• Business

    Τ. Κανελλόπουλος: Αναζητάμε ευκαιρίες εξαγορών-μικρή η έκθεση στην Τουρκία

    Τάκης Κανελλόπουλος. ΤΙΤΑΝ

    Τάκης Κανελλόπουλος. ΤΙΤΑΝ


    Πιθανές αγοραστικές ευκαιρίες ανά τον κόσμο αναζητά ο ΤΙΤΑΝ, τώρα που πλέον ο όμιλος έχει μειώσει το δανεισμό του και παρουσιάζει αύξηση κερδών και θετικές προοπτικές. Από Αφρική, Αμερική μέχρι και Ευρώπη αναζητούνται οι πιθανοί στόχοι χωρίς όμως βιασύνη. “Δεν μπορούμε να δεσμευτούμε ότι θα κάνουμε μια τέτοια κίνηση φέτος, είναι όμως λογικό να έχει συμβεί στην επόμενη τριετία” αναφέρει ο κ. Τάκης Κανελλόπουλος.
    Titan_Cement.svg
    Το 2015 προβλέπεται να κλείσει ανοδικά ανάλογα με το εννεάμηνο κατά το οποίο ο τζίρος σημείωσε αύξηση 19%, τα EBITDA αυξήθηκαν κατά 13%, και τα κέρδη μετά φόρων 19%.

     Η θετική πορεία του ομίλου οφείλεται στην ανοδική πορεία της αγοράς των ΗΠΑ όπου και πραγματοποιείται το 50% του τζίρου του ομίλου ενώ οι μελλοντικές προοπτικές συνεχίζουν να είναι θετικές.
     Σημειώνεται ότι η Berenberg, σε πρόσφατη ανάλυσή της, ανέφερε, ότι εκτιμά ότι οι ΗΠΑ θα αποτελέσουν θετικό καταλύτη για την κερδοφορία του Τιτάνα σημειώνοντας ότι το περιθώριο EBITDA της ελληνικής εταιρίας θα διπλασιαστεί έως το 2017 από τα επίπεδα του 2014.
    Όσο για την ελληνική αγορά “βρίσκεται στο χειρότερο επίπεδο από το 1962 και θεωρούμε ότι δεν μπορεί να πάει χειρότερα” σημειώνει ο κ. Κανελλόπουλος, εξηγώντας ότι σήμερα το 10% των πωλήσεων του ομίλου πραγματοποιείται στην ελληνική αγορά από 30% προ κρίσης.
    Μάλιστα αναφέρει ότι η ελληνική αγορά έχει αφήσει τα χειρότερα πίσω της, ενώ στην Τουρκία, αν και ακόμη δεν φαίνεται, θα μπορούσε η κατάσταση να χειροτερεύσει.
    “Ας πούμε ότι χαιρόμαστε που έχουμε τόσο μικρή έκθεση, στην Τουρκία, κάτω το 5% του τζίρου μας γίνεται εκεί.”



    ΣΧΟΛΙΑ