• Architecture & Design

    Αφεθείτε στην τέχνη του Παριζιάνικου «γκουρμανδισμού»


    Όταν τα ελεύθερα γραμμικά σχέδια του Clym Evernden αποτυπώνουν την ουσία των αρωμάτων του Café Verlet, ξέρεις πως η Diptyque έχει κάνει πάλι το θαύμα της.

    Η Diptyque, σε συνεργασία με το Café Verlet, αποκάλυψε τη νεότερη συλλογή της, «The Art of Gourmandise», συγχωνεύοντας την ουσία της κουλτούρας των καφενείων του Παρισιού με τη διάσημη οσφρητική δεξιοτεχνία της εταιρίας.

    Η συλλογή αποκαλύπτει τέσσερα κομψά κατασκευασμένα αρωματικά κεριά: Café -που ενσωματώνει τον πλούτο του φρεσκοκομμένου καφέ, Chantilly – ελαφρύ και γλυκό με λίγη βανίλια, Μπισκότο – ένα πικάντικο άρωμα, εμποτισμένο με πατσουλί και Fruits Confits – με άρωμα δαμάσκηνου.

    Όλα τους παραπέμπουν στην πλούσια ατμόσφαιρα ενός παριζιάνικου καφέ, κλείνοντας το μάτι στην ιστορία του Café Verlet, που ιδρύθηκε το 1880 και φημίζεται για τις εκλεπτυσμένες γεύσεις του.

    Τα άκρως συλλλεκτικά κεριά έχουν στο καπάκι κόκκους καφέ και το Parisian Café Tray, με κάθε κομμάτι να αντικατοπτρίζει τόσο τις γλυκές απολαύσεις του Café Verlet όσο και το μοναδικό ταλέντο του Βρετανού καλλιτέχνη Clym Evernden, του οποίου το έργο κοσμεί κάθε ένα από αυτά.

    Τα παιχνιδιάρικα αλλά εκλεπτυσμένα σχέδια του Evernden προσθέτουν ένα αφηγηματικό στρώμα στα αρώματα, αποτυπώνοντας το πνεύμα της παριζιάνικης κομψότητας και την απόλαυση της κουλτούρας των καφέ. Αυτή η συνεργασία εμπλουτίζει την αισθητηριακή εμπειρία με οπτική αφήγηση που απηχεί τις προσόψεις του Café Verlet και της παριζιάνικης μπουτίκ του Diptyque.

    Μπορείτε να ανακαλύψετε αυτές τις οσφρητικές απολαύσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας, όπως και στις μπουτίκ Diptyque και Nordstrom (στις ΗΠΑ).

    Διαβάστε επίσης:

    O Kengo Kuma παρουσιάζει το ονειρικό Ummahat AlShaykh

    Αυτή η πρώτη έκδοση του «Breakfast at Tiffany’s» με διαμάντια και την υπογραφή του Τρούμαν Καπότε κοστίζει 1,5 εκατ. δολάρια

    Η Saint Laurent Rive Droite παρουσιάζει σχέδια από τα αρχεία του Gio Ponti στη Milan Design Week



    ΣΧΟΛΙΑ