• Business

    «Τζακ-ποτ» για τη μετοχή του ΟΠΑΠ – Πάνω από τα 9 ευρώ η νέα τιμή-στόχος

    οπαπ


    Σε επίπεδα άνω των 9 ευρώ εκτιμούν οι αναλυτές ότι μπορεί να διαμορφωθεί η τιμή της μετοχής του ΟΠΑΠ ύστερα από τα θετικά νέα για το «ξεπάγωμα» της επένδυσης για τα VLΤs.

    Συγκεκριμένα, η NBG Sec, σε νέα της έκθεση αναθεωρεί προς τα πάνω την τιμή στόχο της ΟΠΑΠ, από τα 8,2 στα 9,10 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση Neutral. 

    H χρηματιστηριακή εκτιμά η λειτουργία των VLTs, την οποία τοποθετεί το πρώτο τρίμηνο του 2017, θα οδηγήσει σε κέρδη ύψους 193 εκατ. ευρώ το 2017 και 227 εκατ. ευρώ το 2018. Τα έσοδα προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 1.563 δισ. ευρώ το επόμενο έτος και στα 2,165 δισ. ευρώ το 2018, εκτιμά η NBG.

    Ακόμα πιο αισιόδοξες είναι οι προβλέψεις της Eurobank Equities, η οποία σε νέα έκθεσή της επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΟΠΑΠ στα 9,3 ευρώ, με σύσταση Buy.

    Σύμφωνα με τις προβλέψεις της χρηματιστηριακής, η πλήρης λειτουργία των 35.000 VLTs θα ενισχύσει κατά περίπου 500 εκατ. τα έσοδα του Οργανισμού, ενώ εκτιμά πως τα EΒΙΤDA της εταιρίας θα αυξηθούν κατά περίπου 170 εκατομμύρια. 

    H χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει τον Οργανισμό «ελκυστικό επενδυτικό story», τονίζοντας ότι οι επενδυτές θα αρχίσουν να αποτιμούν τις ευκαιρίες που «ανακύπτουν» λόγω των VLTs.

    Τέλος, η Morgan Stanley ανέφερε χαρακτηριστικά, με αφορμή τα θετικά νέα για την επένδυση, πως «ο ΟΠΑΠ χτύπησε jackpot με τα VLTs», τονίζοντας πως ο νέος κανονισμός της ΕΕΕΠ μπορεί να προσθέσει από 1,8 έως 4,0 ευρώ στη μετοχή του Οργανισμού.

    Σημειώνεται ότι, η κυβέρνηση και η Επιτροπή Ελέγχου Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ) ενέκριναν τον νέο κανονισμό διεξαγωγής του τυχερού παιγνίου των VLTs, με τον ΟΠΑΠ να αποσύρεται από το μεγαλύτερο μέρος της προσφυγής ύψους 1,3 δισ. ευρώ, που είχε καταθέσει στο διεθνές διαιτητικό δικαστήριο του Λονδίνου το καλοκαίρι του 2015.

    Η μετοχή του Οργανισμού έκλεισε σήμερα στα 8,34 ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 2,33%.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΟΠΑΠ: Νέα έσοδα 205 εκ. για το δημόσιο και 10.000 θέσεις εργασίας από τα VLTs

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς θα «μπείτε» στο πρόγραμμα «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ» – Αυξημένο ενδιαφέρον από αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Κάτι καλύτερο»: Εσύ παίζεις και ο ΟΠΑΠ προσφέρει (video)



    ΣΧΟΛΙΑ