• Business

    Τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των μερισμάτων στο 10% ζητά ο ΣΒΕ

    • NewsRoom


    Την εξασφάλιση της μείωσης του συντελεστή φορολόγησης μερισμάτων, με νομοθεσία, ζήτησε ανοιχτά ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος. Συγκεκριμένα, η διοίκηση του ΣΒΕ ζήτησε, με σημερινή παρέμβαση προς την Υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, 5% μείωση (από το 15% που είναι σήμερα στο 10%), για τη χρήση του 2018.

    Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, ο ΣΒΕ υπογραμμίζει ότι η μείωση που ζητά προβλέπεται από το κείμενο του προϋπολογισμού για το τρέχον έτος, ενώ έχει πραγματοποιηθεί και σχετική εξαγγελία από το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, εδώ και αρκετό καιρό.

    Ο ΣΒΕ αναφέρει, επιπρόσθετα: «Με την υλοποίηση της συγκεκριμένης εξαγγελίας, οι κερδοφόρες επιχειρήσεις που θα δουν τη ρευστότητά τους να αυξάνεται, με βεβαιότητα θα επανεπενδύσουν τα κέρδη τους είτε στο άνοιγμα νέων – διεθνών αγορών είτε για την υλοποίηση παραγωγικών επενδύσεων. Συνεπώς, η συγκεκριμένη μείωση αποτελεί θετική απόφαση, που θα υποβοηθήσει στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ιδιωτικών, και ιδιαίτερα των παραγωγικών, επιχειρήσεων».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σε επέκταση της συνεργασίας τους προχωρούν ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα συλλογική ασφάλιση για τους εργαζόμενους του ΑΔΜΗΕ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ιστορική απόφαση της ΑΑΔΕ: Τσουχτερά πρόστιμα και φόρος πολυτελείας στα ΙX με ξένες πινακίδες



    ΣΧΟΛΙΑ