• Business

    Rolex: Εξαγόρασε το κτίριο όπου στεγάζεται το κεντρικό κατάστημα της ανταγωνίστριάς της, Omega, στη Γενεύη

    • Bloomberg
    Jean-Frederic Dufour, Rolex CEO (Πηγή: Facebook)

    Jean-Frederic Dufour, Rolex CEO (Πηγή: Facebook)


    Θυγατρική της Rolex εξαγόρασε κτίριο στο οποίο στεγάζεται το κατάστημα ναυαρχίδα της ανταγωνιστικής Omega, στον ακριβότερο εμπορικό δρόμο της Γενεύης.

    Πρόκειται για μία ακόμη κίνηση που αποτυπώνει το ενδιαφέρον των κορυφαίων ελβετικών brands για ακίνητα υψηλής ποιότητας.

    Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Marconi Investment SA πλήρωσε 120 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (133 εκατομμύρια δολάρια) για το κτίριο στην Rue du Rhone, σύμφωνα με στοιχεία από το κτηματολόγιο της Γενεύης.

    Στους ενοικιαστές του ακινήτου περιλαμβάνεται η μεγαλύτερη μπουτίκ της κορυφαίας ωρολογοποιίας Omega του ομίλου Swatch Group AG στην ελβετική πόλη, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Tribune de Geneve.

    Η Omega θα παραδίδει κάθε μήνα την επιταγή με το υψηλό ενοίκιο στον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της και η Rolex θα έχει λόγο για τον τρόπο συντήρησης και λειτουργίας του κτιρίου.

    Υπό ορισμένες προϋποθέσεις, ένας νέος ιδιοκτήτης μπορεί πιο εύκολα να τερματίσει μια υπάρχουσα μίσθωση, ανέφερε η Tribune de Geneve.

    Ωστόσο, καμία από τις δύο εταιρείες δεν σχολίασε σχετικό ερώτημα του Bloomberg.

    Το κατάστημα της Omega στην Rue du Rhone στη Γενεύη Φωτογράφος: Antoine Antoniol/Bloomberg
    Το κατάστημα της Omega στην Rue du Rhone στη Γενεύη Φωτογράφος: Antoine Antoniol/Bloomberg

    Η Rolex είναι η μεγαλύτερη ελβετική μάρκα με πωλήσεις 9,3 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Morgan Stanley.

    Η Omega είναι η τρίτη μεγαλύτερη με πωλήσεις περίπου 2,5 δισεκατομμυρίων φράγκων. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Cartier της Richemont με έδρα τη Γενεύη.

    Η Rolex, η οποία ελέγχεται από ένα ίδρυμα με το όνομα του ιδρυτή της Χανς Γουίλσντορφ, είναι από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες ακινήτων της Γενεύης.

    Επενδύσεις στα ακίνητα από τον όμιλο Swatch

    Ο Όμιλος Swatch είναι επίσης σημαντικός επενδυτής στα ακίνητα. Τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι αγόρασε ένα κτίριο στη New Bond Street του Λονδίνου, που στεγάζει τη μάρκα κοσμημάτων της Harry Winston, για περίπου 90 εκατομμύρια φράγκα.

    Η Swatch αγόρασε επίσης άλλα κτίρια στην Old Bond Street του Λονδίνου πληρώνοντας 120 εκατομμύρια φράγκα, καθώς και ένα κατάστημα στα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι.

    Το 2014, η εταιρεία αγόρασε από την Credit Suisse ένα κτίριο καταστημάτων στην Bahnhofstrasse, έναν από τους πιο ακριβούς εμπορικούς δρόμους της Ζυρίχης, όπου στεγάζεται το κατάστημα πολυτελών ρούχων Bogenie Grieder, σε άγνωστη τιμή.

    Η Bongenie Grieder, η οποία ελέγχεται από την οικογένεια του προέδρου της Rolex, Nicolas Brunschwig, θα μεταφέρει το εμβληματικό κατάστημά της στη Ζυρίχη σε νέα τοποθεσία το 2024.

    Σημειώνεται ότι η Rolex τον Αύγουστο δήλωσε ότι θα εξαγόραζε την ελβετική εταιρεία λιανικής πώλησης ρολογιών πολυτελείας Bucherer AG και τις 100 μπουτίκ που διαθέτει παγκοσμίως.

    Η Bucherer πουλά αρκετά brands του ομίλου Swatch σε ορισμένα από τα καταστήματά της, όπως τα Longines, Tissot και Omega.

    Διαβάστε ακόμη:

    Σταθερή η ζήτηση για πολυτελή ρολόγια- Δημοφιλέστερα τα μοντέλα των 3.000 ευρώ

    Gucci και Chanel σαρώνουν τα ακίνητα στις ΗΠΑ

    Rolex: Πέφτουν οι τιμές στα μεταχειρισμένα – Ξεπουλάνε οι φθηνότεροι ανταγωνιστές



    ΣΧΟΛΙΑ