• Business

    Rolex: Σταθεροποιείται η αγορά των μεταχειρισμένων

    • Bloomberg
    Jean-Frederic Dufour, Rolex CEO (Πηγή: Facebook)

    Jean-Frederic Dufour, Rolex CEO (Πηγή: Facebook)


    Σημάδια σταθεροποίησης εμφανίζει η αγορά των μεταχειρισμένων Rolex, καταγράφοντας ένα μικρό κέρδος τον περασμένο μήνα, μετά από περισσότερο από ενάμιση χρόνο συνεχούς πτώσης.

    Ο δείκτης Bloomberg Subdial Watch Index, ο οποίος παρακολουθεί τις τιμές για τα 50 πιο εμπορικά ρολόγια ανά αξία στη δευτερογενή αγορά, παρέμεινε σταθερός τον Δεκέμβριο, ενώ ο δείκτης για τα μοντέλα Rolex κέρδισε περίπου 0,7%.

    Αυτό σηματοδοτεί ότι οι τιμές για τα μεταχειρισμένα πολυτελή ρολόγια ενδέχεται να σταματήσουν να σημειώνουν πτώση.

    Σημειώνεται ότι οι τιμές αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς οι καταναλωτές που βρίσκονταν σε lockdown, απέκτησαν εντυπωσιακά μοντέλα από τις Rolex, Patek Philippe και Audemars Piguet στο διαδίκτυο.

    Οι τιμές ξεκίνησαν  να πέφτουν απότομα τον Απρίλιο του 2022, καθώς τα επιτόκια αυξήθηκαν και οι αξίες των κρυπτονομισμάτων μειώθηκαν.

    Ο Δείκτης Bloomberg Subdial Watch έφτασε σε νέα χαμηλά δύο ετών τον Νοέμβριο.

    Ο Christy Davis, συνιδρυτής της Subdial, μιας πλατφόρμας εμπορίας ρολογιών με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, είχε αναφέρει ότι “υπάρχουν ενδείξεις περαιτέρω αποδυνάμωσης, καθώς αυξάνεται η προσφορά και χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να πουλήσουν οι έμποροι μεταχειρισμένων ρολογιών”.

    Αυτή τη στιγμή, με τα επιτόκια των ΗΠΑ να αναμένεται να αρχίσουν να μειώνονται φέτος, οι τιμές των μεταχειρισμένων ρολογιών πολυτελείας, ιδιαίτερα της Rolex, ενδέχεται να σταθεροποιούνται.

    Ο Subdial Rolex Index σημείωσε άνοδο 1% τους δύο προηγούμενους μήνες, ενώ ο συνολικός δείκτης, ο οποίος περιλαμβάνει επίσης μοντέλα από την Patek Philippe και την Audemars Piguet, παρέμεινε αμετάβλητος την ίδια περίοδο.

    Ωστόσο, ο δείκτης εξακολουθεί να είναι μειωμένος κατά περίπου 7% στο δωδεκάμηνο και περίπου 30% τα δύο τελευταία χρόνια.

    Διαβάστε επίσης: 

    Rolex: Πώς θα επηρεάσει τις τιμές των μεταχειρισμένων ρολογιών πολυτελείας η πτώση των επιτοκίων

    Rolex: Πρόστιμο 100 εκατ. δολαρίων για μονοπωλιακές πρακτικές

    HSBC: Αντιμέτωπη με αγωγή $1 δισ. για «λαθροθηρία» υπαλλήλων της SVB



    ΣΧΟΛΙΑ