• Business

    Το σχέδιο Μήτση για πεντάστερες βίλες 60 εκατ. ευρώ στη Μύκονο

    mitsis_mykonos

    Σταύρος Μήτσης


    Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το σχέδιο του ομίλου Μήτση για την πρώτη του επένδυση στο νησί των ανέμων, έργο που έχει ενταχθεί στις στρατηγικές επενδύσεις, προκειμένου η αδειοδότηση να προχωρήσει με fast track διαδικασίες.

    Πρόκειται για καθοριστικό βήμα για το project, καθώς θα ανοίξει το δρόμο για την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών, που αναμένεται να ξεπεράσουν σε κόστος τα 60 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με το σχέδιο, το τουριστικό συγκρότημα θα περιλαμβάνει κύριο ξενοδοχειακό κατάλυμα 5 αστέρων (βίλες και κατοικίες) περί των 194 κλινών, υποστηρικτικές λειτουργίες (υποδοχή, εστιατόρια, αναψυκτήρια, χώρους διασκέδασης, χώρους παραμονής κι εκδηλώσεων, υποδομές spa & αναζωογόνησης, συνοδά έργα (ασφαλτόστρωση δρόμων, κατασκευή μονοπατιών, parking, χώρο εισόδου & διοίκησης κι εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού).

    H αλλαγή στο πλάνο

    Πρόκειται για ένα ορθολογικό μέγεθος, καθόσον η Μύκονος αποτελεί ένα τουριστικά πολύ αναπτυγμένο νησί, στο οποίο κατά τον προγραμματισμό των εξυπηρετούμενων μεγεθών της επένδυσης πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη θέματα φέρουσας ικανότητας και αισθητικής αντοχής.

    Σημειωτέον ότι το αρχικό σχέδιο περιλάμβανε τη δημιουργία τουριστικού συγκροτήματος με ξενοδοχειακό κατάλυμα πέντε αστέρων και δυναμικότητας 178 κλινών και 4 τουριστικών κατοικιών.

    Όσον αφορά το ακίνητο, βρίσκεται στο νότιο και κεντρικό τμήμα της νήσου με άμεση πρόσβαση στην παραλία της Ελιάς, της οποίας οι σχηματιζόμενοι από βραχώδεις εξάρσεις μικροί κολπίσκοι, καθώς και η αμμώδης υφή της, την καθιστούν μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του κυκλαδίτικου νησιού. Το συνολικό πρόσωπο του ακινήτου στην εν λόγω παραλία αντιστοιχεί σε περίπου 635 μέτρα και η θέση του βρίσκεται σε απόσταση περίπου 5,7 χιλιόμετρα σε ευθεία γραμμή από τη Χώρα της Μυκόνου. Αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στο νησί με έντονη τουριστική κίνηση.

    Δημιουργία 300 θέσεων εργασίας

    Την επένδυση εκπονεί η Κόρτια Α.Ε., θυγατρική της Mitsis Hotels. Πρόκειται για τουριστική οικοδομική και εμπορική ανώνυμη εταιρεία η οποία μεταξύ άλλων στοχεύει στην υλοποίηση στρατηγικών επενδύσεων για την δημιουργία ξενοδοχειακών καταλυμάτων 5 αστέρων, την ανάπτυξη τουριστικών κατοικιών καθώς και υποστηρικτικών υποδομών στη Μύκονο. Η εταιρεία είχε υποβάλει αίτημα για υπαγωγή στο νόμο περί στρατηγικών επενδύσεων και το σχέδιο εγκρίθηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων το Σεπτέμβριο του 2022.

    Η επένδυση θα δημιουργήσει περί τις 400 νέες θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων, κατά την διετή διάρκεια κατασκευής του, ενώ κατά τη λειτουργία του υπολογίζεται ότι θα εργάζονται περισσότερα από 300 άτομα για την τουριστική περίοδο Απριλίου – Οκτωβρίου.

    Έως το 2030 ο όμιλος, που διοικείται σήμερα από τον Σταύρο και τη Χριστίνα Μήτση, θα λειτουργεί τουλάχιστον 27 ξενοδοχεία, βάσει του επενδυτικού προγράμματος ύψους 250 εκατομμυρίων που τρέχει. Το προσεχές διάστημα και μέχρι τη λήξη της επταετίας η Mitsis Hotels θα έχει προσθέσει στο portfolio της τρεις μονάδες σε Μύκονο και Χαλκιδική, όπου αποφάσισε η εταιρεία να επεκταθεί έπειτα από την Κρήτη, τη Ρόδο, την Κω, τα Καμμένα Βούρλα και την Αττική.

    Διαβάστε επίσης:

    Golden Visa: Έως και 1 εκατ. ευρώ το όριο επένδυσης για Αττική, Μύκονο και Σαντορίνη

    Πώς μοιράστηκαν τα «ιμάτια» του Γιάννη Παπαθεοχάρη στο real estate

    Παπαλεξόπουλος: Η Ελλάδα αποτελεί νησίδα σταθερότητας και προοπτικής



    ΣΧΟΛΙΑ