• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Xiaomi: Θα επενδύσει 10 δισ. δολάρια για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων

    • Bloomberg

    Lei Jun


    Η Xiaomi  σκοπεύει να επενδύσει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια την επόμενη δεκαετία για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με στόχο να εισέλθει στην ακμάζουσα αγορά EV της Κίνας, αναφέρει το Bloomberg.

    Ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Lei Jun, θα ηγηθεί ενός νέου, αυτόνομου τμήματος που θα επενδύσει αρχικό κεφάλαιο 10 δισεκατομμύρια γιουάν (1,5 δισεκατομμύρια δολάρια) για την κατασκευή έξυπνων οχημάτων, ανέφερε η εταιρεία.

    Η κινεζική κατασκευάστρια smartphone θα ακολουθήσει τα βήματα των τεχνολογικών κολοσσών, από την Apple μέχρι την Huawei Technologies, στοχεύοντας στη βιομηχανία οχημάτων. Η Xiaomi θα μπορούσε να επενδύσει συνολικά 100 δισεκατομμύρια γιουάν για το project της τα επόμενα τρία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της εξωτερικής χρηματοδότησης, αναφέρουν πληροφορίες.

    Η εταιρεία θα συνεισφέρει περίπου το 60% του εκτιμώμενου ποσού και σκοπεύει να συγκεντρώσει τα υπόλοιπα κεφάλαια, υποστήριξε πηγή.

    Τι αναφέρει το Bloomberg Intelligence

    Η είσοδος της Xiaomi στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας, όπως αναφέρει το Bloomberg News, ανοίγει ένα νέο, μεγάλο τομέα ανάπτυξης πέρα ​​από τα smartphone και τα άλλα καταναλωτικά ηλεκτρονικά είδη, τα οποία ενδέχεται να οδηγηθούν σε χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από το 2023.

    Ακόμη, η εκτιμώμενη δαπάνη των 100 δισεκατομμυρίων γιουάν για την είσοδο της στην αγορά τα επόμενα τρία χρόνια, υποδηλώνει μια μεγάλη αύξηση του κόστους προκειμένου να εισέλθει σε μια αγορά αξίας 12,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2030, σύμφωνα με το BNEF.

    Η Xiaomi αποτελεί την τελευταία εταιρεία που εισέρχεται σε μία ήδη γεμάτη αρένα, όπου μια σειρά από αυτοκινητοβιομηχανίες από την Tesla έως τις τοπικές Nio και Xpeng, μάχονται για ένα κομμάτι της μεγαλύτερης αγοράς EV στον κόσμο.

    Επίσης, οι γίγαντες μηχανών αναζήτησης, Baidu και Geely Automobile Holdings, λέγεται ότι συνεργάζονται για να κατασκευάσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Οι πωλήσεις EV στην Κίνα μπορεί να αυξηθούν περισσότερο από 50% φέτος μόνο, καθώς οι καταναλωτές αγκαλιάζουν τα “καθαρότερα” αυτοκίνητα και το κόστος μειώνεται, εκτιμά η εταιρεία ερευνών Canalys.

    Η Xiaomi, με έδρα το Πεκίνο, θα αναθέσει τη συναρμολόγηση των αυτοκινήτων σε κατασκευαστές βάσει συμβάσεων, ακολουθώντας το μοντέλο που χρησιμοποιεί για τα smartphone της, αναφέρουν οι πληροφορίες. Η εταιρεία βασίζεται σε κατασκευαστές προϊόντων βάσει συμβάσεων, όπως η Foxconn Technology Group της Ταϊβάν, για την κατασκευή των κινητών συσκευών της.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία έχει ήδη προσλάβει μηχανικούς για να επεξεργαστούν το λογισμικό που θα ενσωματωθεί στα αυτοκίνητά της.

    Η εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Lei πριν από μία δεκαετία, αναδείχθηκε στην πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη εταιρεία κατασκευής smartphone στην Κίνα το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους, αφού η Huawei δυσκολεύτηκε να προμηθευτεί βασικά τσιπ λόγω των κυρώσεων των ΗΠΑ.

    Πέρα από τα τηλέφωνα, είναι πιο γνωστή και για τη λειτουργία υπηρεσιών διαδικτύου και την κατασκευή μιας σειράς οικιακών συσκευών χαμηλής τιμής, από μαγειρικές συσκευές ρυζιού έως ηλεκτρικές σκούπες.

    Διαβάστε ακόμα:

    ΗΠΑ: Δικαστής αφαίρεσε προσωρινά την Xiaomi από τον «μαύρο» κατάλογο επιχειρήσεων – Αντιδρά η Ρυθμιστική Αρχή Τηλεπικοινωνιών

    Πώς ο Τραμπ «διέγραψε» 5 δισ. από την περιουσία των ιδρυτών της Xiaomi

    Αύξηση κερδών 162% για την εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων που επένδυσε ο Warren Buffett

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ