• Business

    To Κογκρέσο καλεί για «εξηγήσεις» τον Τζεφ Μπέζος έπειτα από δημοσιεύματα για «ψευδείς δηλώσεις» της Amazon

    Τζεφ Μπέζος


    Κλήση να καταθέσει στην  Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων του Κογκρέσου στο πλαίσιο αντιμονοπωλιακής έρευνας έλαβε ο CEO της Amazon, Τζεφ Μπέζος, έπειτα από δημοσιεύματας που δημιουργούν υπονοούν ότι η εταιρείας προέβη σε «ψευδείς δηλώσεις».

    Σύμφωνα με το CNBC, επτά μέλη της Επιτροπής, σε γράμμα προς τον Μπέζος, επικαλούνται πρόσφατο δημοσίευμα της Wall Street Journal το οποίο έκανε λόγο για χρήση δεδομένων πωλήσεων τρίτων μερών από την Amazon, που φαίνεται να δείχνουν ότι η εταιρεία ενδέχεται να παραπλάνησε το Κογκρέσο σε προηγούμενες δηλώσεις. Το δημοσίευμα διαπίστωνε ότι υπάλληλοι της Amazon χρησιμοποίησαν δεδομένα από πωλήσεις τρίτων μερών για να προσαρμόσουν τη στρατηγική της εταιρείας όσον αφορά τα προϊόντα που πουλάει.

    «Αν όσα αναφέρει το δημοσίευμα της Wall Street Journal είναι ακριβές, τότε οι δηλώσεις που έκανε η Amazon στην Επιτροπή για τις επιχειρηματικές πρακτικές της εταιρείες φαίνεται να είναι παραπλανητικές» ανέφεραν στην ανακοίνωση τα μέλη της Επιτροπής.

    Η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 7,76%. Η είδηση έρχεται μετά την δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με τα οποία η Amazon απογοήτευσε ως προς την κερδοφορία της αλλά κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών ως προς τα έξοδα, αλλά και την προειδοποίηση του Μπέζος πως το επόμενο τρίμηνο ενδέχεται να προβεί σε μεγάλες δαπάνες για να αντιμετωπίσει θέματα που έχουν να κάνουν με την υγειονομική κρίση και τις επιπτώσεις της.



    ΣΧΟΛΙΑ