• City Stories

    Τέσσερις αφιερωματικές προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο για αυτή τη βδομάδα

    ΑΣΤΟΡ ΣΙΝΕΜΑ

    Πηγή: Facebook Page ΑΣΤΟΡ


    Αυτή τη βδομάδα πρόκειται να προβληθούν τέσσερις ταινίες στο πλαίσιο αφιερωμάτων με ελεύθερη είσοδο σε δύο διαφορετικούς χώρους στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε δύο ταινίες στο πλαίσιο της ενότητας “Συγκάτοικοι στον Πλανήτη Γη” στο Exile Room και δύο στο πλαίσιο του κύκλου προβολών “Μάης ’68 – Αναβιώνοντας τα γεγονότα 50 χρόνια μετά” στον Κινηματογράφο Άστορ. Δείτε παρακάτω περισσότερες λεπτομέρειες:

    “Συγκάτοικοι στον Πλανήτη Γη” – Exile Room
    Αθηνάς 12 (3ος όροφος), Μοναστηράκι

    Ένα αφιέρωμα σε ντοκιμαντέρ με οικολογική συνείδηση. Προσεγγίζοντας το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του πλανήτη με 5 ντοκιμαντέρ που μιλούν τη γλώσσα των εικόνων, θα σας πούμε ιστορίες για τη συμβίωσή μας με τη φύση και τα πλάσματά της, που θα πατήσουν play στον ακτιβισμό σας και ελπίζουμε να κρατήσει μια ζωή. Το αφιέρωμα «Συγκάτοικοι στον Πλανήτη Γη» αποτελεί τη δική μας πολεμική ιαχή στον σημαντικότερο αγώνα του κόσμου: την επιβίωση του πλανήτη που αποκαλούμε σπίτι!

    1. “Αύριο / Demain”  (2015, 118’, ελληνική πρεμιέρα) των Cyril Dion, Mélanie Laurent 

    Σκηνοθεσία: Cyril Dion, Mélanie Laurent / Χώρα: Γαλλία / Γλώσσα: Αγγλικά, Γαλλικά, Φινλανδικά / Διάρκεια: 118’

    Όταν η προστασία του περιβάλλοντος δείχνει να έχει γίνει μια δύσκολη υπόθεση, το «Demain» έρχεται να δώσει λίγη ελπίδα, ανακαλύπτοντας και προτείνοντας εύκολες και μικρές οικολογικές λύσεις που μπορεί να υιοθετήσει ο καθένας μας. Έπειτα από ένα ταξίδι σε δέκα χώρες και πολλές σημαντικές γνωριμίες και συναντήσεις με εξειδικευμένους ανθρώπους του χώρου, οι δημιουργοί της ταινίας εξερευνούν σε βάθος το ζήτημα της οικολογικής δράσης, αφήνοντας μια φρέσκια και αισιόδοξη οπτική για το μέλλον.

    Πότε: 
    Πέμπτη 17 Μαΐου 2018
    20.00

    2. “Τρόπαιο / Trophy” (2017, 108’, ελληνική πρεμιέρα) των Christina Clusiau, Shaul Schwarz

    Σκηνοθεσία: Christina Clusiau, Shaul Schwarz / Χώρα: Ην. Βασίλειο, Ναμίμπια, Ζιμπάμπουε, Νότια Αφρική, ΗΠΑ / Γλώσσα: Αγγλικά / Διάρκεια: 108′

    Από τα δάση της Αφρικής στα συνέδρια του Λας Βέγκας, η ταινία αποτυπώνει ωμά τη σύνδεση της «βιομηχανίας» κυνηγιού με τη συντήρηση ζώων υπό εξαφάνιση. Ακολουθώντας εκπροσώπους του χώρου, όπως κυνηγούς, συντηρητές της άγριας ζωής, επιχειρηματίες και εκτροφείς ζώων υπό εξαφάνιση, αναδεικνύονται οι ειρωνικές αντιφάσεις, η εμπορευματοποίηση των ζώων και, μαζί τους, όλα τα σύγχρονα προβλήματα της σχέσης ανθρώπου – φύσης.

    Πότε: 
    Πέμπτη 17 Μαΐου 2018
    22.00

    “Μάης ’68 – Αναβιώνοντας τα γεγονότα 50 χρόνια μετά” – Κινηματογράφος ΑΣΤΟΡ
    Σταδίου 28 (είσοδος από τη στοά Κοραή), Κέντρο Αθήνας

    Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων από τον Μάη του ’68, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδoς και ο κινηματογράφος Άστορ αναβιώνουν τα γεγονότα μέσα από τη μεγάλη οθόνη. Για την επέτειο αυτή, μια σειρά προβολών ντοκιμαντέρ, αλλά και ταινιών εμπνευσμένων από την ιστορική αυτή περίοδο θα προβληθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου στο φουαγιέ του κινηματογράφου Άστορ.

    1. “Ο βυθός του αέρα είναι κόκκινος”, του Κρις Μαρκέρ

    “Le fond de l’air est rouge” – Chris Marker

    180 min

    Πότε: 
    Παρασκευή 18 Μαΐου 2018
    21.00

    2. “Όλοι στο Larzac”, του Κριστιάν Ρουάντ

    “Tous au Larzac” – Christian Rouaud

    120 min

    Πότε: 
    Σάββατο 19 Μαΐου 2018
    21.00

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πέντε ημερίδες, διαλέξεις, συζητήσεις για να παρακολουθήσετε δωρεάν αυτή τη βδομάδα



    ΣΧΟΛΙΑ