• Business

    UBS: Αιφνιδιαστική αλλαγή ηγεσίας – Επαναφέρει τον Ermotti στη θέση του CEO

    • Bloomberg

    Sergio Ermotti, CEO της UBS


    Η UBS ανακοίνωσε ότι επαναφέρει τον Sergio Ermotti στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου αντικαθιστώντας τον Ralph Hamers, ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι της τράπεζας μόλις δύο χρόνια.

    Ο Ermotti, ο οποίος είναι πρόεδρος της Swiss Re, επιστρέφει σε μία θέση που είχε στο παρελθόν για εννέα χρόνια, μετά την ετήσια γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να αναλάβει την επίβλεψη της εξαγοράς της Credit Suisse.

    H πρώτη συνένωση δύο μεγάλων τραπεζών εδώ και δεκαετίες αναμένεται να είναι πολύπλοκη, ενώ θα προσφέρει σημαντικές δυνατότητες επέκτασης του τμήματος διαχείρισης περιουσίας στο οποίο έχει επικεντρωθεί η UBS.

    Ο Ηamers θα παραμείνει στην τράπεζα για μία μεταβατική περίοδο. Ο νυν CEO της UBS «συμφώνησε να παραιτηθεί για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του ενοποιημένου σχήματος, του ελβετικού χρηματοπιστωτικού τομέα και της χώρας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η τράπεζα.

    Ο Sergio Ermotti διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της UBS από το 2011 έως το 2020.

    Κατά τη διάρκεια της θητείας του αναβάθμισε την πολιτική διακυβέρνησης όταν ένας απατεώνας trader επιβάρυνε την τράπεζα με δισεκατομμύρια δολάρια και έστρεψε την UBS μακριά από τις συναλλαγές υψηλού ρίσκου και πιο κοντά στη διαχείριση κεφαλαίων.

    Η αποστολή του Hamers ήταν να ωθήσει την UBS στην ψηφιακή εποχή και να αναπτυχθεί εξυπηρετώντας μια ευρύτερη ομάδα εύπορων πελατών.

    Ωστόσο, ένα βασικό μέρος αυτής της στρατηγικής δεν υλοποιήθηκε καθώς πέρυσι ακυρώθηκε η συμφωνία για την απόκτηση της αμερικανικής εταιρείας Wealthfront.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ammar Al Khudairy: Παραιτήθηκε ο Σαουδάραβας τραπεζίτης που γκρέμισε με τις δηλώσεις του την Credit Suisse

    Στα μαύρα και τα ελβετικά μουσεία από την εξαγορά της Credit Suisse



    ΣΧΟΛΙΑ