• Business

    Τράπεζα Πειραιώς: Εξελίξεις προ των πυλών

    Τράπεζα Πειραιώς


    Κορυφώνεται η αβεβαιότητα στην Τράπεζα Πειραιώς λόγω ασυμφωνίας των μετόχων στην εξεύρεση κοινά αποδεκτού προσώπου που θα αναλάβει τη θέση διευθύνοντος συμβούλου. Και πλέον δεν αποκλείεται το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δηλαδή το ελληνικό δημόσιο, που είναι εις εκ των μεγαλυτέρων μετόχων της τράπεζας, να συγκαλέσει γενική συνέλευση και να τοποθετήσει διευθύνοντα σύμβουλο.

    Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν πηγές προσκείμενες στην ΕΚΤ και τον SSM, στο mononews.gr σημειώνοντας πως η υπομονή εξαντλείται. Ωστόσο, τονίζουν πως η γενική συνέλευση είναι η έσχατη λύση και πριν την σύγκλιση της θα γίνουν όλες οι απαραίτητες προσπάθειες να υπάρξει συναίνεση, από όλους -ΤΧΣ, SSM, Πόλσον και Πειραιώς- στο πρόσωπο που θα αναλάβει να «τρέξει» την τράπεζα.

    Αυτός είναι και ο λόγος που η Τράπεζα της Ελλάδος και συγκεκριμένα ο διοικητής κ. Γιάννης Στουρνάρας έχει αναλάβει δράση για να συμβιβάσει τις αντικρουόμενες απόψεις και να υπάρξει το συντομότερο δυνατό η επιλογή του προσώπου που θα βγάλει από το αδιέξοδο την μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας.

    Μετά από παρατάσεις τα χρονικά περιθώρια εκπνέουν στις 31 τέλος Οκτωβρίου, όπως διαβεβαίωσε ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, τους εκπροσώπους των θεσμών κατά τη συνάντηση που είχε μαζί τους.

    Το μήνυμα που έχει λάβει η Πειραιώς από τον SSM είναι περισσότερο από σαφές, καθώς την καλεί άμεσα να καταλήξει στην επιλογή CEO.

    Υπενθυμίζουμε ότι για το θέμα έχουν υπάρξει συναντήσεις ΤτΕ, υπουργείου Οικονομικών και Αντιπροεδρίας καθώς οι υποψήφιοι «κόβονταν» ο ένας μετά τον άλλο, πότε από την Επιτροπή Διορισμών της τράπεζας, πότε από το ΤΧΣ και πότε βλέποντας την κατάσταση αποχωρούσαν μόνοι τους.

    Ανάμεσα στα ονόματα που «κάηκαν» ήταν των κκ Θόδωρου Καλαντώνη, Μιχάλη Κολακίδη, Ανδρέα Αθανασόπουλου ενώ πριν από μερικές μέρες ο κ. Νίκος Καραμούζης μέσω twitter διέψευσε κατηγορηματικά ότι ενδιαφέρεται για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Πειραιώς. Φήμες αναφέρουν ότι προτάθηκε να αναλάβει εκ νέου και ο Ανθιμος Θωμοπουλος.

    Οπως είναι γνωστό η «περιπέτεια» ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, όταν ο ο SSM «μπλόκαρε» την τοποθέτηση στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου τον κ. Χρήστο Παπαδόπουλο, ο όποιος είχε επιλεγεί μετά από διεθνή διαγωνισμό. Λίγες μέρες αργότερα στις 20 Ιουλίου ο κ. Μιχάλης Σάλλας παραιτήθηκε από το τιμόνι του ομίλου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μιχάλης Μποδούρογλου: Αδιαφορούν οι επενδυτές για το πρόγραμμα ανταλλαγής γραμματίων με μετοχές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης λέει την ωμή αλήθεια: Οι αποφάσεις για τα NPLs να δικαιώνουν αυτούς που πληρώνουν

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews.gr με 5 δωροεπιταγές από τα Attica συνολικής αξίας 1000 ευρώ 



    ΣΧΟΛΙΑ