• Μετοχές

    Eurobank Equities: Επιδόσεις πρωταθλητή για τον ΟΠΑΠ!

    Jan Karas, CEO ΟΠΑΠ

    Jan Karas, CEO ΟΠΑΠ


    «Καλύτερα δεν γίνεται» χαρακτηρίζει η Eurobank Equities τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ για το δεύτερο τρίμηνο, κάνοντας λόγο για «επιδόσεις πρωταθλητή», στο πρώτο σχόλιό της μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

    Η χρηματιστηριακή, που δίνει σύσταση αγοράς και τιμή στόχο 9,80 ευρώ για τη μετοχή, αναφέρει στο σχόλιό της ότι τα EBITDA ήταν περίπου 9 εκατ. ευρώ πάνω από τις εκτιμήσεις της, χάρη στις καλύτερες επιδόσεις που σημείωσε η εισηγμένη σε επίπεδο εσόδων (μείωση 53% έναντι πρόβλεψης για πτώση 58%), γεγονός που οφείλεται κυρίως στα VLTs. Ως αποτέλεσμα, τα EBITDA όχι μόνο παρέμειναν σε θετικό έδαφος, αλλά ξεπέρασαν τα 16 εκατ. ευρώ, υποστηριζόμενα επίσης από τις περικοπές κόστους και τη μεγαλύτερη από το προβλεπόμενο συμβολή δραστηριοτήτων πέραν των τυχερών παιγνίων (άλλα έσοδα).

    Όπως σημειώνουν οι αναλυτές της Eurobank Equities, οι επιδόσεις του ΟΠΑΠ δείχνουν ανθεκτικότητα, δεδομένων των συνθηκών (τα καταστήματα ξανάρχισαν να λειτουργούν στις 11 Μαΐου, αλλά τα VLTs έμειναν κλειστά μέχρι αρχές Ιουνίου).

    Με τα δεδομένα αυτά, οι αναλυτές θεωρούν ότι η εισηγμένη μπορεί να εγγράψει φέτος EBITDA άνω των 280 εκατ. ευρώ.

    Σημειώνουν ακόμη ότι ο ΟΠΑΠ είχε θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές στο δυσκολότερο τρίμηνο που έχει υπάρξει, καταφέρνοντας να έχει 36 εκατ. ευρώ λειτουργικές ταμειακές ροές (OCF) στο δεύτερο τρίμηνο χάρη στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε το κεφάλαιο κίνησης. Με ελάχιστες κεφαλαιουχικές δαπάνες στο δεύτερο τρίμηνο (περί τα 5 εκατ. ευρώ), το καθαρό χρέος διαμορφώθηκε στα 517 εκατ. ευρώ έναντι 556 εκατ. στο τέλος του Μαρτίου. Σημειώνεται ότι η διαθέσιμη ρευστότητα του ΟΠΑΠ ανερχόταν στις 7 Σεπτεμβρίου στα 539 εκατ. ευρώ (έναντι 604 εκατ. μεικτής ρευστότητας στις 10 Ιουνίου), παρά την πληρωμή 93 εκατ. ευρώ σε σχέση με την απόκτηση της Stoiximan.



    ΣΧΟΛΙΑ