμίρι, μαλλί, μετάξι και δέρμα. Τα νέα κομμάτια παρουσιάζουν ένα μείγμα φυσικών υλικών με προηγμένα τεχνολογικά στοιχεία, δημιουργώντας μια μοναδική αλληλεπίδραση διαφάνειας και στιβαρότητας.

    Στα πιο αντιπροσωπευτικά από αυτά, περιλαμβάνεται ο αρθρωτός καναπές Type_1, το loveseat και το ανάκλινδρο, που ερμηνεύουν ξανά τη χαρακτηριστική διακόσμηση του σπιτιού “C-line” της Bugatti. Η τραπεζαρία Type_4 και οι καρέκλες Type_5 συνεχίζουν την έμπνευση του αυτοκινήτου με τις κομψές, αεροδυναμικές τους μορφές και τη χρήση υλικών, όπως ανθρακονήματα και αλουμίνιο (βαμμένο στο χέρι). Επιπλέον, το γραφείο Type_7 ξεχωρίζει για την καινοτόμο δομή του και τα σχεδόν αόρατα ενσωματωμένα συρτάρια.

    Η συλλογή επίπλων, που εμφανίζεται δίπλα σε μια σειρά από θρυλικά σχέδια της Bugatti, βρίσκει επίσης μια παράλληλη βιτρίνα στη Via Manzoni 38, με οικοδεσπότη τον Sahrai Milano, έναν ηγέτη στο σχεδιασμό υφασμάτων κατά παραγγελία. Αυτή η διπλή έκθεση υπογραμμίζει τη συνέργεια μεταξύ των δύο εμπορικών σημάτων, γνωστών για την απαράμιλλη πολυπλοκότητα και την καινοτομία τους.

    Για όσους ελπίζουν να ρίξουν μια ματιά στη νέα συλλογή από κοντά, η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως τις 21 Απριλίου.

    //

    Bugatti Home Exhibit
    Sahrai Milano

    Via Alessandro Manzoni, 38,
    20121 Milano MI, Italy

    Διαβάστε επίσης:

    Αφεθείτε στην τέχνη του Παριζιάνικου «γκουρμανδισμού»

    O Kengo Kuma παρουσιάζει το ονειρικό Ummahat AlShaykh

    Αυτή η πρώτη έκδοση του «Breakfast at Tiffany’s» με διαμάντια και την υπογραφή του Τρούμαν Καπότε κοστίζει 1,5 εκατ. δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ