• Business

    Xiaomi: Κέρδη και έσοδα άνω των προσδοκιών στο α’ τρίμηνο

    • NewsRoom

    Lei Jun


    Κέρδη καλύτερα του αναμενομένου στο α’ τρίμηνο, ανακοίνωσε η Xiaomi, μετά τις περικοπές κόστους και την αρωγή των νέων smartphones πολυτελείας που λάνσαρε η εταιρεία.

    Τα καθαρά κέρδη του κινεζικού κολοσσού έφτασαν τα 4,2 δισ. γουάν (596 εκατ. δολ.) στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο, έναντι εκτιμήσεων για 2,5 δισ. γουάν, ενώ τα έσοδα έφθασαν τα 59,5 δισ. γουάν, έναντι μέσων προσδοκιών για 58,8 δισ. γουάν.

    Σημειώνεται ότι η Xiaomi βρίσκεται εν μέσω ενός εταιρικού ανασχηματισμού και εισαγωγής στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων, την οποία ο συνιδρυτής και πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας, Lei Jun, έχει αποκαλέσει την τελευταία του μεγάλη αποστολή.

    Προκειμένου να αντέξει την είσοδο στον κλάδο, που θα αργήσει πολύ να οδηγήσει σε κερδοφορία, η κινεζική εταιρεία θα πρέπει να βασιστεί για τα κέρδη της στις παραδοσιακές της δραστηριότητες, δηλαδή των ηλεκτρονικών συσκευών και των διαδικτυακών υπηρεσιών, οι οποίες όμως έχουν πληγεί από την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας.

    Η Xiaomi θα προχωρήσει στην μαζική παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων το πρώτο εξάμηνο του 2024. Η αποκάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια της ημέρας των επενδυτών της εταιρείας, το 2021 και η μετοχή της τότε σημείωσε άνοδο άνω του 5%.

    Τον Μάρτιο του 2021, η Xiaomi ανακοίνωσε την είσοδό της στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και δήλωσε ότι σχεδιάζει να επενδύσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια στην επιχείρηση τα επόμενα χρόνια.  Τον Σεπτέμβριο του 2022, η εταιρεία ίδρυσε την επιχείρηση ηλεκτρικών οχημάτων της Xiaomi EV, με 300 υπαλλήλους και επικεφαλής τον Lei, αναφέρει το CNBC.

    Διαβάστε επίσης: 

    Xiaomi: Το πρώτο εξάμηνο του 2024 έρχονται τα ηλεκτρικά οχήματα της εταιρείας – Άνοδος της μετοχής

    Xiaomi: Θα επενδύσει 10 δισ. δολάρια για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων



    ΣΧΟΛΙΑ