• Architecture & Design

    O Kengo Kuma παρουσιάζει το ονειρικό Ummahat AlShaykh

    Kengo Kuma


    O μαέστρος της σύγχρονης αρχιτεκτονικής και υψηλής αισθητικής δημιουργεί αριστουργηματικές νησίδες στην Ερυθρά θάλασσα, επαναπροσδιορίζοντας την έννοια της φιλοξενίας.

    Ο Kengo Kuma ολοκληρώνει το έργο του νησιού Ummahat AlShaykh στη Σαουδική Αραβία, μια νέα ιδέα φιλοξενίας που αναδύεται από την Ερυθρά Θάλασσα και είναι βαθιά ριζωμένη στα χαρακτηριστικά της τοποθεσίας.

    Παρά τις προκλήσεις που παρουσιάζονται από το ευαίσθητο περιβάλλον, η συγκεκριμένη προσέγγιση καθοδήγησε την ομάδα στη δημιουργία χαμηλών, οριζόντια προσανατολισμένων Land Villas με καμπύλες στέγες που αντικατοπτρίζουν τους φυσικούς αμμόλοφους.

    Αυτός ο σχεδιασμός όχι μόνο διασφαλίζει την ιδιωτικότητα των επισκεπτών, αλλά ακολουθεί και την τοπογραφία του νησιού, ελαχιστοποιώντας το γέμισμα της άμμου και διατηρώντας το φυσικό της σχήμα. Συμπληρώνοντας τον περιβάλλοντα χώρο, οι βίλες έχουν σχήμα κοραλλιών – πλωτές μονάδες που συνδέονται μεταξύ τους σαν ζωντανοί οργανισμοί.

    Στην ξηρά, ο Kengo Kuma και η ομάδα του τακτοποίησαν τα κτίρια για το Ummahat AlShaykh έτσι, ώστε να ακολουθήσουν το φυσικό προφίλ και τη γεωμετρία της ακτογραμμής, ενσωματώνοντας καμπύλα οργανικά σχήματα για να συνδυάζονται με το τοπίο της ερήμου. Εμπνευσμένο από την πλούσια ζωή των κοραλλιών του νησιού, ο σχεδιασμός για τις υπεράκτιες θαλάσσιες βίλες διαθέτει έναν σπειροειδή όγκο που αναδύεται με χάρη από τη θάλασσα, προσφέροντας ανεμπόδιστη θέα στο ωκεάνιο τοπίο.

    Όλες οι κατασκευές, συμπεριλαμβανομένων των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, περιλαμβάνουν ένα σχέδιο σε σχήμα κοραλλιών και αμμόλοφων, που αντικατοπτρίζει μια σαφή αρχιτεκτονική ενοποίηση με το παράκτιο πλαίσιο.

    Όσον αφορά την επιλογή υλικών, το αρχιτεκτονικό γραφείο ελαχιστοποιεί τη χρήση σκυροδέματος και, αντ’ αυτού, χρησιμοποιεί συστήματα προκατασκευής, ενσωματώνοντας κυρίως ξύλο και πηλό για να εμφυσήσει ζεστασιά και τρυφερότητα στην αρχιτεκτονική.

    Το ξύλο ελάτης, επιλεγμένο για την αντοχή του στο εξαιρετικά αλμυρό περιβάλλον, συμπληρώνει τους πήλινους σοβάδες, δίνοντας έμφαση στη σύνδεση των κτιρίων με τη φύση. Οι στέγες είναι επενδεδυμένες με βότσαλα από φυσικό ξύλο κέδρου, γνωστά για τη φυσική ομορφιά και την ανθεκτικότητά τους στις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

    //

    TEAM: Nicola Maniero, Derin Kinacigil, Juan Franco, Hannah Appelgren, Tania Utomo, Ludovica Cirillo, Aris Kafantaris, Paolo Danesi, Tran Huy Vu Nguyen, Carmen Kong

    PHOTOGRAPHY: Nicola Maniero

    https://kkaa.co.jp/en/

    Διαβάστε επίσης:

    Ένα διαμέρισμα εμπνέεται από τους στίχους ποιήματος του José Bergamín

    Mavrommataion Apartment: Ένα εξοχικό διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης

    Ο Bjarke Ingels υπογράφει μια ωδή στη δημοκρατία



    ΣΧΟΛΙΑ