Την εξασφάλιση της μείωσης του συντελεστή φορολόγησης μερισμάτων, με νομοθεσία, ζήτησε ανοιχτά ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος. Συγκεκριμένα, η διοίκηση του ΣΒΕ ζήτησε, με σημερινή παρέμβαση προς την Υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, 5% μείωση (από το 15% που είναι σήμερα στο 10%), για τη χρήση του 2018.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, ο ΣΒΕ υπογραμμίζει ότι η μείωση που ζητά προβλέπεται από το κείμενο του προϋπολογισμού για το τρέχον έτος, ενώ έχει πραγματοποιηθεί και σχετική εξαγγελία από το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, εδώ και αρκετό καιρό.

Ο ΣΒΕ αναφέρει, επιπρόσθετα: «Με την υλοποίηση της συγκεκριμένης εξαγγελίας, οι κερδοφόρες επιχειρήσεις που θα δουν τη ρευστότητά τους να αυξάνεται, με βεβαιότητα θα επανεπενδύσουν τα κέρδη τους είτε στο άνοιγμα νέων – διεθνών αγορών είτε για την υλοποίηση παραγωγικών επενδύσεων. Συνεπώς, η συγκεκριμένη μείωση αποτελεί θετική απόφαση, που θα υποβοηθήσει στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ιδιωτικών, και ιδιαίτερα των παραγωγικών, επιχειρήσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σε επέκταση της συνεργασίας τους προχωρούν ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα συλλογική ασφάλιση για τους εργαζόμενους του ΑΔΜΗΕ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ιστορική απόφαση της ΑΑΔΕ: Τσουχτερά πρόστιμα και φόρος πολυτελείας στα ΙX με ξένες πινακίδες

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here