• Business

    Στην Citizen, εταιρεία παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών ταυτοποίησης, επένδυσε το Metavallon VC

    Οι ιδρυτές του Metavallon VC (από αριστερά) Αλεξάνδρα Χολή, Γιώργος Μούσμουλας, Μυρτώ Παπαθάνου και Γιώργος Καραντώνης


    Με έδρα την Αγγλία η Citizen είναι εταιρεία παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών ταυτοποίησης που δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να επαληθεύουν, να επικοινωνούν και να συναλλάσσονται με τους πελάτες τους, με ασφάλεια, χωρίς την επιβάρυνση χρήσης κωδικών. Σκοπεύει να δημιουργήσει μια τεχνική ομάδα στην Ελλάδα υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση του Βαγγέλη Σταματούκου, έμπειρου Έλληνα συμβούλου στρατηγικής ανάπτυξης επιχειρήσεων. Ήδη έχουν ανακοινωθεί τρεις θέσεις εργασίας: Backend Engineer, QA και Senior Front-end Engineer.

    Το Metavallon VC, από τα επενδυτικά κεφάλαια του Equifund που αποτελεί κοινή πρωτοβουλία του ελληνικού κράτους, του European Investment Fund -EIF και άλλων ιδιωτών επενδυτών συμμετέχει στη χρηματοδότηση της Citizen με συνολικό ποσό 800 χιλ. ευρώ.

    Η Citizen ιδρύθηκε το 2015 από τον CEO James Neville, ο οποίος έχει εργαστεί σε ανώτατες ηγετικές θέσεις και σε τομείς όπως το e-commerce, τα payments και το gaming, ξεχωρίζοντας ως CTO στην Worldpay και την Sportingbet. To 2017 η ομάδα της Citizen έλαβε μέρος στο Barclays Accelerator του Λονδίνου, που υποστηρίζεται από το TechStars. Εκεί διακρίθηκε ως μια από τις κορυφαίες Fintech εταιρείες του Λονδίνου. Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε διαδικασία αδειοδότησης από τους αρμόδιους Ευρωπαίους Ρυθμιστές προκειμένου να ενεργεί ως Αναγνωρισμένο Ινστιτούτο Πληρωμών σύμφωνα με τις προβλέψεις του Payment Service Directive 2 (PSD2) με σκοπό να υποστηρίξει ηλεκτρονικές ταυτοποιήσεις τραπεζικών συναλλαγών και άμεσες πληρωμές.

    Η επένδυση – η οποία αποτελεί μέρος συνολικού γύρου χρηματοδότησης η Metavallon VC ηγήθηκε και συμμετείχαν επιχειρηματικοί «άγγελοι» καθώς και υφιστάμενοι επενδυτές της εταιρείας από τους χώρους των πληρωμών και της επενδυτικής τραπεζικής – θα χρησιμοποιηθεί για την εμπορική ανάπτυξη της εταιρείας και την ενίσχυση της ομάδας της.

    Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο και ιδρυτή της Citizen James Neville: «To απαρχαιωμένο παράδειγμα χρήσης ονόματος και κωδικού ασφαλείας έχει ήδη καταρρεύσει. Το 40% των ανθρώπων συστηματικά ξεχνούν τους κωδικούς ασφαλείας τους, ενώ το 81% παραδέχεται ότι παρέχει online αναληθή προσωπικά στοιχεία. Η απώλεια των προσωπικών στοιχείων έχει φτάσει σε τεράστια ποσοστά και η εποχή πολιτικών αυθαίρετης διαχείρισης προσωπικών δεδομένων, όπως του Facebook φτάνει στο τέλος της. Αυτό που ξεχωρίζει την Citizen είναι η καινοτομία στην βιομετρική ταυτοποίηση και την κρυπτογράφηση».

    Από την πλευρά της Metavallon VC ο Partner Γιώργος Καραντώνης σχολίασε: «Πιστεύουμε ότι η Citizen θα αλλάξει το πεδίο των δεδομένων ασφαλείας. Η επανάσταση της βιομετρικής ταυτοποίησης έχει ήδη ξεκινήσει. Το ηλεκτρονικό εμπόριο έχασε σχεδόν $7 δις από χρεώσεις το 2017 και το 96% των ανθρώπων ανησυχούν για το απόρρητο των δεδομένων τους καθώς και για τον τρόπο που οι εταιρείες διαχειρίζονται τα στοιχεία τους. Είναι ξεκάθαρο ότι το μέλλον της on line ασφάλειας και της αντιμετώπισης της απάτης στηρίζεται σε βιομετρικές μεθόδους. Η πλατφόρμα της Citizen παρέχει ισχυρή πρόληψη στις απάτες και συμβαδίζει με τις τελευταίες παγκόσμιες εξελίξεις σχετικά με διαχείριση απορρήτου.»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η τεχνητή νοημοσύνη στη μόδα, η νέα επένδυση της Metavallon

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΕΕΤΤ καθορίζει τους όρους για να παρέχει η Forthnet υπηρεσίες κινητής μέσω των Cosmote και Vodafone

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η επόμενη μέρα μετά την απόρριψη του σχεδίου της Τιτάν



    ΣΧΟΛΙΑ