• Business

    Xiaomi: Το πρώτο εξάμηνο του 2024 έρχονται τα ηλεκτρικά οχήματα της εταιρείας – Άνοδος της μετοχής

    • Newsroom
    Lei Jun, CEO Xiaomi

    Lei Jun, CEO Xiaomi


    Η κινεζική εταιρεία Xiaomi θα προχωρήσει στην μαζική παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων το πρώτο εξάμηνο του 2024, δήλωσε την Τρίτη ο CEO της, Lei Jun.

    Η αποκάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια της ημέρας των επενδυτών της εταιρείας και η μετοχή της σημείωσε άνοδο άνω του 5%.

    Τον Μάρτιο, η Xiaomi ανακοίνωσε την είσοδό της στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και δήλωσε ότι σχεδιάζει να επενδύσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια στην επιχείρηση τα επόμενα 10 χρόνια.

    Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία ίδρυσε την επιχείρηση ηλεκτρικών οχημάτων της Xiaomi EV, με 300 υπαλλήλους και επικεφαλής τον Lei, αναφέρει το CNBC.

    Η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστική, με την είσοδο νέων παικτών. Ο κινεζικός κολοσσός αναζήτησης Baidu δημιούργησε μια αυτόνομη εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο προσέλαβε τον CEO της νέας επιχείρησης.

    Όταν η Xiaomi λανσάρει επίσημα τα ηλεκτρικά της οχήματα, θα αντιμετωπίσει τους Κινέζους ανταγωνιστές της, όπως η Nio και η Xpeng καθώς και μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Tesla του Elon Musk και η BYD.

    Η κινεζική κυβέρνηση στήριξε τα τελευταία χρόνια την αγορά EV, γεγονός που βοήθησε στην ανάπτυξη της βιομηχανίας στη χώρα. Παρά το γεγονός ότι μέρος της στήριξης αυτής έχει περιοριστεί, η αγορά εξακολουθεί να ισχυροποιείται.

    Η εταιρεία έρευνας αγοράς Canalys προβλέπει ότι 1,9 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα θα πουληθούν στην Κίνα το 2021, σημειώνοντας αύξηση 51% σε ετήσια βάση.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ