• Business

    SVB: Συμφωνία για πώληση της SVB Securities

    • NewsRoom
    Jeff Leerink

    Jeff Leerink


    Την υπογραφή συμφωνίας  ανακοίνωσε σήμερα η SVB Financial Group, για την πώληση SVB Securities, του τμήματος επενδυτικής τραπεζικής της, σε έναν όμιλο υπό την ηγεσία του Jeff Leerink και με την υποστήριξη κεφαλαίων που διαχειρίζεται η The Baupost Group.

    Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία ανέφερε ότι οι αγοραστές με επικεφαλής τον Leerink, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος της SVB Securities, θα αποκτήσει τον έλεγχο της SVB Securities έναντι ενός συνδυασμού μετρητών, αποπληρωμής ενός ενδοεταιρικού γραμματίου και μετοχών.

    “Η SVB συνεχίζει να αξιολογεί στρατηγικές εναλλακτικές λύσεις για την SVB Capital και τα άλλα περιουσιακά στοιχεία και επενδύσεις της εταιρείας”, επεσήμανε.

    Σημειώνεται ότι η Moffett Nathanson LLC, η οποία αποτελεί τον ερευνητικό βραχίονα της εταιρείας, δεν περιλαμβάνεται στη συναλλαγή, δήλωσε η SVB, προσθέτοντας ότι θα παραμείνει μέρος της εταιρείας.

    Η συμφωνία έρχεται μετά την ανάληψη της Silicon Valley Bank από την Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC) τον Μάρτιο, αφού οι καταθέτες απέσυραν τα χρήματά τους σε ένα bank run, που εξαφάνισε πάνω από το ήμισυ της κεφαλαιοποίησης αρκετών περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ και προκάλεσε τη χειρότερη τραπεζική κρίση από το 2008.

    Η First Citizens BancShares Inc αγόρασε όλα τα δάνεια και τις καταθέσεις της χρεοκοπημένης τράπεζας τον Μάρτιο, αφήνοντας περίπου 90 δισ. δολάρια σε τίτλους στην FDIC προς πώληση.

    Διαβάστε επίσης: 

    TotalEnergies: Η κριτική για το Greenwashing είναι άδικη λέει ο Pouyanné

    Φυσικό αέριο: Συνεργασία Ισραήλ – Παλαιστίνης – Αιγύπτου για εξόρυξη ανοιχτά της Γάζας

    Intel: Κολοσιαία επένδυση 25 δισ. δολαρίων στο Ισραήλ

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ