• Τράπεζες

    First Citizens: Ζητά 1 δισ. δολάρια από την HSBC για «λαθροθηρία» υπαλλήλων της SVB

    • NewsRoom
    Silicon Valley Bank

    Silicon Valley Bank


    Η First Citizens, η οποία εξαγόρασε τη Silicon Valley Bank μετά την κατάρρευσή της, προχώρησε σε μήνυση κατά της HSBC Holdings τη Δευτέρα, κατηγορώντας την για παράνομη λαθροθηρία περισσότερων από 40 υπαλλήλων της αποτυχημένης τράπεζας .

    Η μήνυση, η οποία κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, αναφέρει ότι η HSBC παραβίασε την ομοσπονδιακή νομοθεσία προσλαμβάνοντας τους εργαζομένους προκειμένου να αποκτήσει παράνομη πρόσβαση σε εμπορικά μυστικά της Silicon Valley Bank.

    Η First Citizens σε αγωγή της ζητά αποζημίωση άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

    Η HSBC δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

    Η First Citizens αγόρασε τον Μάρτιο τα περιουσιακά στοιχεία και τις καταθέσεις της SVB για έως και 500 εκατομμύρια δολάρια.  Η HSBC απέκτησε χωριστά τον βραχίονα της SVB στο Ηνωμένο Βασίλειο έναντι μιας λίρας.

    Η μήνυση της Δευτέρας κατονομάζει ως κατηγορούμενους την HSBC και έξι πρώην υπαλλήλους της SVB, συμπεριλαμβανομένου του David Sabow, ο οποίος ηγήθηκε πιο πρόσφατα του τραπεζικού τομέα τεχνολογίας και υγειονομικής περίθαλψης της SVB. Η First Citizens ισχυρίζεται ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι ενορχήστρωσαν το σχέδιο για να κυνηγήσουν περίπου 40 άλλα στελέχη της SVB.

    «Η HSBC και ο Sabow βραχυκύκλωσαν τη συνήθως δαπανηρή και χρονοβόρα διαδικασία για να κάνουν πράγματα όπως η διεξαγωγή έρευνας αγοράς και η ανάπτυξη ικανών οικονομικών προβλέψεων που είναι απαραίτητες για την έναρξη μιας εμπορικής τραπεζικής επιχείρησης», ανέφερε η First Citizens στην αγωγή.

    Τον Απρίλιο, η HSBC είχε δηλώσει ότι είχε προσλάβει δεκάδες υπαλλήλους της Silicon Valley Bank.

    Διαβάστε επίσης

    Κίνα: Συμφωνίες 10,7 δισ. ευρώ για το ΑΙ

    Credit Suisse: Τέλος στις ελπίδες των «κουρεμένων» επενδυτών για αποζημίωση



    ΣΧΟΛΙΑ