• Business

    Ξανά στο ραντάρ των ξένων επενδυτών η Ελλάδα – Στα σκαριά τρεις μεγάλες επενδύσεις

    • Του Γιώργου Μανέττα


    Στο ραντάρ των ξένων επενδυτών επιστρέφει και πάλι η Ελλάδα, η οποία ήταν για χρόνια εκτός του παγκόσμιου επενδυτικού χάρτη, λόγω της κρίσης και της έντονης αβεβαιότητας που δημιούργησε η πιθανότητα ενός Grexit.

    Μεγάλοι ξένοι επενδυτές, οι οποίοι έχουν εντοπίσει από καιρό ευκαιρίες στην ελληνική αγορά, κινητοποιούνται και πάλι και ετοιμάζονται να κάνουν πράξη το ενδιαφέρον τους.

    Καταλυτικό ρόλο στην επιστροφή της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού έχει παίξει η κυβερνητική αλλαγή και ο σχηματισμός κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Αυτό επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής της EY, Πάνος Παπάζογλου, μιλώντας στο περιθώριο έρευνας για τα εμπόδια στην προσέλκυση επενδύσεων στην ελληνική αγορά. Κάνοντας λόγο για αναθέρμανση του ενδιαφέροντος των ξένων επενδυτών αμέσως μετά την εκλογή της ΝΔ στην εξουσία.

    Παναγιώτης Παπάζογλου. Επικεφαλής ΕΥ Ελλάδος

    Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, η εταιρεία του εργάζεται για λογαριασμό τριών μεγάλων ξένων επενδυτών, οι οποίοι σχεδιάζουν να τοποθετήσουν τα κεφάλαιά τους σε τρία μεγάλα projects στην Ελλάδα, στους τομείς των logistics, του αγροδιατροφικού τομέα και της ενέργειας.

    Ο κ. Παπάζογλου εκτίμησε πως το επόμενο διάστημα θα δούμε κι άλλους ξένους οίκους να έρχονται στην Ελλάδα και να πολλαπλασιάζεται το ενδιαφέρον μετά και τη σταθεροποίηση της πολιτικής και της οικονομικής κατάστασης στη χώρα.

    Η πολιτική σταθερότητα θεωρείται ο «Νο 1» παράγοντας για να «ξεκλειδώσουν» οι μεγάλες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα. Η προοπτική εξάντλησης της τετραετίας από την παρούσα κυβέρνηση θεωρείται κομβικής σημασίας ώστε οι ξένοι να εμπιστευτούν και πάλι την ελληνική αγορά και να δεσμεύσουν κεφάλαιά τους στις ευκαιρίες που φαίνονται στον ορίζοντα.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας πρόσφατα στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε στη σημασία της πολιτικής σταθερότητας για την επανεκκίνηση της οικονομίας λέγοντας πως η παρούσα κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.



    ΣΧΟΛΙΑ