• Business

    Βιοχάλκο – Cenergy: Επιβεβαιώνουν τις διαπραγματεύσεις με τον όμιλο Nexans-Απόλυτη επιβεβαίωση του mononews.gr και της στήλης WISEMAN

    • NewsRoom
    Μιχάλης Στασινόπουλος εκτελεστικός διευθυντής της Viohalco και πρόεδρος της ElvalHalcor

    Μιχάλης Στασινόπουλος εκτελεστικός διευθυντής της Viohalco και πρόεδρος της ElvalHalcor


    Με ανακοινώσεις τους η Βιοχάλκο και η θυγατρική της, Cenergy, επιβεβαιώνουν πως βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τον όμιλο Nexans με σκοπό τη σύμπραξη των δραστηριοτήτων παραγωγής καλωδίων, ωστόσο οι εν λόγω διαπραγματεύσεις είναι σε πρώιμο στάδιο. To mononews.gr και η στήλη Wise Man είχε αναφερθεί ήδη από χθες τα ξημερώματα στις 00:01 στη σχετική συμφωνία.

    Η ανακοίνωση της Βιοχάλκο:

    Σε απάντηση επιστολής της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε συνέχεια άρθρων που δημοσιεύτηκαν στον ηλεκτρονικό τύπο, η Viohalco SA (η Εταιρία) δηλώνει τα ακόλουθα:

    Η Εταιρία με γνώμονα το εταιρικό συμφέρον, κατά πάγια τακτική, διερευνά και αξιολογεί δυνατότητες συνεργασίας για την αξιοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων. Στο πλαίσιο των ανωτέρω, η θυγατρική της Εταιρίας, Cenergy Holdings SA, είναι σε διαπραγματεύσεις με τον όμιλο Nexans με σκοπό τη σύμπραξη των δραστηριοτήτων παραγωγής καλωδίων, ωστόσο οι εν λόγω διαπραγματεύσεις είναι σε πρώιμο στάδιο.

    Η Εταιρία, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή νομοθεσία, θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε σημαντική εξέλιξη στην ανωτέρω διαδικασία.

    Η αντίστοιχη ανακοίνωση της Cenergy

    Σε απάντηση επιστολής της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε συνέχεια άρθρων που δημοσιεύτηκαν στον ηλεκτρονικό τύπο, η Cenergy Holdings SA (η Εταιρία) δηλώνει τα ακόλουθα:

    Η Εταιρία με γνώμονα το εταιρικό συμφέρον, κατά πάγια τακτική, διερευνά και αξιολογεί δυνατότητες συνεργασίας για την αξιοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων. Στο πλαίσιο των ανωτέρω, η Εταιρία είναι σε διαπραγματεύσεις με τον όμιλο Nexans με σκοπό τη σύμπραξη των δραστηριοτήτων παραγωγής καλωδίων, ωστόσο οι εν λόγω διαπραγματεύσεις είναι σε πρώιμο στάδιο.

    Η Εταιρία, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή νομοθεσία, θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε σημαντική εξέλιξη στην ανωτέρω διαδικασία.

    Τι έγραφε η στήλη Wiseman στις 00:01 την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου:

    Τα δύο hot νέα της αγοράς

    Λοιπόν στην αγορά εδώ και λίγες ημέρες κυκλοφορεί το εξής νέο: Μεγάλος ελληνικός όμιλος φέρεται να έχει συμφωνήσει να πουλήσει θυγατρική του εταιρεία σε γαλλικό πολυεθνικό κολοσσό.

    Η αξία της πολυεθνικής στο γαλλικό χρηματιστήριο ανέρχεται στα 2,01  δισ. ευρώ με βάση το χθεσινό κλείσιμο στην αγορά στο Παρίσι.

    Για να σας βοηθήσω, η μετοχή της πολυεθνικής είναι λίγο υψηλότερα των 46,5 ευρώ.

    Πάμε τώρα στην ελληνική εταιρεία, τη θυγατρική του ομίλου που είναι εισηγμένη στο ελληνικό ΧΑ.

    H μετοχή της έχει κάνει εντυπωσιακό ράλι τους τελευταίους μήνες.

    Ξεκίνησε από την περιοχή των 0,70 ευρώ και τώρα βρίσκεται πέριξ των 1,7 ευρώ.

    Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας (η οποία έχει πάρει και πολλές δουλειές στο εξωτερικό) με βάση το χθεσινό κλείσιμο υπερβαίνει τα 300 εκατ. ευρώ.

    Η σχετική φημολογία αναφέρει ότι εάν όλα πάνε καλά και συμφωνήσουν στα πάντα, τότε ο ελληνικός όμιλος, μεταβιβάζοντας την θυγατρική του, θα αποκτήσει μεταξύ άλλων και ποσοστό του γαλλικού πολυεθνικού κολοσσού.

    Επαναλαμβάνω πρόκειται για φημολογία και όχι για γεγονός. Και φυσικά σε αυτές τις περιπτώσεις ακόμα και εάν έχουν συμφωνηθεί τα πάντα κάτι μπορεί να χαλάσει τελευταία στιγμή…

    Το δεύτερο hot νέο αφορά τον ΟΠΑΠ.

    Όπως διαπιστώσατε χθες η HSBC αναβάθμισε την τιμή στόχο της μετοχής στα 10,50 ευρώ από 8 ευρώ που ήταν πριν.

    Χθες λοιπόν η μετοχή του ΟΠΑΠ έκλεισε με κέρδη 5,66% στα 8,49 ευρώ με όγκο 1,45 εκατ. κομμάτια.

    Οι έμπειροι αναλυτές αναφέρουν ότι υπάρχει επιθετικός αγοραστής στην μετοχή. «Προφανώς για να αγοράζει κάποιος μετοχές όπως τον ΟΠΑΠ σημαίνει ότι έχει «βαρύ» πορτοφόλι», λένε οι ίδιες πηγές.

    Επιπρόσθετα η χθεσινή είδηση ότι η Apollo Global Management, o διεθνής επενδυτικός κολοσσός προχώρησε σε συμφωνία για μία επένδυση της τάξης των 500 εκατ. ευρώ στον όμιλο Sazka και την KKCG του Κάρελ Κόμαρεκ, τον επενδυτικό φορέα πίσω από τον πανευρωπαϊκό γίγαντα στις λοταρίες και τα τυχερά παιχνίδια, με παρουσία και στην Ελλάδα, μέσω του σημαντικού ποσοστού που κατέχει στον ΟΠΑΠ, έχει τεράστια στρατηγική σημασία. 

    Τα κεφάλαια θα διοχετευθούν μέσω της Sazka Entertainment, νεοσύστατης και κατά 100% θυγατρικής της KKCG.

    Με την ολοκλήρωση της επένδυσης, η Sazka Entertainment θα κατέχει το 100% της Sazka Group και τα κεφάλαια, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, προορίζονται για επενδύσεις στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

    Η επένδυση αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2021.



    ΣΧΟΛΙΑ