• Business

    Tesla: «Stop» στην παραγωγή του γερμανικού εργοστασίου λόγω Χούθι

    • Bloomberg
    Έλον Μασκ, CEO Tesla

    Έλον Μασκ, CEO Tesla


    Στην αναστολή της παραγωγής των περισσότερων αυτοκινήτων για δύο εβδομάδες από τη μονάδα κοντά στο Βερολίνο – του μοναδικού ευρωπαϊκού εργοστάσιό της – προχωρά η Tesla,  λόγω των διαταραχών στον εφοδιασμό που προκλήθηκαν από τη κλιμάκωση της κρίσης στην Ερυθρά Θάλασσα.

    Όπως ανέφερε πρώτο το Reuters και το Bloomberg, η κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων, πρόκειται να διακόψει εν μέρει τις εργασίες του Model Y sport utility vehicle, από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 11 Φεβρουαρίου, καθώς οι προμηθευτές θα τροποποιήσουν τις θαλάσσιες διαδρομές τους, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο ανακοίνωση της εταιρείας.

    Όπως υποστηρίζει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, ενώ η Tesla αντιμετωπίζει δυσκολίες, ένας εκπρόσωπος της BMW δήλωσε ότι δεν υπάρχουν επιπτώσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού της με την παραγωγή να συνεχίζεται κανονικά.

    Η επιμήκυνση «δημιούργησε κενό στις αλυσίδες εφοδιασμού», εξήγησε η Tesla σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

    Η παραγωγή αυτοκινήτων θα ανασταλεί, με εξαίρεση κάποιους «επιμέρους τομείς», στο «Gigafactory» νοτιοανατολικά της γερμανικής πρωτεύουσας από την 29η Ιανουαρίου ως την 11η Φεβρουαρίου, εξήγησε η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, διαβεβαιώνοντας ότι «Από τη 12η Φεβρουαρίου, η παραγωγή θα ξαναρχίσει στο σύνολό της».

    Σημειώνεται ότι η αυτοκινητοβιομηχανία προσπαθεί να ενισχύσει τη ζήτηση για τα προϊόντα της με μια σειρά μειώσεων τιμών, εν μέσω της επιβράδυνσης των παραγγελιών για ηλεκτρικά οχήματα.

    Υπενθυμίζεται ότι υπήρξαν αρκετές επιθέσεις σε πλοία στη βασική διέλευση της Ερυθράς Θάλασσας τους τελευταίους δύο μήνες, κυρίως από μαχητές Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν, αναγκάζοντας εμπορικά πλοία να πλεύσουν χιλιάδες μίλια γύρω από την Αφρική.

    Επιπλέον, τη νύχτα της Παρασκευής, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές σε περισσότερους από 60 στόχους Χούθι στην Υεμένη, πυροδοτώντας ανησυχίες για αντίποινα και αύξηση της τιμής του πετρελαίου.

    Διαβάστε επίσης: 

    Amancio Ortega (Zara): Συνεχίζει το επενδυτικό «σαφάρι» ο δισεκατομμυριούχος

    Burberry: Απογοήτευσαν οι πωλήσεις των Χριστουγέννων – Κατρακύλα 15% για τη μετοχή

    Rolex: Σταθεροποιείται η αγορά των μεταχειρισμένων



    ΣΧΟΛΙΑ