• Business

    Η τεχνητή νοημοσύνη στη μόδα, η νέα επένδυση της Metavallon

    Οι ιδρυτές του Metavallon VC (από αριστερά) Αλεξάνδρα Χολή, Γιώργος Μούσμουλας, Μυρτώ Παπαθάνου και Γιώργος Καραντώνης


    Ένα «έξυπνο» σύμβουλο μόδας με χρήση της τεχνητής νοημοσύνης παρέχει η  Intelistyle, η πέμπτη εταιρεία στην οποία επενδύει η Metavallon VC (επενδυτικό κεφάλαιο του Equifund) συμμετέχοντας ως κύριος επενδυτής σε χρηματοδότησή της συνολικού ύψους 600 χιλ. δολ.  και ενώ παράλληλα έχει περάσει στον δεύτερο κύκλο των επενδύσεών της για το 2018, σε εταιρείες που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης.

    H Intelistyle χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για παραγωγή στυλιστικών προτάσεων για εταιρείες μόδας. Η λύση της Intelistyle επιτρέπει στα καταστήματα/sites να μειώσουν δραστικά το κόστος σε ανθρώπινο δυναμικό για υπηρεσίες στυλ και να προσφέρουν μια ξεχωριστή εμπειρία αγοράς μέσω προσωποποιημένων συμβουλών για κάθε στιλ και περίσταση, που συνδυάζουν τόσο ρούχα πού έχουν ήδη στην γκαρνταρόμπα τους όσο και καινούρια.

    Οι ιδρυτές της Intelistyle με έδρα το Λονδίνο, Κώστας Κουκοράβας και Μιχάλης Μιχελής, χρησιμοποιούν τη μεγάλη εμπειρία τους σε τεχνολογίες machine learning και big data και σε καταναλωτικά προϊόντα. H εν λόγω εταιρεία έχει ολοκληρώσει την αρχική ανάπτυξη  της τεχνολογίας της και ξεκινά πιλοτικά B2B projects σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική, ενώ συμμετέχει στο ειδικευμένο πρόγραμμα Τechstars AI στο Μόντρεαλ του Καναδά. Ο σε εξέλιξη γύρος χρηματοδότησης θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για να εδραιώσει την Intelistyle ως την κορυφαία επιλογή για έξυπνο styling μόδας, να επεκταθεί γρηγορότερα στις αγορές της Αμερικής και της Ευρώπης καθώς και να αναπτύξει περαιτέρω την τεχνολογία της μέσω των κέντρων τεχνολογίας της στο Λονδίνο και την Αθήνα.

    «Αυτό που μας διαφοροποιεί είναι ότι η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης μας δουλεύει με απλές φωτογραφίες που τραβούν οι ίδιοι οι χρήστες, «μαθαίνει» συνεχώς από τις τελευταίες τάσεις της μόδας και μετά κάνει εξατομικευμένες προτάσεις, προσφέροντας μια προσωποποιημένη και ολοκληρωμένη εμπειρία, χρησιμοποιώντας τόσο τα υπάρχοντα ρούχα του χρήστη όσο και καινούργια» εξηγεί ο κ. Κουκοράβας.

    Ο νέος κύκλος επενδύσεων

    Αναφορικά με το νέο κύκλο επενδύσεων της Metavallon η πρόσκληση ενδιαφέροντος  θα είναι ανοιχτή έως και τις 25 Νοεμβρίου 2018 ώστε οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν το αίτημά τους για να εξεταστεί η επιχειρηματική τους ιδέα. Ο πρώτος κύκλος τεχνολογικών επενδύσεων προ σποράς (Pre Seed) το πρώτο εξάμηνο του 2018 ολοκληρώθηκε με επενδύσεις στις εταιρείες Speen (ανάπτυξη καινοτόμων μηχανισμών ηλεκτροκίνησης), Useberry (user-testing πλατφόρμα για mobile και web εφαρμογές), Racecheck (πλατφόρμα εύρεσης και αξιολόγησης παγκόσμιων διοργανώσεων αθλημάτων αντοχής) και Purposeful (έξυπνη υπολογιστική μεθοδολογία  επανατοποθέτησης φαρμάκων με εξειδίκευση στις σπάνιες ασθένειες).

    Οι εταιρείες στις οποίες η Metavallon VC θα επενδύσει σε επίπεδο Pre Seed λαμβάνουν μεταξύ άλλων χρηματοδότηση έως 200 χιλ. ευρώ με συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο, διασύνδεση με το παγκόσμιο επενδυτικό δίκτυο Draper Venture Network και πρόσβαση σε κυρίαρχες διεθνείς εταιρείες, επενδυτές και στρατηγικούς πελάτες, καθώς και συμμετοχή σε επόμενους γύρους χρηματοδότησης με επενδύσεις έως 2,5 εκατ. ευρώ.

    Εταιρείες που βρίσκονται σε πιο προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης, εμφανίζοντας ήδη δραστηριότητα στην αγορά και αναζητούν επένδυση σποράς (Seed) μπορούν  να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για αξιολόγηση καθ’ολη τη διάρκεια του χρόνου.

    Οι εταιρείες που θα υποβάλλουν τις επενδυτικές προτάσεις τους και για τα δύο στάδια προ σποράς και σποράς (Pre Seed και Seed) θα πρέπει να έχουν αναπτύξει μια σημαντική τεχνολογική καινοτομία και να διαθέτουν κατ’ ελάχιστο ένα πρωτότυπο προϊόν, στοχεύουν στη διεθνή αγορά με επικέντρωση σε αναπτυσσόμενους τομείς και να αποτελούνται από μια ολοκληρωμένη ομάδα με συμπληρωματικές δεξιότητες η οποία είναι αφοσιωμένη στο επιχειρηματικό εγχείρημα.

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει για τεχνολογικές λύσεις που απευθύνονται σε επιχειρήσεις (B2B) και ιδιαίτερα σε εφαρμογές νέων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων Big Data, Internet of Things, (AR & VR), Τεχνητής Νοημοσύνης (Machine Learning & AI), και σε μια σειρά από τομείς όπως της Ενέργειας, Ναυτιλίας,Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων, Μεταφορών και Χρηματοοικονομικής Τεχνολογίας

    Όπως αναφέρει στο mononews ο Γιώργος Καραντώνης, Partner της Metavallon στον πρώτο κύκλο Pre-Seed που εξελίχθηκε το Α’ εξάμηνο, εξετάστηκαν πάνω από 300 επιχειρηματικές προτάσεις εταιρειών αρχικού σταδίου, καταλήγοντας στις 4 πρώτες επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν. Η προσδοκία για τον δεύτερο κύκλο είναι να κατατεθούν ακόμα πιο ολοκληρωμένες προτάσεις.

    Σύμφωνα με την Μυρτώ Παπαθάνου επίσης Partner της Metavallon «ισχυρή ένδειξη της πρόσφατης ανάπτυξης και της δυναμικής του ελληνικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος αποτελεί το γεγονός ότι ήδη τέσσερις εταιρείες στις οποίες έχουμε επενδύσει ταξιδεύουν μαζί μας στο Silicon Valley αυτό το μήνα για συναντήσεις».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ελλάκτωρ και J&P Άβαξ το σκέφτονται για το 10% της Αττικής Οδού

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί η Eurobank τα δίνει όλα για όλα το 2019;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μινέρβα – ΤΟΠ: Ένα brand 83 ετών που φέρνει έσοδα 5,5 εκατ. το χρόνο



    ΣΧΟΛΙΑ