• Business

    Οι τουρίστες αλλάζουν προορισμό: Αυτά είναι τα ασφαλή τουριστικά καταφύγια


    Ποια είναι τα νέα τουριστικά καταφύγια; Η τρομοκρατία και το πραξικόπημα στην Τουρκία έχουν αλλάξει τα δεδομένα και στον τουρισμό, στέλνοντας τους παραθεριστές στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία.  Οι κρατήσεις στις δύο τελευταίες χώρες, αλλά και στη χώρα μας,  έχουν αυξηθεί  φέτος, καθώς πολλοί επισκέπτες τις επιλέγουν για τις διακοπές τους, λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων και της ανησυχίας τους για την ασφάλεια άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Μάλιστα, στην Πορτογαλία και την Ισπανία έχει σημειωθεί αύξηση 20%. Συνεπώς, οι τρεις αυτές ευρωπαϊκές χώρες αποτελούν τα νέα ασφαλή (προς το παρόν) καταφύγια για τους τουρίστες.

    Η Γενική Διευθυντής του Seaside Hotels, που βρίσκεται στα Κανάρια Νησιά, αναφέρει πως υπάρχουν πάρα πολλές κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, γι’αυτό και προσλαμβάνουν επιπλέον προσωπικό και ξανασχεδιάζουν το πρόγραμμα τους, προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. Ενώ υπάρχουν και πολλοί πελάτες τους, που τους επισκέπτονται συχνά για τις διακοπές τους, μέσα στον ίδιο χρόνο, αφού θεωρούν τον προορισμό ιδιαίτερα ασφαλή.

    Μετά τις πολλαπλές επιθέσεις στη Γαλλία και το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, η Ισπανία και η Πορτογαλία έχουν δεχθεί  πλήθος τουριστών, ρεκόρ για τα δεδομένα και των δυο χωρών, αφού οι παραθεριστές σχεδιάζουν πλέον τις διακοπές τους, με γνώμονα την ασφάλεια και όχι τις θάλασσες και τον ήλιο.

    Ο τουρισμός είναι μια μεγάλη επιχείρηση για την οικονομία της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ελλάδας. Ο Ανδρέας Ανδρεάδης, επικεφαλής του ΣΕΤΕ, δήλωσε πως: «Το μερίδιο της Τουρκίας στο last minute θα συρρικνωθεί και πιθανότατα θα υποστεί ακυρώσεις. Η Ελλάδα θα κερδίσει ένα μερίδιο, ακόμα και αν αυτό είναι μικρό. Θεωρώ, όμως, ότι μία σειρά γεγονότων, όπως είναι  η διεθνής τρομοκρατία, η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και η αστάθεια που επικρατεί στην ευρύτερη γεωγραφική ζώνη που βρίσκεται η χώρα μας, θα επηρεάσει την τουριστική κίνηση την επόμενη χρονιά.» Στην Ισπανία, οι αφίξεις έχουν αυξηθεί κατά 7,4% από το Μάιο, ενώ στην Πορτογαλία κατά 13% έχουν αυξηθεί οι διανυκτερεύσεις από μη μόνιμους κατοίκους της χώρας.

    spain-portugal

    Πτώση, έως και 40% το 2016 για Τουρκία και Γαλλία.

    Η Γαλλία, η πιο επισκέψιμη χώρα στον κόσμο, υπέστη μια πτώση της τάξεως του 8,7% από ξένους επισκέπτες, κατά το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους, όταν δηλαδή σκοτώθηκαν 130 άνθρωποι μέσα και γύρω από το Παρίσι από τρομοκρατικές επιθέσεις. Η Τουρκία “θεωρείται ως περιοχή συγκρούσεων,” είπε ο καθηγητής Josep Francesc Valls, λέκτορας στο ESADE Business School στην Ισπανία. Οι τουρίστες, που είναι κατά κύριο λόγο οικογένειες από την Ευρωπαϊκή Ένωση που αναζητούν ήσυχες και ξέγνοιαστες διακοπές, την αποφεύγουν όλο και περισσότερο και στρέφονται στην Iberia, σύμφωνα με τον Valls.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/o-tsipras-latrevi-na-mimite-sinthima-andrea-papandreou-ke-sintagmatiki-anatheorisi/63758

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/telos-elegchi-tis-dekaetias-se-listes-lagarde-ke-ubs-meta-tin-apofasi-tou-ste/63769



    ΣΧΟΛΙΑ