• Business

    Ξεκινά η παραγωγή στην Creta Farms – Άνοιξε ο δρόμος για επιστροφή στα σούπερ μάρκετ


    Ξαναμπαίνουν μπροστά οι γραμμές παραγωγής στην Creta Farms.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η κρητική αλλαντοβιομηχανία Creta Farms ύστερα από ένα μεγάλο διάστημα αρχίζει από σήμερα να παράγει και πάλι προϊόντα καθώς κατάφερε να προμηθευτεί τις απαραίτητες πρώτες ύλες.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως εξασφάλισε σε πρώτη φάση 150 τόνους χοιρινού κρέατος, -μια αρκετά ικανοποιητική ποσότητα δεδομένων των συνθηκών-, με χρήματα που μπόρεσε να συγκεντρώσει η νέα διοίκηση που ελέγχεται από τις πιστώτριες τράπεζες.

    Η εκταμίευση της ενδιάμεσης χρηματοδότησης των 4 εκατ. ευρώ, η οποία αναμένεται από μέρα σε μέρα, αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή της εταιρείας σε κανονικούς ρυθμούς, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάδειξης του νέου ιδιοκτήτη που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

    Η εταιρεία, η οποία βρέθηκε στο χείλος της καταστροφής εξαιτίας της ενδοοικογενειακής διαμάχης των αδελφών Δομαζάκη έχει χάσει σημαντικό έδαφος εξαιτίας της ουσιαστικής απουσίας της από τα ράφια των σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τέλος του μήνα αναμένεται και η καταβολή ενός ακόμη μισθού στους περίπου 650 εργαζομένους που έχουν παραμείνει στην εταιρεία, ενώ στις 28 Νοεμβρίου έχει ορισθεί τριμερής συνάντηση ανάμεσα σε εκπροσώπους των εργαζομένων, την εταιρεία και το υπουργείο Εργασίας.

    Υπενθυμίζεται πως την Creta Farms διεκδικούν πλέον η Impala Investment, μέτοχος της Λακωνικής Τροφίμων του επιχειρηματία Δημήτρη Βιντζηλαίου και η Lime Capital, το fund που ελέγχει τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη. Υπολογίζεται πως μέχρι τέλος του έτους, -εκτός απροόπτου- να έχει αναδειχθεί ο προτιμητέος επενδυτής που θα αναλάβει την ευθύνη ανασυγκρότησης της εταιρείας.



    ΣΧΟΛΙΑ