• O κρίσιμος μήνας του Περιστέρη, το «πράσινο» colpo grosso της Mytilineos και γιατί το «ματς» CVC (Φωτακίδης)- Εθνικής (Μυλωνάς) έληξε 10-0

    Εάν ο Μυλωνάς ήταν προπονητής σε ομάδα το βέβαιο είναι ότι θα είχε τεράστια ζητήματα να παραμείνει στον πάγκο.

    the wise man
    image
    the wise man

    Κρίσιμος μήνας για τον Γιώργο Περιστέρη (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΤΕΝΕΡΓΑ)

    Κρίσιμες είναι οι επόμενες 30 ημέρες συνολικά για τον όμιλο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 1,48% 16,50 και τον Γιώργο Περιστέρη.

    Το αργότερο έως την Παρασκευή μου λένε ότι θα έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του τελευταίου 7,5% των μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που έχουν οι Ολλανδοί της Regeborgh στο χαρτοφυλάκιο τους.

    Το μεγαλύτερο ποσοστό των μετοχών θα αγοραστεί από το ίδιο το αφεντικό της ΓΕΚ, ενώ μετοχές θα αγοράσουν και φίλιες δυνάμεις προς τον δυναμικό επιχειρηματία.

    Το πιθανότερο είναι ότι αμέσως μετά και αυτές τις συναλλαγές να μάθουμε ποιοι, εκτός από τον Γιώργο Περιστέρη και την Μαριάννα Λάτση, αγόρασαν ποσοστά μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής. Για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή φημολογείται ότι έχει αγοράσει μετοχές ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μέσω εταιρειών του.

    Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Μαρτίου 2020 είχε ανακοινωθεί ότι το ποσοστό του Γιώργου Περιστέρη στην ΤΕΝΕΡΓ υποχωρεί  στο 14,6835 % επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας από το 19,5404 % του μετοχικού κεφαλαίου που ήταν πριν.

    Ποσοστό δηλαδή 4,86% το οποίο ο αγοραστής δεν έχει υποχρέωση να το δηλώσει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καθώς είναι κάτω του 5%.

    Όμως οι επόμενες 30 ημέρες αναμένεται να είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και για την Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ 0,72% 18,23 καθώς το πιθανότερο είναι ότι θα έχουμε νέα από την υπόθεση TEXAS στις ΗΠΑ.

    Επιπρόσθετα υπάρχει και η Εγνατία οδός αλλά αυτό αργεί ακόμα.

    Στην περίπτωση που νικητής αναδειχθεί η κοινοπραξία ΓΕΚ Τέρνα – Egis τότε ο Γιώργος Περιστέρης μέσα από ένα έργο μαμούθ 35 χρόνων θα καταστεί ο κυρίαρχος του κλάδου με ένα ανεκτέλεστο αντικείμενο που θα ξεπερνά κατά πολύ τα 3 δισ. ευρώ, και έχοντας τα κυριότερα έργα υπό την κατοχή του.

    Σχεδόν όλες τις παραχωρήσεις.

    Πειραιώς: Και νέοι παίκτες στην ΑΜΚ

    Στην τελική ευθεία μπαίνει η δρομολόγηση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας Πειραιώς ενόψει και του reverse split και της διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών στις 19 Απριλίου.

    Η στήλη πληροφορείται από έγκυρη ότι ο Χρήστος Μεγάλου έχει πλέον στα χέρια του ολοκληρωμένη την λίστα με τους ενδιαφερόμενους ξένους επενδυτές από πολύ μεγάλους έως πολύ μικρούς.

    Μεταξύ των μικρών βρίσκεται το fund Orasis   που ανήκει στο WMSL TRUST, ιδιοκτησίας David Blair.

    Διαχειριστής του fund εμφανίζεται ο παλαιός αναλυτής της IBG στην ελληνική αγορά George Elliott.

    Ο διαχειριστής,  έχει βάλει στο μικροσκόπιο του την ελληνική αγορά από τις δύσκολες εποχές των μνημονίων και συγκεκριμένα από το 2012.

    Προτιμά μετοχές αλλά από το 2018 και μετά έχει επιδείξει ιδιαίτερο ζήλο και για την αγορά ακινήτων μέσω των πακέτων που πωλούν οι ελληνικές τράπεζες.

    Το Orasis έχει επενδύσει στην Ελλάδα (παλαιότερα) στον τομέα της υγείας, στα τρόφιμα και συγκεκριμένα στην εταιρεία Κρι-Κρι, είχε τοποθετηθεί και στην μετοχή της Intralot ενώ στις επενδυτικές του προτιμήσεις ήταν και ο κλάδος της ναυτιλίας.

    Ο διαχειριστής του fund έχει αποδείξει από το 2012 και μετά ότι προχωρά σε μικρές επενδυτικές τοποθετήσεις στα ελληνικά assets κάτι που είχε πράξει και το μακρινό παρελθόν και στην Ρωσία όταν επένδυσε μετά την κρίση χρέους που είχε αντιμετωπίσει η χώρα το 1998.

    Eurobank: Ώριμο το deal για την πώληση των POS

    Μαθαίνω ότι στην Eurobank έχουν προχωρήσει αρκετά τις διαπραγματεύσεις για την πώληση του κλάδου εκκαθάρισης συναλλαγών από POS και το τίμημα που θα λάβει η τράπεζα κινείται πάνω από τα 250 εκατ ευρώ (μεταξύ 250 και 300 εκατ ευρώ).

    Μετά την πώληση η τράπεζα θα ενισχύσει κι άλλο τα κεφάλαιά της και θα είναι έτοιμη να κάνει την επόμενη κίνηση…

    Με δεδομένο ότι η Euronet αγόρασε τον αντίστοιχο κλάδο από την τράπεζα Πειραιώς και ο Φέσσας πουλάει την Cardlink ο ανταγωνισμός στο συγκεκριμένο πεδίο είναι σκληρός και το αντίπαλο δέος σε πανευρωπαϊκό επίπεδο οι όμιλοι Sia, Woldline και Nexi δεν ξέρουν τι να πρωτοδιαλέξουν στην ελληνική αγορά.

    Προσεχώς, περισσότερα…

    Attica Bank: Επαφές με επενδυτές

    Μπορεί η πανδημία να πήγε πίσω την υλοποίηση της δέσμευσης που έχει αναλάβει η διοίκηση της Attica Bank απέναντι στην Τράπεζα της Ελλάδος για εξεύρεση επενδυτή, ωστόσο ο χρόνος πλησιάζει και η στήλη πληροφορείται ότι ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Θόδωρος Πανταλάκης εργάζεται αθόρυβα προς αυτή την κατεύθυνση.

    Ακούω ότι έχει αρχίσει τις επαφές με πιθανούς επενδυτές-στόχους και περιμένει πως και πως να γίνει με επιτυχία η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας Πειραιώς για να αλλάξει το κλίμα αντιμετώπισης των ξένων προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα…

    Αυτό σε συνδυασμό με την εξέλιξη των εμβολιασμών και την αντιμετώπιση της πανδημίας θα τον φέρει πιο κοντά στην επίτευξη υλοποίησης της δέσμευσης…

    Ο δαιμόνιος όμως CEO στρώνει παράλληλα και το «μαγαζί» καθώς έχει διώξει πολλά κόκκινα δάνεια, έχει μοντάρει όσα στελέχη διαθέτει και σαφώς δεν έχει να σκέπτεται κάθε μέρα (όπως στο πρόσφατο παρελθόν) αν θα παίξει ή όχι μπουνίδι με τον πρόεδρο…

    Cosmote TV: Εκτός σύνδεσης

    Εκτός σύνδεσης βρέθηκαν εχθές επί ώρες χιλιάδες συνδρομητές της Cosmote TV σε ολόκληρη την Ελλάδα…

    Πληροφορούμαι ότι το τηλεφωνικό κέντρο της Cosmote έσπασε από τα οργισμένα τηλεφωνήματα των πελατών που είχαν τη συγκεκριμένη υπηρεσία με αποτέλεσμα η διοίκηση να δώσει εντολή στην εταιρεία στο ηχογραφημένο μήνυμα της γραμμής εξυπηρέτησης των πελατών να αναφέρεται ότι «υπάρχει πρόβλημα και η εταιρεία εργάζεται για την αποκατάστασή του»…

    Το μπαράζ προβλημάτων που υπάρχει το τελευταίο 4μηνο στις τηλεπικοινωνίες (υπήρξαν ανάλογα περιστατικά στις συνδέσεις internet Vodafone) αποδεικνύει ότι τα δίκτυα στην ελληνική αγορά δεν είναι προσαρμοσμένα στις απαιτητικές ανάγκες της ψηφιακής εποχής και πως ήρθε η ώρα οι εταιρείες και οι μέτοχοί τους να βάλουν το χέρι στην τσέπη, σε απλά ελληνικά να επενδύσουν…

    Μα με την Λούκα και τον Μίχαλο;

    Είναι υγιές η Αξιωματική Αντιπολίτευση να σκέπτεται δημιουργικά και να προτείνει λύσεις όπου υπάρχουν προβλήματα εν προκειμένω για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους.

    Είναι υγιές να αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος. Υποθέτω ότι όλοι συμφωνούμε με αυτό.

    Αλλά με την Λούκα Κατσέλη και τον Κωνσταντίνο Μίχαλο πόσο μακριά μπορείς να πας φίλτατε Αλέξη (Τσίπρα) παρότι αντιλαμβάνομαι την προσπάθεια να δείξεις ότι μιλάς με το Κέντρο και με τους φορείς της αγοράς…

    Αλλά αγαπητέ Αλέξη την Λούκα τι την θέλεις;

    Η Λούκα είναι εκείνη που οραματίσθηκε και εφάρμοσε τον περίφημο νόμο – φωλιά του μπαταχτσή, γνωστό εδώ και 11 χρόνια ως «νόμο Κατσέλη», από τον οποίο ακόμη δεν έχει καταφέρει να απαλλαχθεί η ελληνική οικονομία.

    Είναι ο νόμος μέσα στον οποίο κρύφθηκαν και έπιναν εις υγείαν τον «κορόϊδων», αυτών δηλαδή που πλήρωναν τα δάνειά του, περισσότεροι από 30.000 μπαταχτσήδες (σικ αποκαλούνται στρατηγικοί κακοπληρωτές)…

    Είναι ο νόμος που και εσένα Αλέξη σε δυσκόλεψε άπειρα βράδια στις διαπραγματεύσεις που έκανε ο Ευκλείδης στο Χίλτον.

    Όσο για τον έτερο Καπαδόκη, τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνο Μίχαλο πρέπει να γνωρίζεις ότι από πίκα προς την Νέα Δημοκρατία σε έχει πλευρίσει διότι η κυβέρνηση δεν τον κάνει παρέα και όπως μαθαίνω σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με νέα πιο ισχυρά εκλογικά σχήματα εντός του ΕΒΕΑ…

    Morgan Stanley: Ψάχνει γραφεία στην Αθήνα

    Μετά την Nomura, η οποία το έχει ήδη αποφασίσει και απομένουν τα τυπικά, και την Goldman Sachs, πληροφορούμαι ότι γραφεία στην Αθήνα ψάχνει η Morgan Stanley.

    Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα έχει κάνει φύλλο και φτερό το νέο θεσμικό πλαίσιο – που δίνει κίνητρα σε ξένες εταιρείες που θα μεταφέρουν ένα κομμάτι των εργασιών της στην Ελλάδα – και ετοιμάζει βαλίτσες για την ελληνική πρωτεύουσα…

    Όσο για την JP Morgan έχει ρίζες στην Ελλάδα και ακόμη και τα χρόνια της οικονομικής κρίσης διατηρούσε ένα γραφείο απλής εξυπηρέτησης των στελεχών (όταν επισκέπτονταν την Ελλάδα) στην οδό Χάριτος στην καρδιά του Κολωνακίου.

    Με όλους του εκπροσώπους των ξένων επενδυτικών τραπεζών που βλέπουν με καλό μάτι την… μετακόμιση κάποιων εργασιών τους στην Ελλάδα βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, ο οποίος έχει πάρει πάνω του το συγκεκριμένο project.

    Μάλιστα, η βασική ιδέα στην προσέλκυση των ξένων είναι πως όπου υπάρχει Έλληνας επικεφαλής, η πρόσβαση είναι ευκολότερη και η συνεννόηση καλύτερη καθώς οι συζητήσεις έχουν μεγαλύτερη οικειότητα.

    Το πράσινο colpo grosso της Mytilineos, το listing και το 7ετες ομόλογο των 500 εκατ. Ευρώ

    Φίλοι αναγνώστες, τα νέα είναι μπροστά για την MYTILINEOS ΜΥΤΙΛ 0,74% 38,00.

    Οσονούπω θα ανακοινωθεί στη μακρινή Αυστραλία ένα συμβόλαιο PPA με blockchain technology.

    Η MYTILINEOS είναι πρωτοπόρος σε θέματα τεχνολογίας και το αποδεικνύει συνέχεια.

    Έχει αποκτήσει πολύ δυνατό knowhow στα έργα αποθήκευσης ενέργειας και στην κατασκευή δύσκολων φωτοβολταϊκών project.

    Ως γνωστό, είναι πρωτοπόρος και από τις καλύτερες ελληνικές εισηγμένες εταιρείες σε θέματα Environmental Social Governance (ESG).

    Εταιρεία πρότυπο σε θέματα ESG για τα ελληνικά δεδομένα.

    Σήμερα σας αποκαλύπτουμε ότι ο όμιλος θέλει να εκμεταλλευτεί τα χαμηλά επιτόκια που υπάρχουν και ετοιμάζεται να βγει άμεσα (επόμενες ημέρες) στις διεθνείς κεφαλαιαγορές για 7ετές ομόλογο 500 εκ. ευρώ με global αναδόχους τη Citigroup και την HSBC, κορυφαία σπίτια στο fixed income.

    Όμως σήμερα, κατ’ αποκλειστικότητα ο Wiseman σας ενημερώνει ότι μέσα στην δουλειά θα μπει και η Morgan Stanley.

    Να θυμάστε από εδώ και πέρα τα 3 Μ: Mytilineos, Μέλλον, Morgan Stanley.

    Η Morgan Stanley θα μπει στο debt side για αρχή αλλά μετά το Μέλλον είναι το Equity side.

    Υπάρχει πολύ ψωμί εκεί.

    Δεν είναι μόνο η προοπτική να βγάλει report η Morgan Stanley για την MYTILINEOS αλλά το σημαντικότερο είναι ότι θα ξεκινήσει να την παρουσιάζει όλο τον χρόνο, κάθε χρόνο, στην διεθνή επενδυτική κοινότητα.

    Υπάρχει όμως κατά νου και το colpo grosso.

    Το 2023 που θα έχει η MYTILINEOS σχεδόν 3000 MW από φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα για ιδία χρήση να κάνει ένα listing σε ξένο χρηματιστήριο αποκλειστικά μόνο τον κλάδο των ΑΠΕ.

    H νέα εταιρεία θα είναι 100% θυγατρική της Mytilιneos.

    Το νέο όνομα πιθανολογείται ότι μπορεί να είναι Mytilineos Renewables.

    Σχεδιάζεται να γίνει spinoff και η νέα εταιρεία θα εισαχθεί σε κάποιο μεγάλο χρηματιστήριο του εξωτερικού.

    Όμως, η MYTILINEOS έχει άμεσα μπροστά της 3+1 μεγάλους καταλύτες.

    Ο πρώτος είναι ο MSCI που αν και πληροί τα κριτήρια (κεφαλαιοποίηση 2,039 δισ. ευρώ σύμφωνα με το κλείσιμο της Παρασκευής στο χρηματιστήριο) εν τούτοις η αγορά δεν περιμένει να μπει, με δεδομένο ότι οι αναλυτές της Morgan Stanley έχουν αποδείξει ότι είναι απρόβλεπτοι.

    Δεύτερον και πιο σημαντικό, τα αποτελέσματα Α τριμήνου 2021 που βγαίνουν στις 5 Μαΐου.

    Τρίτος καταλύτης η Εγνατία οδός που η αγορά θεωρεί ότι ήδη γίνεται μεγάλη μάχη μεταξύ ΓΕΚTΕΡΝΑ – Egis και την Mytilineos – ΑΒΑΞ- Vinci.

    Τέταρτος καταλύτης η ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ.

    Η MYTILINEOS έχει αποδείξει έμπρακτα μέσω του Αλουμινίου της Ελλάδος τι μπορεί να κάνει.

    Έχει και τους ανθρώπους και την εμπειρία και την χρηματοοικονομική διάρθρωση μα πάνω από όλα είναι μια ελληνική εταιρεία που φορολογείται στην Ελλάδα και μπορεί να φέρει εις πέρας το δύσκολο project που ακούει στο όνομα ΛΑΡΚΟ.

    Αλλά και να μη κερδίσει την Εγνατία και τον διαγωνισμό της ΛΑΡΚΟ, πάλι η εταιρεία οδεύει σε πολύ στέρεες βάσεις στο να διπλασιάσει την κερδοφορία της από 128 εκ ευρώ το 2020 σε 250 εκ ευρώ το 2023.

    ΕTE-CVC: Το ολοκληρωτικό παιχνίδι 

    Σε ποδοσφαιρικούς όρους ο αγώνας Εθνικής (Παύλος Μυλωνάς) και CVC (Αλεξ Φωτακίδης) με έπαθλο την Εθνική Ασφαλιστική, έληξε 0-10 υπέρ του Φωτακίδη.

    Και μάλιστα μέσα στην έδρα του Μυλωνά.

    Εάν ο Μυλωνάς ήταν προπονητής σε ομάδα, το βέβαιο είναι ότι θα είχε τεράστια θέματα να παραμείνει στον πάγκο της ομάδας.

    Όλη η αγορά πραγματικά συγχαίρει τον Φωτακίδη του CVC (μάλιστα ήδη έχει μετακομίσει και στην Αθήνα) γιατί έπαιξε το λεγόμενο «ολοκληρωτικό» παιχνίδι για να φτιάξει τους όρους όπως ακριβώς τους ήθελε ο ίδιος.

    Η αγορά εντυπωσιάστηκε από την παθητική στάση της ομάδας του Μυλωνά.

    Δεν είναι τυχαίο ότι το θέμα συζητιέται σε όλους τους τραπεζικούς και επιχειρηματικούς κύκλους και άπαντες έχουν μείνει έκπληκτοι με το CVC.

    Μάλιστα επιχειρηματίας λάτρης της μπάλας και βαθύς γνώστης των τραπεζικών και ασφαλιστικών θεμάτων, το Σάββατο το βράδυ σε ένα κάλεσμα σε σπίτι στην περιοχή της Εκάλης ρωτούσε τους συνδαιτημόνες του “για ποιο λόγο η εταιρεία δεν μπήκε στο Χρηματιστήριο που θα έβγαζε περισσότερα λεφτά αλλά ο Μυλωνάς κάθισε και έφαγε τόσο πολύ ξύλο, με μεγάλη ζημιά για την τράπεζα του”.

    Ας δούμε μερικά παραδείγματα όπως τα περιγράφει ο έμπειρος επιχειρηματίας για τους όρους που έθεσε το CVC:

    1. Η πρόβλεψη έκδοσης από την Εθνική Ασφαλιστική Tier II ομολόγου 125 εκατ. ευρώ, το οποίο θα καλύψει η Εθνική Τράπεζα.

    Η Εθνική Ασφαλιστική διαθέτει επιλέξιμα ίδια κεφάλαια για απαιτήσεις Solvency της τάξης των 650 εκατ. ευρώ.

    Ακόμη και αν τα εποπτικά κεφάλαια της ασφαλιστικής ανέρχονται στα 500 εκατ. ευρώ, όπως ισχυρίζεται η Εθνική Τράπεζα, πάλι ανακύπτουν ερωτήματα για το λόγο της έκδοσης Tier II.

    Η αγορά εικάζει ότι η έκδοση θα διευκολύνει μελλοντική επιστροφή κεφαλαίου.

    Αν το σενάριο επιβεβαιωθεί, η CVC θα έχει βάλει 221,5 εκατ. ευρώ και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πάρει πίσω 112,6 εκατ. ευρώ, με δανεικά από την Εθνική.

    1. Το CVC θα πληρώσει άμεσα 221,5 εκατ. ευρώ από τα 346,5+120 ευρώ για το 90,01% της Εθνικής Ασφαλιστικής και τη σύμβαση αποκλειστικής διάθεσης των προϊόντων της Εθνικής Ασφαλιστικής, μέσω των δικτύων της τράπεζας, για 15 χρόνια.

    Τα υπόλοιπα 125 εκατ. ευρώ του τιμήματος των 346,5 εκατ. ευρώ θα τα καταβάλει στο τέλος της πενταετίας.

    Αλλά και το earn out ως 120 εκατ. ευρώ «σπάει» σε 90+30 εκατ. ευρώ καθώς τα τελευταία 30 εκατ. ευρώ κατοχυρώνονται στην Εθνική, εφόσον η CVC επιτύχει το επιδιωκόμενο IRR της επένδυσης.

    Η ήττα Μυλωνά με την Εθνική Ασφαλιστική

    Το πιο σημαντικό, όμως, θέμα είναι ότι οι προμήθειες bancassurance θα καταβάλλονται με βάση όχι το ύψος της παραγωγής, αλλά τα τεχνικά κέρδη των ασφαλιστικών προϊόντων.

    Αν η παραπάνω αναφορά δεν άπτεται μόνο των στόχων υπεραπόδοσης (success fee), αλλά όλων των προμηθειών, έχουμε μπροστά μας μια σύμβαση διανομής, που πρακτικά είναι σύμβαση profit sharing.

    Δηλαδή, η Εθνική Τράπεζα αναλαμβάνει από το… παράθυρο ασφαλιστικό κίνδυνο.

    Η CVC πέτυχε, επίσης, να κάνει συμμέτοχο την Εθνική, στην περίπτωση που απαιτηθούν πρόσθετα αποθεματικά για το χαρτοφυλάκιο προγραμμάτων υγείας, ισόβιας κάλυψης και χωρίς δυνατότητα ή με περιορισμένη δυνατότητα αναπροσαρμογής ασφαλίστρων.

    Αν απαιτηθούν πρόσθετα αποθεματικά, τα βάζουν Εθνική Τράπεζα και CVC σε αναλογία 77,5% με 22,5%.

    Το 100% της Εθνικής Ασφαλιστικής θα πωληθεί από την ΕΤΕ στην Ethniki Holdings S.a.r.l, το Λουξεμβουργιανό SPV, μέσω του οποίου η CVC θα κάνει τη συναλλαγή.

    Εν συνεχεία η ΕΤΕ θα αγοράσει στην ίδια αποτίμηση το 9,99% της Ethniki Holdings.

    Υπάρχει, επιπρόσθετα, σύμβαση δανείου μειωμένης εξασφάλισης (Tier II), ύψους 125 εκατ. ευρώ, μεταξύ Εθνικής και Εθνικής Ασφαλιστικής, για την οποία δεν παρέχονται περισσότερες πληροφορίες.

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. 

    Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.