Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW ανακοίνωσε στις 17 Μαρτίου ότι θα συνεργαστεί με τον κινεζικό τηλεπικοινωνιακό κολοσσό Huawei για την ανάπτυξη ενός εσωτερικού ψηφιακού οικοσυστήματος οχημάτων, το οποίο, θα είναι ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες της κινεζικής αγοράς.
Σύμφωνα με την BMW, η συνεργασία αυτή εμβαθύνει την ενσωμάτωση του λειτουργικού συστήματος HarmonyOS NEXT, που έχει αναπτύξει η Huawei ανεξάρτητα από την αρχιτεκτονική Android.
Καθώς θα είναι σχεδιασμένη πάνω στο λειτουργικό σύστημα της Huawei, η λειτουργία του ψηφιακού κλειδιού της BMW θα επιτρέπει στους χρήστες να ξεκλειδώσουν, να κλειδώσουν και να εκκινήσουν τα οχήματά τους μέσω της χρήσης έξυπνων κινητών τηλεφώνων Huawei.
Η τεχνολογία αυτή, αναμένεται ότι θα παρουσιαστεί αργότερα μέσα στο 2025, ενώ η ενσωμάτωση της τεχνολογικής λύσης έξυπνης διασύνδεσης της Huawei θα παρουσιαστεί το 2026, στα κινεζικής παραγωγής ηλεκτροκίνητα οχήματα της επόμενης γενιάς BMW “Neue Klasse”.
Διαβάστε επίσης:
Νέα BMW X3: Ενεργητική ασφάλεια

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα

Μπορώ να αγοράσω μόνο πάρκινγκ ή αποθήκη σε πολυκατοικία; Πότε επιτρέπεται και πότε όχι από τη νομοθεσία
Αλεξία Κεφαλογιάννη: Ποια είναι η corporate δικηγόρος που συμβουλεύει τις τράπεζες σε deals δισεκατομμυρίων

Τα hot stories των τραπεζών και της Intralot, τα 100 ραντεβού του Ψάλτη, τα ωραία της Αλουμύλ, τα γκάλοπ και ο ανασχηματισμός, ο Πιερ και οι τραπεζίτες και ποιος σεΐχης είναι στο Πόρτο Χέλι με 2 θηριώδη yachts (vid)
