• Business

    Βαγγέλης Μαρινάκης: Απέκτησε ποσοστό στην ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

    • NewsRoom
    Βαγγέλης Μαρινάκης

    Βαγγέλης Μαρινάκης


    Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όπως γράφει σήμερα και η στήλη του mononews WISEMAN, φέρεται να έχει αγοράσει ποσοστό μετοχών της Τέρνα Ενεργειακής.

    Κρίσιμες είναι οι επόμενες 30 ημέρες για τον όμιλο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και τον Γιώργο Περιστέρη. Το αργότερο έως την Παρασκευή ότι θα έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του τελευταίου 7,5% των μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που έχουν οι Ολλανδοί της Regeborgh στο χαρτοφυλάκιο τους.

    Το μεγαλύτερο ποσοστό των μετοχών θα αγοραστεί από το ίδιο το αφεντικό της ΓΕΚ, ενώ μετοχές θα αγοράσουν και φίλιες δυνάμεις προς τον επιχειρηματία.

    Το πιθανότερο είναι ότι αμέσως μετά και αυτές τις συναλλαγές να μάθουμε ποιοι, εκτός από τον Γιώργο Περιστέρη και την Μαριάννα Λάτση, αγόρασαν ποσοστά μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής.

    Για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή φημολογείται ότι έχει αγοράσει μετοχές ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μέσω εταιρειών του.

    Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Μαρτίου 2020 είχε ανακοινωθεί ότι το ποσοστό του Γιώργου Περιστέρη στην ΤΕΝΕΡΓ υποχωρεί  στο 14,6835 % επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας από το 19,5404 % του μετοχικού κεφαλαίου που ήταν πριν.

    Ποσοστό δηλαδή 4,86% το οποίο ο αγοραστής δεν έχει υποχρέωση να το δηλώσει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καθώς είναι κάτω του 5%.



    ΣΧΟΛΙΑ