• Business

  Rolex: Ο μυστηριώδης δισεκατομμυριούχος της Bucherer και το deal που αλλάζει την αγορά πολυτελών ρολογιών


  Με 100 καταστήματα σε όλη την Ευρώπη, η Bucherer τάραξε τα νερά στον χώρο της αγοράς πολυτελών ρολογιών, όταν ανακοίνωσε ότι έκλεισε το deal πώλησης του brand στην κορυφαία Rolex.

  Πίσω από την συμφωνία αυτή κρύβεται ένας μυστικοπαθής δισεκατομμυριούχος, ο οποίος αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας και η έλλειψη διαδόχων, η οποία σύμφωνα με την ανακοίνωση της Rolex, τον οδήγησε να κόψει το νήμα της δυναστείας των Bucherer, οι οποίοι από το 1888 δραστηριοποιούνται στον χώρο των πολυτελών κοσμημάτων και ρολογιών.

  Και η ανακοίνωσή της συμφωνίας κρύβει μία κίνηση «ματ» για τη μεγαλύτερη ελβετική ωρολογοποιία, η οποία απειλεί άμεσα τον χώρο της αγοράς ρολογιών και τους μεγάλους παίκτες- λιανοπωλητές, οι οποίοι ξαφνικά βλέπουν τον ανταγωνισμό να εκτοξεύεται κατά 100 επιπλέον καταστήματα.

  H ιστορία του Ελβετού billionaire της Bucherer

  Το Bloomberg περιγράφει τον 87χρονο δισεκατομμυριούχο, μοναδικό κληρονόμο –μέχρι πρότινος του οίκου Bucherer ως ένα μυστικοπαθή μεγιστάνα, ο οποίος ήλεγχε την οικογενειακή επιχείρηση.

  Ο Jörg G. Bucherer ανήκει στην τρίτη  γενιά της δυναστείας και ανέλαβε τη διοίκηση το 1977. Κατά την ηγεσία του η εταιρεία κατάφερε να επεκταθεί στην Αυστρία κατά τη δεκαετία του 1980 και στη συνέχεια στη Γερμανία. Το 2013 το πολυτελές brand άνοιξε ένα κατάστημα στο Παρίσι και στη συνέχεια επεκτάθηκε και σε άλλες χώρες στην Ευρώπη όπως το Λονδίνο, η Κοπεγχάγη και οι ΗΠΑ.

  Εδώ σταματάνε οι πληροφορίες για τον μυστηριώδη μεγιστάνα, ο οποίος έχει εξάψει πολλές φορές στο παρελθόν το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης για τον προσωπικό και επαγγελματικό του βίο, όμως ο ίδιος επιλέγει να κρατήσει χαμηλούς τόνους.

  Δεν έχει δώσει ποτέ συνέντευξη και κράτησε ακόμα και τις πληροφορίες για τον γάμο του με τη γυναίκα του, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των φωτογράφων.

  Ο Bucherer ανέλαβε την κληρονομιά της οικογένειάς του και κατάφερε τα προηγούμενα χρόνια να αυξήσει την προσωπική του περιουσία, χάρη στην επιτυχημένη πορεία του brand. Ο ίδιος συνέβαλλε καθοριστικά καθώς πέτυχε να ενσωματώσει σύγχρονες ιδέες στο παραδοσιακό ύφος πολυτέλειας των κοσμημάτων και των ρολογιών του brand και κέρδισε το σεβασμό ως ένας οραματιστής επιχειρηματίας.

  Η επιχείρηση του έχει τις ρίζες της στο 1888, όταν ο επιχειρηματίας Carl-Friedrich Bucherer και η σύζυγός του Luise άνοιξαν ένα κατάστημα στη Λουκέρνη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.

  Οι γιοι τους Ernst και Carl Eduard εντάχθηκαν στην επιχείρηση στις αρχές της δεκαετίας του 1920, με τον Ernst να καταλήγει σε συμφωνία με τον ιδρυτή της Rolex Hans Wilsdorf το 1924 για την προσθήκη της μάρκας στη σειρά προϊόντων της.

  Ένα καυτό deal που καίει τους λιανοπωλητές

  Οι μέτοχοι της εισηγμένης στο Λονδίνο Watches of Switzerland, ήταν οι πρώτοι που είδαν την απειλή, με τους επενδυτές να ρίχνουν την αξία της μετοχής πάνω από 28%, την προηγούμενη Παρασκευή

  H Watches of Switzerland είναι μέχρι στιγμής ο κορυφαίος πωλητής της Rolex, με την Bucherer να εκτιμάται ότι συμβάλει στο 5% των συνολικών πωλήσεων. Οι ισορροπίες αυτές ανατρέπονται τώρα που η Rolex παίρνει στην κατοχή της για πρώτη φορά δικά της καταστήματα.

  Κι αυτό γίνεται σε μία περίοδο που η Watches of Switzerland σχεδιάζει να επεκταθεί σε ΗΠΑ και Ευρώπη και οι πωλήσεις λιανικής παραμένουν σε άνθιση, μιας και τα ελβετικά ρολόγια πολυτελείας ακολουθούν την πρακτική της περιορισμένης προσφοράς, δυναμιτίζοντας τη ζήτηση.

  H Rolex κατασκευάζει περισσότερα από 1 εκατομμύριο ρολόγια ετησίως και με περισσότερα από 9 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (10,2 δισεκατομμύρια δολάρια) σε ετήσιες πωλήσεις, η ζήτηση για τα πιο δημοφιλή μοντέλα της Rolex, όπως το Daytona, το GMT και το Submariner, ξεπερνά κατά πολύ την προσφορά.

  Διαβάστε επίσης:

  Συνεχίζεται η πτώση των τιμών στα μεταχειρισμένα Rolex και Patek Philippe – Άνοδος για τα ρολόγια Cartier

  Rolex: Αγοράζει την Bucherer και αποκτά για πρώτη φορά δική της αλυσίδα καταστημάτων!

  Πώς η Fed έπληξε την αυτοκρατορία των Rolex  ΣΧΟΛΙΑ