• Business

    Tesla: Μειώνει ξανά τιμές στην Κίνα – Ενισχύεται ο ανταγωνισμός

    • Bloomberg
    Έλον Μασκ, CEO Tesla

    Έλον Μασκ, CEO Tesla


    Σε νέα μείωση των τιμών της σε δύο εκδόσεις στην Κίνα προχώρησε η Tesla, με αποτέλεσμα να υποχωρούν ξανά οι μετοχές, λόγω ανησυχιών της αναζωπύρωσης ενός «πολέμου τιμών» μεταξύ των εταιρειών ηλεκτρικών οχημάτων, που έως τώρα είχε δείξει σημάδια ύφεσης.

    Η αυτοκινητοβιομηχανία προχώρησε σε μείωση τιμών στις εκδόσεις Long Range και Performance του σπορ οχήματος Model Y κατά 14.000 γιουάν (1.900 δολάρια) στα 299.900 γιουάν και 349.900 γιουάν αντίστοιχα, σύμφωνα με ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Weibo.

    Σε ανακοίνωσή της η Tesla ανέφερε επίσης ότι θα προσφέρει ασφαλιστικές επιδοτήσεις στην Κίνα ύψους 8.000 γιουάν για τους αγοραστές Model 3 βασικών εκδόσεων με κίνηση στους πίσω τροχούς στο διάστημα μεταξύ 14 Αυγούστου και 30 Σεπτεμβρίου.

    Οι μειώσεις, σύμφωνα με το Bloomberg, ακολουθούν τις κινήσεις του Zeekr της ανταγωνίστριας Geely Automobile Holdings, η οποία χαμήλωσε τις τιμές έως και 37.000 γιουάν την περασμένη εβδομάδα, καθώς και της Zhejiang Leapmotor Technologies, η οποία προχώρησε σε έκπτωση έως και 20.000 γιουάν στις αρχές του μήνα.

    Σημειώνεται ότι η Tesla ξεκίνησε τον «πόλεμο τιμών» με έναν αρχικό γύρο μειώσεων στην Κίνα στα τέλη του περασμένου έτους, ο οποίος εμφάνιζε ορισμένα από τα μοντέλα της σχεδόν 50% φθηνότερα από ό,τι στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

    «Ο ανταγωνισμός στις τιμές ήταν και θα παραμείνει ένα διαρκές θέμα στην αγορά οχημάτων της Κίνας», δηλώνει η Joanna Chen, αναλύτρια του Bloomberg Intelligence.

    «Η Tesla προσπαθεί με τις μειώσεις τιμών, να διατηρήσει τον όγκο πωλήσεων, αφού οι πωλήσεις του Ιουλίου έδειξαν επιβράδυνση της πρόσληψης παραγγελιών από τους Κινέζους αγοραστές», συμπληρώνει.

    Η μετοχή της Tesla υποχώρησε έως και 1,7% στις προσυνεδριακές συναλλαγές στις ΗΠΑ σήμερα, ενώ η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της Κίνας BYD, “βυθίστηκε” έως και 8,7% στο Χονγκ Κονγκ.

    Οι μετοχές της Li Auto, της Xpeng και της Leapmotor επίσης σημείωσαν πτώση.

    Διαβάστε επίσης: 

    Ζούκερμπεργκ: Αν ο Μασκ αποφασίσει ποτέ για τη «μάχη» μας, ξέρει πού θα με βρει

    ΔΕΗ, Mytilineos, Intrakat, Helleniq Energy: τον πρώτο γύρο



    ΣΧΟΛΙΑ