• Μετοχές

    Το παρασκήνιο για την αναστολή διαπραγμάτευσης Viohalco και Cenergy

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Μιχάλης Στασινόπουλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

    Μιχάλης Στασινόπουλος, πρόεδρος ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ


    Με πρωτοβουλία των εποπτικών αρχών, και όχι κατόπιν αιτήματος από την πλευρά της εταιρείας, έγινε η σημερινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Viohalco αλλά και της θυγατρικής της, Cenergy CENER 0,28% 7,15.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι για να συμβεί αυτό χρειάστηκε να γίνει… διασυνοριακή συνεννόηση ανάμεσα στις εποπτικές αρχές της Ελλάδας και του Βελγίου.

    Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, η ελληνική εποπτική αρχή θέλησε, στο πλαίσιο της επενδυτικής διαφάνειας, να υπάρξει από την πλευρά του ομίλου Viohalco συγκεκριμένη απάντηση επί των δημοσιευμάτων που αφορούσαν επικείμενο deal της θυγατρικής της με γαλλικό όμιλο.

    Στο πλαίσιο αυτό, η εποπτική αρχή προχώρησε σε επαφές και με την Κεφαλαιαγορά του Βελγίου, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την αναστολή διαπραγμάτευσης της Viohalco από την αγορά του Euronext. Αγορά στην οποία γίνεται η πρωτογενής διαπραγμάτευση, ενώ στο αθηναϊκό χρηματιστήριο γίνεται η δευτερογενής, παράλληλη διαπραγμάτευση των τίτλων του ομίλου.

    Κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι διοικητικές αρχές του ομίλου αναμένεται εντός της ημέρας να δώσουν τις δικές τους, συγκεκριμένες, πληροφορίες για τις εξελίξεις.

    Καθώς όμως ο όμιλος της Viohalco δεν ήταν εκείνος που είχε την πρωτοβουλία της ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, αυτό κάνει πηγές της αγοράς να θεωρούν ότι ενδεχομένως το συζητούμενο deal να μην είναι ακόμα ολοκληρωμένο. Κάτι το οποίο μένει να διακριβωθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.



    ΣΧΟΛΙΑ