• Business

    TotalEnergies: Η κριτική για το Greenwashing είναι άδικη λέει ο Pouyanné

    Patrick Pouyanné, Πρόεδρος και CEO της TotalEnergies


    Aντιμέτωπη με “άδικες” κατηγορίες για οικολογικό ξέπλυμα και “ριζοσπαστικές θέσεις που ενισχύονται από τα κοινωνικά δίκτυα”,  βρίσκεται η TotalEnergies, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Patrick Pouyanné.

    Ο γαλλικός ενεργειακός όμιλος θα επενδύσει 5 δισεκατομμύρια ευρώ (5,5 δισεκατομμύρια δολάρια) σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ενέργεια χαμηλών εκπομπών άνθρακα το 2023, καθιστώντας τον τον μεγαλύτερο πετρελαϊκό όμιλο “που εμπλέκεται περισσότερο σε αυτή τη στρατηγική πρόκληση”, όπως αναφέρει το Bloomberg.

    Οι ακτιβιστές προσπάθησαν να μπλοκάρουν την ετήσια συνέλευση των μετόχων της εταιρείας τον Μάιο, όπου 17 θεσμικοί επενδυτές κατέθεσαν ψήφισμα που πίεζε τον όμιλο να ψηφίσει υπέρ πιο φιλόδοξων στόχων για τις εκπομπές ρύπων.

    “Ας μην ξεχνάμε ότι η ζήτηση για υδρογονάνθρακες συνεχίζει να αυξάνεται παγκοσμίως”, ανέφερε σε συνέντευξή του ο Pouyanné όταν ερωτήθηκε σχετικά με τη στρατηγική του ομίλου να εξακολουθεί το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο να αντιπροσωπεύουν το 80% των εσόδων μέχρι το 2030.

    Όπως είπε, “τα σχέδια της TotalEnergies περιλαμβάνουν επίσης τη δημιουργία σταθμών εξυπηρέτησης μόνο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο Παρίσι και σε άλλες γαλλικές πόλεις”.

    Κακή εκτίμηση στο πετρελαϊκό έργο στην Ουγκάντα

    Παράλληλα, δήλωσε ότι η TotalEnergies δεν εκτίμησε σωστά τη διαμάχη γύρω από ένα πετρελαϊκό έργο στην Ουγκάντα, το οποίο οι γαλλικές τράπεζες αρνήθηκαν να χρηματοδοτήσουν, γεγονός που άφησε το πεδίο σε μεγάλο βαθμό σε “τράπεζες της Μέσης Ανατολής και της Κίνας. ” “Δεν συνειδητοποιήσαμε ότι αυτό το έργο θα γινόταν σύμβολο του αγώνα κατά του πετρελαίου”, δήλωσε.

    Σημειώνεται ότι ακτιβιστές από την Ουγκάντα και δυτικές περιβαλλοντικές ομάδες υποστηρίζουν ότι το έργο, το οποίο περιλαμβάνει τη διάνοιξη εκατοντάδων πετρελαιοπηγών μέσα και γύρω από τα φυσικά καταφύγια, θα καταστρέψει τα οικοσυστήματα και θα αυξήσει τις εκπομπές ρύπων, ενώ ο κόσμος θα έπρεπε να απομακρυνθεί από τα ορυκτά καύσιμα.

    Ο 59χρονος Pouyanné, δήλωσε ότι είναι έτοιμος να παρατείνει τη θητεία του ως διευθύνων σύμβουλος το επόμενο έτος, εάν το διοικητικό συμβούλιο επιθυμεί την παραμονή του και οι μέτοχοι το εγκρίνουν το επόμενο έτος.

    Ανέλαβε τη θέση το 2014 μετά τον θάνατο του Christophe De Margerie σε αεροπορικό δυστύχημα.

    Διαβάστε επίσης: 

    Φυσικό αέριο: Συνεργασία Ισραήλ – Παλαιστίνης – Αιγύπτου για εξόρυξη ανοιχτά της Γάζας

    Intel: Κολοσιαία επένδυση 25 δισ. δολαρίων στο Ισραήλ

    Edison: Εγκαινίασε την πλέον σύγχρονη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ