• Business

    Starbucks: Ανοίγει το πρώτο κατάστημα στην Ιταλία

    • NewsRoom


    Η Starbucks ανακοίνωσε σήμερα ότι προχωρά στην πρόσληψη 150 εργαζομένων για το πρώτο κατάστημά της στην Ιταλία, την πατρίδα του εσπρέσο και μια αγορά στην οποία δεν έχει ακόμα εισέλθει η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρία πώλησης καφέ. Η Starbucks διαθέτει καταστήματα σε χώρες σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο, αλλά το σχέδιό της να ανοίξει ένα χλιδάτο, ιδιαίτερο κατάστημα, γνωστό ως Reserve Roastery, στο Μιλάνο θα είναι η πρώτη απόπειρά της να προσελκύσει τους Ιταλούς λάτρεις του καφέ.

    Η αμερικανική εταιρία σχεδιάζει να ανοίξει το κατάστημα το φθινόπωρο, προσφέροντας στους πελάτες την ευκαιρία να δουν από κοντά ολόκληρη τη διαδικασία παραγωγής του καφέ, από το καβούρδισμα των κόκκων έως το γέμισμα ενός φλιτζανιού, καθώς και την δυνατότητα να δοκιμάσουν διαφορετικά είδη και ποικιλίες. Θα είναι το πρώτο κατάστημα καφέ αυτού του είδους στην Ευρώπη.

    Η Starbucks έχει μέχρι στιγμής ανοίξει μόνο ένα Reserve Roastery, στην πατρίδα της το Σιάτλ, που ξεκίνησε να λειτουργεί το 2014.

    Η εταιρία φέρεται να δαπάνησε 20 εκατ. δολάρια για το συγκεκριμένο κατάστημα. Σχεδιάζει επίσης να ανοίξει αντίστοιχα καταστήματα στη Νέα Υόρκη και τη Σανγκάη το 2018.

    Σύμφωνα με την εταιρία, μετά τα εγκαίνια του Reserve Roastery στο Μιλάνο, η εταιρία Percassi, που είναι ο εμπορικός εταίρος της Starbucks στην Ιταλία και δικαιούχος του εμπορικού της σήματος, θα ανοίξει περισσότερα συμβατικά καταστήματα στην πόλη αργότερα μέσα στη χρονιά.

    Τουλάχιστον 300 άτομα θα προσληφθούν για τα ιταλικά καταστήματα το 2018, όπως ανέφερε η εταιρία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μοιράζει στους εργαζομένους της 250 εκατ. δολάρια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το megastore των χιλιάδων τετραγωνικών στη Σαγκάη που εντυπωσιάζει [pics]

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: O CEO των Starbucks μοιράζεται τη συμβουλή που θα έδινε στον νεότερο εαυτό του



    ΣΧΟΛΙΑ