• City Stories

    2+1 ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στην Ελληνοαμερικανική Ένωση


    Στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, στην οδό Μασσαλίας 22 στο Κολωνάκι, πραγματοποιούνται πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με ωραίες και σημαντικές θεματικές. Από ομιλίες και παρουσιάσεις μέχρι προβολές ταινιών και εκθέσεις, που έχουν πολλά να δώσουν στους επισκέπτες. Παρακάτω θα βρείτε τρεις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο και τις οποίες θα σας προτείναμε να επισκεφθείτε. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης ή στη σελίδα της στο facebook.

    1. Στις Εσχατιές της Θάλασσας: Ισπανοελληνικές Λαογραφικές Συγκριτικές Μελέτες

    Παρουσίαση του νέου βιβλίου του διακεκριμένου Ελληνιστή και μεταφραστή, Eusebi Ayensa Prat…

    Ο Πρόεδρος του Ισπανο-ελληνικού Μορφωτικού Συνδέσμου και πρώην Διευθυντής του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, Καθηγητής Eusebi Ayensa Prat, στο νέο του βιβλίο, Στις εσχατιές της θάλασσας: Ισπανοελληνικές Λαογραφικές Συγκριτικές Μελέτες, εξετάζει με πρωτότυπη ματιά τα σημαντικότερα σημεία επαφής της ισπανικής και της ελληνικής λαογραφίας. Μέσα από συστηματική βιβλιογραφική, αρχειακή, αλλά και κάποτε επιτόπια έρευνα της ελληνικής και κυπριακής, από τη μια πλευρά, και της ισπανικής και καταλανικής λαογραφίας, από την άλλη, οι μελέτες του Καθηγητή Ayensa Prat, «…αναμφίβολα εμπλουτίζουν όχι μόνο την ελληνική λαογραφική βιβλιογραφία, αλλά και αποτελούν ένα συναρπαστικό ταξίδι στους μεσογειακούς λαϊκούς πολιτισμούς, στα τραγούδια και τις παραδόσεις λαών που τους ενώνει η θάλασσα και που τους έφεραν σε επαφή οι ιστορικές συγκυρίες της Μεσογείου», όπως σημειώνει στον πρόλογο του βιβλίου ο Μανόλης Βαρβούνης.

    Για το βιβλίο μιλούν οι: Μανόλης Βαρβούνης, Καθηγητής Λαογραφίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και επιμελητής του βιβλίου, Αθανάσιος Μαρκόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Βυζαντινής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο Eusebi Ayensa Prat, Συγγραφέας του βιβλίου.

    Χαιρετισμό απευθύνει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας και Ομότιμος Καθηγητής των Πανεπιστημίων Ιωαννίνων και Αθηνών, Μιχάλης Μερακλής.

    Πότε:
    Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018
    19.30

    Πού:
    Rooftop Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (8ος όροφος)

    Πληροφορίες

    *Είσοδος ελεύθερη.

    Στις Εσχατιές της Θάλασσας: Ισπανοελληνικές Λαογραφικές Συγκριτικές Μελέτες
    Στις Εσχατιές της Θάλασσας: Ισπανοελληνικές Λαογραφικές Συγκριτικές Μελέτες

    2. Ποιητικές συναντήσεις: «Με τα λόγια (γίνεται)»

    Βραδιά αφιερωμένη στον σημαντικό Αμερικανό ποιητή Ezra Pound…

    Ο Ezra Pound (1885-1972) υπήρξε μια από τις σημαντικότερες μορφές του ποιητικού μοντερνισμού στον 20ό αιώνα. Αν και magnum opus του θεωρούνται τα πολλά και εκτενή Cantos του, καλλιέργησε και τις μικρότερες ποιητικές μορφές που συνελέγησαν στον τόμο Personae (Προσωπεία). Αυτά, χαρακτηρίζονται από δυνατές εικόνες, αναφορές σε παλαιότερους ποιητές διαφόρων πολιτισμών και την μέριμνα για την ποίηση ως μουσική.

    Στη διάρκεια της βραδιάς 11 ποιητές και ποιήτριες θα διαβάσουν ποιήματα του Pound από το Personae στο πρωτότυπο και σε νέες μεταφράσεις, οι οποίες έγιναν ειδικά για την εκδήλωση αυτή.

    Συμμετέχουν οι: Ορφέας Απέργης, Μαίρη Γιόση, Αντωνία Γουναροπούλου, Γιάννης Δούκας, Λευτέρης Ζαχαριουδάκης, Παναγιώτης Ιωαννίδης, Λένα Καλλέργη, Δήμητρα Κωτούλα, Στέργιος Μήτας, Άρτεμις Μιχαηλίδου και Χριστιάνα Μυγδάλη. Τα πρωτότυπα ποιήματα διαβάζει ο Στέφανος Μπάσιγκαλ.

    Πότε:
    Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018
    19.30

    Πού:
    Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

    Πληροφορίες

    *Είσοδος ελεύθερη.

    Ποιητικές συναντήσεις: «Με τα λόγια (γίνεται)»
    Ποιητικές συναντήσεις: «Με τα λόγια (γίνεται)»

    Συνεχίζεται…

    3. Φωτογραφικά Ζεύγη 2018

    Έκθεση φωτογραφιών του Στέργιου Παπαδάκη και του Κώστα Σερέτη στο πλαίσιο σειράς εκθέσεων σε συνεργασία με τον «Φωτογραφικό Κύκλο»…

    Στα «Φωτογραφικά Ζεύγη» παρουσιάζεται η δουλειά δύο φωτογράφων και μελών του «Φωτογραφικού Κύκλου», των οποίων οι δρόμοι της ζωής ή της φωτογραφίας συναντώνται με κάποιο τρόπο. Μπορεί να είναι συγγενείς ή αχώριστοι φίλοι. Μπορεί το θέμα της φωτογραφίας τους να είναι κοινό, ή και η καλλιτεχνική τους προσέγγιση να είναι όμοια. Μπορεί όμως να συνδέονται και μέσα από την ουσιαστική διαφορά μιας φαινομενικά όμοιας δουλειάς.

    Η όγδοη έκθεση της σειράς που πραγματοποιείται στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, παρουσιάζει φωτογραφίες του Στέργιου Παπαδάκη και του Κώστα Σερέτη. Οι δύο φωτογράφοι συνδέονται με προσωπική και στενή φιλική σχέση.

    Την σειρά διευθύνει ο θεωρητικός της φωτογραφίας και ιδρυτής του «Φωτογραφικού Κύκλου», Πλάτων Ριβέλλης και την έκθεση επιμελείται ο Πάνος Ροζάκης.

    Πότε:
    Έως 31 Μαρτίου 2018
    Δευτέρα-Παρασκευή: 12:00-21:00, Σάββατο: 10:30-14:30, Κυριακή κλειστά

    Πού:
    Γκαλερί Κέννεντυ Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

    Πληροφορίες

    *Είσοδος ελεύθερη.

    Έργο Στέργιου Παπαδάκη
    Έργο Στέργιου Παπαδάκη, Φωτογραφικά Ζεύγη 2018

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Φωτογραφικά Ζεύγη 2018: Μια ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφίας στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 5+1 εκθέσεις με ελεύθερη είσοδο που ξεκινούν αυτή την Πέμπτη (15 Μαρτίου 2018)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι 9 νέες ταινίες της βδομάδας – Στους κινηματογράφους από 15 Μαρτίου 2018



    ΣΧΟΛΙΑ